sysiamaster Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Witam, pół roku temu zakupiłam telefon Xiaomi Mi4 LTE przez Allegro. Sprawował się bez zarzutów i nagle, jak gdyby nigdy nicpokazało się okienko, jakieś niezrozumiałe chińskie znaki. Ostatni napis związany był z przywracaniem systemu (Recovery).Jednakże nie dało się go wcisnąć. Obecnie, kiedy włączam telefon pojawiają się takie komunikaty jak: "Unfortunately, the prcocess com.android.phone has stopped" czy "Unfortunately, system laucher has stopped". Wciskanie "ok" nic nie daje, ponieważ te dwa komunikaty pojawiają się w kółko i nie da się nic z tym zrobić oprócz całkowitego wyłączenia telefonu. Jak sobie z tym poradzić? I w czym tkwi problem?
Nezumi Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Wipe cache + dalvik/art, jeżeli to nie pomoże, to przywróć do fabrycznych, ew. 2x zainstaluj aktu (niekiedy pomaga...)
sysiamaster Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Niestety podziałało na chwile, przywrócone fabrycznie ustawienia usunęły spolszczenie, a na dodatek nie ma ekranu blokady. Po wgraniu MIUI 7 ekranu blokady dalej nie ma, a finalnie telefon został wyłączony, a przy próbie włączenia wyświetla się tylko czarne tło ze znakiem MI i dalej nic nie idzie Można z tym coś zrobić, czy trzeba od razu oddać go do serwisu?
Nezumi Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 No i mamy winowajce... Wejdź na miuipolska.pl, następnie zaktualizuj rom do softu bezpiecznego, bez wirusów i szajsu od chińczyka . Po wipe nie może znikać polski język... Po prostu flashuj...
sysiamaster Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Tylko, nie mogę telefonu nawet włączyć...
Nezumi Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 39 minut temu, sysiamaster napisał: Tylko, nie mogę telefonu nawet włączyć... Flash robisz poprzez MiFlash podpinając pod PC w trybie fastboot... Tutorial masz na forum, możesz także zrobić instalację przez recovery... Tutorial jest na stronie miuipolska..
sysiamaster Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Niestety to nie działa...chyba czeka mnie seriws..
Rekomendowane odpowiedzi