Walo Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Witam. Ostatnio moja dziewczyna zdecydowała się na zakup xiaomi Mi 4, niestety pech chciał że parę godzin po decyzji nie było go już na xiaomiforsale za 176 euro. Można gdzieś w podobnej cenie kupić ten telefon? Chodzi o wersje 3 gb biały 16 gb 1
Nezumi Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zobacz sobie jeszcze Technos i Accessories4You... Jak nie przeszkadza Ci totalnyu brak kontaktu ze sprzedającym to jest jeszcze SatNet/Xiaomi.com.pl...
Hexia Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Dobra cena, kijowy kontakt - xiaomi.com.pl (czas realizacji ok. 4 dni) Dobry kontakt, kijowa cena w przypadku Mi4 - technos (czas realizacji 1-2 dni). Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez Hexia
Walo Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2016 @Nezumi@Hexia widzę że w żadnym z tych sklepów nie jest już dostępna 3 gb? Może wiecie czemu? Została wycofana etc? Czym się różni mi4 w wersji 2 gb ram a 3 gb ram?
Nezumi Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 3 minuty temu, Walo napisał: @Nezumi@Hexia widzę że w żadnym z tych sklepów nie jest już dostępna 3 gb? Może wiecie czemu? Została wycofana etc? Czym się różni mi4 w wersji 2 gb ram a 3 gb ram? 1Gb ramu, niczym więcej. 3Gb są dalej produkowane, po prostu schodzą ostatnio coś bardzo szybko . 1
Walo Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2016 a w szybkości działania itp nie różni się? Ewenualnie, co sądzisz o kupieniu telefonu na allieexpresie? Jak to wygląda z gwarancją?
Nezumi Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 41 minut temu, Walo napisał: a w szybkości działania itp nie różni się? Ewenualnie, co sądzisz o kupieniu telefonu na allieexpresie? Jak to wygląda z gwarancją? nie różni się. Po prostu odpalisz kilka apek w tle więcej. Na aliex łatwo o refuba, a gwarancja... cóż... wysyłasz do chin...
Walo Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2016 @Nezumi więc możesz ogólnie powiedzieć co Twoim zdaniem jest lepsze dla przeciętnego użytkownika z polski? Wydać parę złotych więcej i mieć jak mniemam gwarancje serwisową w Mi Center czy zaoszczędzić i liczyć że się Xiaomi nie zepsuje?
Nezumi Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 54 minuty temu, Walo napisał: @Nezumi więc możesz ogólnie powiedzieć co Twoim zdaniem jest lepsze dla przeciętnego użytkownika z polski? Wydać parę złotych więcej i mieć jak mniemam gwarancje serwisową w Mi Center czy zaoszczędzić i liczyć że się Xiaomi nie zepsuje? Jeżeli chcesz mieć gwarancję w MiCenter, to musisz kupić w Chinach na IBuyGou.com. Technos ma własny serwis, ale chyba niezły, przynajmniej nie widziałem skarg na sam serwis . Moim zdaniem, dla kogoś kto chce kupić i mieć, najlepiej byłoby kupić w PL/Czechach, nie dość, że masz VAT z głowy, to jeszcze serwis ew. na miejscu i zawsze możesz się wspomagać rzecznikiem praw konsumenta . Xiaomi ma raczej niską awaryjność, ale zdarzają się "lewe" partie . Reasumując, nie ma sensu szukać "byle jak najtaniej" bo Xiaomi i tak jest cholernie tanie, no i nie można jednak zapominać o ew. serwisie, fajnie mieć takowy pod ręką. Ja kupowałem wersję 2/16 w XFS w sierpniu i nie żałuje. 1
Hexia Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Polecam również sprzedawcę Top-One na aliexpress. Kupowałem u niego 2 telefony - świetny kontakat. Polecam dostawę DHLem. 26 dolarów, ale pewność braku vatu i dostawa max 10 dni. Telefon świetnie zapakowany, w pełni oryginalny. Jednak rom syf, trzeba wgrać nowy. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez Hexia 1
Rekomendowane odpowiedzi