Skocz do zawartości
  • 0

Redmi Note 3 (PRO) 2/16 vs 3/32

Pytanie

Opublikowano

Mam taki dylemat. Cały czas waham się, którą wersje wybrać. Po przeczytaniu wielu postów zdecydowałem się na wersję PRO, gdzie jest Snap650. Zapewni mi to lepszą wydajność i przede wszystkim dłuższy czas na jednym ładowaniu. A może mi ktoś powiedzieć czy duże będą różnice między wersją 2/16 i 3/32. 16 Rom mi starczy w zupełności. Czy opłaca się dopłacać do wersji 3 giga ram? 

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

W jakieś wymagające gry nie gram, cyferki mnie w AnTuTu też nie interesują. Z filmików widzę, że raczej nie ma różnic w codziennym użytkowaniu. Poczekam jeszcze tylko parę dni jak będzie z ceną redmi 3 pro. Bo też rozważam mniejszą wersję.

• 0
Opublikowano
3 godziny temu, rici747 napisał:

Czy opłaca się dopłacać do wersji 3 giga ram?

Jeżeli planujesz używać tego telefonu ze 2 lata to bierz 3GB. Miui lubi puchnąć (jak zresztą całe inne oprogramowanie), obecnie 2GB są ok ale wymagania szybko rosną.

• 0
Opublikowano

Zrobiłem obliczenia cen na xfs (wliczona zniżka dla miuipolska - oczywiście doliczyłem jakiś drugi przedmiot, w tym przypadku silicon case za 5euro)

Redmi Note 3 Pro 3/32 = ~970zł (trzeba czekać na dostawę)

Redmi Note 3 Pro 2/16 = ~800zł (od ręki)

Jeszcze rozważam Mi4c 3/32 ~912zł (ale w tej cenie i od ręki jest tylko różowy i żółty, inne kolory drożej i trzeba czekać)

Ciężki wybór, trzeba sporo dopłacić do wersji 3/32.

• 0
Opublikowano

mam identyczny dylemat ale ja wybieram miedzy RMN 3 pro i Mi4c oba brane pod uwagę w wersji 3/32. Jedyne co mnie teraz martwi to czy RMN3 nie bedzie za wielki... Kieszeni w spodniach nie chce doszywać ... ;)

• 0
Opublikowano
5 godzin temu, seyfer napisał:

mam identyczny dylemat ale ja wybieram miedzy RMN 3 pro i Mi4c oba brane pod uwagę w wersji 3/32. Jedyne co mnie teraz martwi to czy RMN3 nie bedzie za wielki... Kieszeni w spodniach nie chce doszywać ... ;)

No a mnie właśnie kusi ta wielkość w RMN 3 pro oraz bateria. Z wyglądu jednak lepsze Mi4c

• 0
Opublikowano

Mnie poza baterią kusi ten sd650 i patrząc po filmikach fajnie to śmiga. Piszę tu ,jako kompletny laik androida. Co do gabarytów- obecna L920 w niektórych spodniach już potrafi być uciążliwa ( wagę tel pomijam bo to prawie 200g ;) ) Ale natknąłem się gdzieś na opinie dot. mało precyzyjnego dotyku w MI4C ...

• 0
Opublikowano

Też czytałem o tym dotyku, ale nie jest chyba aż tak źle bo ludziska polecają słuchawkę. No ten sd650 niby lepsze cyfry kręci w Antutu od sd808. 

• 0
Opublikowano

Zdecydowałeś sie juz, którą słuchawke wybierasz ? Ja co raz bardziej wmawiam sobie ze note 3 pro bedzie ok i najwyzej bede doszywał te kieszenie xD

• 0
Opublikowano

No ja mam jeszcze parę dni do namysłu ale nadal mętlik w głowie. Wczoraj nawet czytałem i sprawdzałem ceny MiNote xD Ja zawsze jestem wybredny jak kupuje jakiś sprzęt. Jak przyjdzie dzień zakupu to rzucę monetą xD

• 0
Opublikowano (edytowane)

Mam podobnie z wyborem ;) Niby się nie spiszy ale sam sie chyba nakręcam. W sumie pierwszy fon z androidem ..

btw. czytałeś może jak wygląda z aparatami miedzy nimi ? 

Edytowane przez seyfer
  • 0
Opublikowano

Mi osobiście nie zależy na świetnym aparacie. Ale Redmi note 3 ma średni aparat ale w końcu to budżetowiec. W tej kwestii lepiej wypada Mi4c. Ale ja się dokładnie nie znam w aparatach.

• 0
Opublikowano

W Mi4c tez aparat d nie urywa .... ale po tym co sie naczytałem odnośnie Mi4c jako flagowca i problemów z nim związanych to wolalbym chyba RMN3 pro ... 

• 0
Opublikowano
Dnia 15.04.2016 o 11:54, seyfer napisał:

W Mi4c tez aparat d nie urywa .... ale po tym co sie naczytałem odnośnie Mi4c jako flagowca i problemów z nim związanych to wolalbym chyba RMN3 pro ... 

Który problem najbardziej Cię odstrasza w Mi4c?

• 0
Opublikowano (edytowane)

na pierwszy plan bateria( L920 ma qi to zawsze jak wracam do domu to klade tel na poduszkę i nie muszę się bawić z kablami) i wbrew pozorom troche usb c. Bez przejściówki nie ma co wychodzić z domu :P a jeśli tel wytrzymuje 1 dzień to już się to komplikuje

Edytowane przez seyfer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...