Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pół roku temu zakupiłam telefon Xiaomi Mi4 LTE przez Allegro. Sprawował się bez zarzutów i nagle, jak gdyby nigdy nic
pokazało się okienko, jakieś niezrozumiałe chińskie znaki. Ostatni napis związany był z przywracaniem systemu (Recovery).
Jednakże nie dało się go wcisnąć. Obecnie, kiedy włączam telefon pojawiają się takie komunikaty jak: "Unfortunately, the prcocess com.android.phone has stopped" czy "Unfortunately, system laucher has stopped". Wciskanie "ok" nic nie daje, ponieważ te dwa komunikaty pojawiają się w kółko i nie da się nic z tym zrobić oprócz całkowitego wyłączenia telefonu. 

Jak sobie z tym poradzić? I w czym tkwi problem? :(

Opublikowano

Niestety podziałało na chwile, przywrócone fabrycznie ustawienia usunęły spolszczenie, a na dodatek nie ma ekranu blokady. Po wgraniu MIUI 7 ekranu blokady dalej nie ma, a finalnie telefon został wyłączony, a przy próbie włączenia wyświetla się tylko czarne tło ze znakiem MI i dalej nic nie idzie :( 

Można z tym coś zrobić, czy trzeba od razu oddać go do serwisu?

Opublikowano

No i mamy winowajce... Wejdź na miuipolska.pl, następnie zaktualizuj rom do softu bezpiecznego, bez wirusów i szajsu od chińczyka :). Po wipe nie może znikać polski język... Po prostu flashuj...

Opublikowano
39 minut temu, sysiamaster napisał:

Tylko, nie mogę telefonu nawet włączyć...

Flash robisz poprzez MiFlash podpinając pod PC w trybie fastboot... Tutorial masz na forum, możesz także zrobić instalację przez recovery... Tutorial jest na stronie miuipolska..

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...