Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem w sieci viking mobile, tymczasem mój redmi 3 pokazuje play, dodatkowo gdy jestem w jakimś mieście np w krakowie, to włącza mi się roaming i jest napisana nazwa miasta, i mam znaczek r u góry, dlaczego tak się dzieję i czy mi to nalicza jakies dodatkowe opłaty? poza tym czasami potrzebuję szybko internetu a ta R nie pozwala na dostęp, po jakimś czasie znika, ale jednak muszę odczekać ten czas.

Opublikowano

Roaming włącza się gdy telefon nie łapie Twojej sieci i łączy się z inną. U mnie tak jest w niektórych miejscach i opłat mi żadnych nie nalicza.

Opublikowano

1 minutę temu, Pepso94 napisał:

Roaming włącza się gdy telefon nie łapie Twojej sieci i łączy się z inną. U mnie tak jest w niektórych miejscach i opłat mi żadnych nie nalicza.

no dobra, ale skoro mam z sieci viking mobile to czego pokazuje play? poza tym za kazdym razem muszę ten roaming włączać wtedy bo inaczej mi nie lapie neta

Opublikowano

Może jakoś korzystają z ich sieci. Ja mam z Playa i u mnie wygląda to tak, że czasami pokazuje mi T-mobile i ten znaczek R jak telefon nie łapie mi sieci Play. Roaming włączyłem i go nie wyłączam, jedynie może chyba pobierać większe opłaty za korzystanie z internetu przez sieć, ale to już kwestia operatora. Wydaje mi się że to całkiem normalne, telefon szuka tylko sieci w której ma najlepszy zasięg.

Opublikowano

Wcześniej miałem Xperie M2 i OPO, miałem takie coś na podobnej zasadzie. Gdy telefon gubił zasięg Playa szukał innej sieci, raz T-mobile, raz Plus.

Opublikowano
46 minut temu, grap napisał:

Jestem w sieci viking mobile, tymczasem mój redmi 3 pokazuje play, dodatkowo gdy jestem w jakimś mieście np w krakowie, to włącza mi się roaming i jest napisana nazwa miasta, i mam znaczek r u góry, dlaczego tak się dzieję i czy mi to nalicza jakies dodatkowe opłaty? poza tym czasami potrzebuję szybko internetu a ta R nie pozwala na dostęp, po jakimś czasie znika, ale jednak muszę odczekać ten czas.

Nie ma żadnych opłat. Viking korzysta z sieci Play oraz T-mobile, Play jest tutaj siecią domyślną, dlatego przy T-mobile wyskakuje "R", nic Ci się za to nie nalicza, aby włączyć dane pakietowe podczas roamingu, musisz mieć pozwolenie w ustawieniach->Sieci komórkowe->Roaming Danych->Przesyłanie danych podczas roaming (ZAWSZE).

Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...