NeedForFeed Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 Witam. Niedawno kupiłem telefon Xiaomi Mi5. Jest to mój pierwszy telefon z Androidem, więc mam praktycznie zerową wiedzę na temat tego systemu. Do tej pory pojawiły się różne mniejsze bądź większe zgrzyty z którymi dałem sobie radę. Jednak ostatnio kiedy testowałem mój telefon w roli nawigacji (w najbliższym czasie wybieram się ciut dalej) wystąpił pewien problem: lokalizacja jest fatalna. W przypadku np. Google Maps radzi sobie jeszcze jakoś, chociaż co chwila „przerzuca mnie” nawet w obrębie kilometra. Z kolei Sygic albo Automapa (z których zamierzam korzystać) nie są w stanie w ogóle znaleźć sygnału GPS. Czy znacie jakieś potencjalne metody w jaki sposób można to naprawić?
jordan87 Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Sprawdziłeś w ogóle jak masz ustawiony tryb lokalizacji? Może jest ustawiony jako "oszczędzanie baterii" i z tego powodu korzysta tylko z lokalizacji na podstawie Wi-fi, Bluetooth lub sieci komórkowych? Rozwiń górną belkę, z prawej gdzie masz skróty do włączania/wyłączania różnych funkcji zlokalizuj przycisk od GPS i przytrzymaj go.
Recommended Posts