Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

A więc głównym moim problemem od niedawna jest ładowanie telefonu. Mam telefon ponad pół roku i obchodzę się z nim tak jak z każdym wcześniejszym. Podłączam przeważnie na noc, zawsze ładował się do 100% oraz naładowanie było sygnalizowane zieloną diodą. Od ponad tygodnia telefon ładuje się zawsze do 76% albo 82% (tylko te dwie wartości) ale dioda zielona zawsze się świeci po osiągnięciu tej wartości. Zgubiłem co prawda ładowarkę Xiaomi ale od bardzo dawna ładuję nową i nic się nie działo. Próbowałem już wieloma ładowarkami, na każdej ten sam problem. Próbowałem rozładować telefon do momentu wyłączenia ale i to nie pomogło. Czyżby bateria uległa uszkodzeniu?

Opublikowano
4 minuty temu, mejki napisał:

5.7.23

Wgraj 5.11.5 lub 5.11.12, jeżeli tutaj się nic nie zmieni to możesz próbować stawiać na nowo, a w ostateczności gwarancja.

Opublikowano
Dnia 14.04.2016 o 11:59, Nezumi napisał:

Wgraj 5.11.5 lub 5.11.12, jeżeli tutaj się nic nie zmieni to możesz próbować stawiać na nowo, a w ostateczności gwarancja.

Dziękuję :)
Zapomniałem dodać tylko jednej ważnej rzeczy, zanim przystąpię do Twoich kroków. Wraz z baterią pojawiły się też problemy z ładowaniem. To znaczy po podłączeniu do ładowania miewam bardzo często istny spektakl dźwiękowy rozłączania i załączania ładowania. Czasami jak poruszę kablem to się uspokaja, czasami jak wtyczką (tą do gniazda telefonu). Nie wiem czemu wcześniej o tym nie napisałem. Ale właśnie zacząłem się zastanawiać czy inny soft miałby pomóc w takim czymś.

Opublikowano
54 minuty temu, mejki napisał:

Dziękuję :)
Zapomniałem dodać tylko jednej ważnej rzeczy, zanim przystąpię do Twoich kroków. Wraz z baterią pojawiły się też problemy z ładowaniem. To znaczy po podłączeniu do ładowania miewam bardzo często istny spektakl dźwiękowy rozłączania i załączania ładowania. Czasami jak poruszę kablem to się uspokaja, czasami jak wtyczką (tą do gniazda telefonu). Nie wiem czemu wcześniej o tym nie napisałem. Ale właśnie zacząłem się zastanawiać czy inny soft miałby pomóc w takim czymś.

Warto spróbować, a połączenie z PC jest stałe, czy też zrywa? Może port USB masz walnięty?

Opublikowano
1 godzinę temu, Nezumi napisał:

Warto spróbować, a połączenie z PC jest stałe, czy też zrywa? Może port USB masz walnięty?

Na PC zrywa tak samo. Próbowałem z wieloma ładowarkami. Ewidentnie coś musi być z telefonem, z wejściem, baterią.

Opublikowano
1 godzinę temu, mejki napisał:

Na PC zrywa tak samo. Próbowałem z wieloma ładowarkami. Ewidentnie coś musi być z telefonem, z wejściem, baterią.

Oddaj na gwarancję, pewnie port USB jest uszkodzony.

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...