grap Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jestem w sieci viking mobile, tymczasem mój redmi 3 pokazuje play, dodatkowo gdy jestem w jakimś mieście np w krakowie, to włącza mi się roaming i jest napisana nazwa miasta, i mam znaczek r u góry, dlaczego tak się dzieję i czy mi to nalicza jakies dodatkowe opłaty? poza tym czasami potrzebuję szybko internetu a ta R nie pozwala na dostęp, po jakimś czasie znika, ale jednak muszę odczekać ten czas.
Pepso94 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Roaming włącza się gdy telefon nie łapie Twojej sieci i łączy się z inną. U mnie tak jest w niektórych miejscach i opłat mi żadnych nie nalicza.
grap Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2016 1 minutę temu, Pepso94 napisał: Roaming włącza się gdy telefon nie łapie Twojej sieci i łączy się z inną. U mnie tak jest w niektórych miejscach i opłat mi żadnych nie nalicza. no dobra, ale skoro mam z sieci viking mobile to czego pokazuje play? poza tym za kazdym razem muszę ten roaming włączać wtedy bo inaczej mi nie lapie neta
Pepso94 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Może jakoś korzystają z ich sieci. Ja mam z Playa i u mnie wygląda to tak, że czasami pokazuje mi T-mobile i ten znaczek R jak telefon nie łapie mi sieci Play. Roaming włączyłem i go nie wyłączam, jedynie może chyba pobierać większe opłaty za korzystanie z internetu przez sieć, ale to już kwestia operatora. Wydaje mi się że to całkiem normalne, telefon szuka tylko sieci w której ma najlepszy zasięg.
grap Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2016 no może, oby było tak jak Piszesz, chociaż w innych telefonach nie wyskakiwała mi ta R
Pepso94 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Wcześniej miałem Xperie M2 i OPO, miałem takie coś na podobnej zasadzie. Gdy telefon gubił zasięg Playa szukał innej sieci, raz T-mobile, raz Plus.
moon Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jest tak jak pisze Pepso94. Opłat dodatkowych na pewno nie nalicza
Nezumi Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 46 minut temu, grap napisał: Jestem w sieci viking mobile, tymczasem mój redmi 3 pokazuje play, dodatkowo gdy jestem w jakimś mieście np w krakowie, to włącza mi się roaming i jest napisana nazwa miasta, i mam znaczek r u góry, dlaczego tak się dzieję i czy mi to nalicza jakies dodatkowe opłaty? poza tym czasami potrzebuję szybko internetu a ta R nie pozwala na dostęp, po jakimś czasie znika, ale jednak muszę odczekać ten czas. Nie ma żadnych opłat. Viking korzysta z sieci Play oraz T-mobile, Play jest tutaj siecią domyślną, dlatego przy T-mobile wyskakuje "R", nic Ci się za to nie nalicza, aby włączyć dane pakietowe podczas roamingu, musisz mieć pozwolenie w ustawieniach->Sieci komórkowe->Roaming Danych->Przesyłanie danych podczas roaming (ZAWSZE). Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi