Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, stoję przed wyborem mojego nowego smartfona i sie zastanawiam czy Redmi 3 LTE czy MI 4 LTE. Opcja wygląda tak że R3 za niecale 700 zl nowy i MI 4 tez za 700 zl nowy ale tylko biały. Jestem laikiem jeśli chodzi o telefony. Co byście poradzili? co lepiej wybrać? Nie gram zbytnio w gry(pasjans itp) . 
Co wy byście wybrali?

Opublikowano
10 minut temu, lewaldi napisał:

A co to jest to BL?

Bootloader, we wszystkich tel Xiaomi od połowy 2015r (no końcówki) jest blokowany, co uniemożliwia łatwe wgranie MIUIPolska/xiaomi.eu.

Opublikowano

ale to mam rozumieć że jak bedzie MIUI V7 dalsze czesci do nie zainsatluję tego?n chciałem kupić z stronki xiaomi.com.pl tam telefoniki maja wszystko poinstalowane

Opublikowano
3 minuty temu, lewaldi napisał:

ale to mam rozumieć że jak bedzie MIUI V7 dalsze czesci do nie zainsatluję tego?n chciałem kupić z stronki xiaomi.com.pl tam telefoniki maja wszystko poinstalowane

Zainstalujesz, jak odblokujesz BL, jak nie odblokujesz to będziesz się musiał bawić w instalację "na około". Radzę uważać na ten sklep i telefony z zablokowanym BL tam. Acid pisał, że trafiają mu się z tego sklepu właśnie zawirusowane sztuki jakimś lewym softem. Odradzam zakupy tam, przynajmniej Redmi3.

Opublikowano

tylko też czytając forum zauważyłem że narzekacie na androida 6.0 z takim mam opcje kupienia. a jak wygląda opcja obrazu miedzy tymi telefonami?

1 minutę temu, Nezumi napisał:

Zainstalujesz, jak odblokujesz BL, jak nie odblokujesz to będziesz się musiał bawić w instalację "na około". Radzę uważać na ten sklep i telefony z zablokowanym BL tam. Acid pisał, że trafiają mu się z tego sklepu właśnie zawirusowane sztuki jakimś lewym softem. Odradzam zakupy tam, przynajmniej Redmi3.

a z jakiego sklapu polecasz kupić sprzęt?

Opublikowano

XFS, Technos, Accessories4You, to w Polsce/Czechach, a w Chinach IBuyGou.

Narzekać? Hmm... Ja tam aktualnie nie mam na co, wszystko mi działa, a że restarty, cóż, ja sobie z nimi poradziłem zwykłym, prostym wipe cache. Obrazu? W sensie wyświetlacz? Mi4 ma lepszy (FHD).

Opublikowano (edytowane)

jak juz pisałem nie jestem znawcą telefonów i szczerze miałbym pewnie problem z wgraniem czegokolwiem na telefon, jakieś zmiany w systemie itp . a chodziło mi o wyświetlacz. znalazłem w promocji na technos redmi 3 za 709 zl juz z polski oprogramowaniem. i nie wiem czy sie nie skusić

Edytowane przez lewaldi
Opublikowano

Chyba, że ktoś nie aktualizował do 6.0, jak ja - i nie ma żadnych problemów, a telefon niezawodna błyskawica. :)

Napisane z Xiaomi Mi4 3GB RAM 16GB LTE

Opublikowano

Zawsze można posiedzieć na andku 4.4 a jak do pracują 6 to wtedy przejść.

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

za 700zl to chyba zwykły Rn3 na MTK ,więc chyba odradze jak brać to pro lepsza grafika(nawet niż mi4 ale on ma już rok)wyświetlacz w pro nie mam nic do zarzucenia.

Wysłane z mojego Redmi Note 3

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...