Skocz do zawartości
  • 0

Redmi 3 Pro czy Mi4C - proszę o poradę

Pytanie

Opublikowano

Witajcie,

jestem zainteresowany zakupem telefonu Xiaomi. Poczytałem form i internet i mam mały dylemat. Zastanawiam się pomiędzy modelem Redmi 3 Pro (3GB) a Mi4C (3GB). Telefonu używam głównie do rozmów, sms-ów, internetu, poczty. W gry nie gram, więc wydajność pod tym kątem nie ma dla mnie znaczenia. Zależy mi przede wszystkim na:

• wydajności i jeszcze raz wydajności - mam obecnie Samsunga S3, który strasznie zamula
  • długiej pracy na baterii

Poczytałem trochę i z tego co widzę, to Redmi 3 to budżetówka, która wyszła w 2016 r. Mi4C już jest na rynku od 2015 r. Z tego co pisali użytkownicy to Redmi 3 ma wymiatającą baterię, czego nie można za bardzo powiedzieć o baterii w Mi4C. Mi4C podobno posiada plastikową obudowę, a Redmi 3 ma metalową. Czy ktoś z Was miał do czynienia z 2 telefonami i mógłbym poradzić co przemawia za zakupem każdego z nich? Sam zdecydowałem się teoretycznie na Mi4C, ale bateria i obudowa mnie trochę martwi. Do tego też jest droższy, ale czytałem że wydajniejszy. Jednak jak pisałem wcześniej w gry nie gram, ale wydajność systemu jest kluczowa.

Będę wdzięczny za pomoc :)

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Ta guma o której mówisz to pewnie jest z tyłu telefonu jak kojarze? Nie brudzi się to, a właściwie nie tłuści? Bo pamiętam takie gumowane elementy dotknięty jakąś spoconą rękę miały potem tłuste ślady :) A jak pozostałe kwestie? Miałeś do czynienia z tymi telefonami? Pomijając kwestie wyglądu oczywiście.

Z góry dzięki za odpowiedź

• 0
Opublikowano

Tez zastanawiam sie nad tymi dwoma telefonami i tak jak kolega zalezy mi na dobrej bateri. A jak z oprogramowaniem na te telefony? Bez odblokowanego bootloadera nie zainstaluje w pelni spolszczonego romu?

• 0
Opublikowano

Ja trochę poczytałem, pooglądałem testów no i wybór jest prosty: wydajność albo bateria. Ja skłaniam się ku baterii. Wiem, że Mi4C będzie szybszy, ale bateria w Redmi 3 rządzi. No chyba że coś zaważy za wyborem Mi4C. Na ten moment wybrałem Redmi 3 Pro do zakupu. No właśnie dobre pytanie - na Redmi 3 Pro można wgrać sofrt MIUI Polska?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...