lg4xhd Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Witam. Jako, ze nie mam jakoś 100% zaufania do chińskiego forum, ponieważ wiele osób sobie po tych ich poradach ucegliło telefony, wolę zapytać tutaj i ew. poprosić o potwierdzenie lub zaprzeczenie. Nie wiem, może to przez nieuwagę czytających tak się działo. Mam obecnie zainstalowaną wersję MIUI MM 6.3.24 i chciałbym za pomocą MIFLASH w trybie fastboot powrócić do MIUI KK w wersji 7.1.5.0 stable. Czy jest możliwy powrót do Kitkata w wersji stable 7.1.5.0 ? Gdy pytałem o możliwość powrotu do KitKata na chińskim forum, wiele odpowiedzi uzyskiwałem w stylu "Zainstaluj rom 7.1.5.0". I zapodawali linki do tej wersji. Gdzieś (chyba na xiaomi.eu) wyczytałem, że (w przypadku cancro) wersja 7.1.5.0 jest wersją łączącą partycje - czyli teoretycznie poinno to zadziałać ? Jak sądzicie, przejdzie to z tą wersją ? Może lepiej miflashem ją wgrać a później xiaomi.eu? Może ktoś próbował w ten sposób się wycofać do kitkata? Pozdrawiam. Edit: Acid i ktoś jeszcze na forum sugerowali, że możliwy jest powrót do wersji 5.12.17 - niestety u mnie wywala błąd na czerwono w TWRP i nie chce przejść instalacja. Edytowane 29 Marca 2016 przez lg4xhd
SebastianWijatyk Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Wracałem już z 3 razy za każdym razem działa.Nie ważne jaki masz rom.Jak już wyczyścisz partycje (Uceglisz telefon umyślnie) to potem łyknie co tylko mu dasz między innymi jakąkolwiek wersje 4.4. EDIT A widziałem ,że udzielałeś się tam w tym temacie. Ja przechodziłem z najnowszej wersji miui 7 z 6.0 na stabilna wersje miui v7 4.4 ale tą nieco starszą gdzie odtwarzacz muzyki jest jeszcze ten starszy.Jezeli dobrze przygotujesz stanowsiko.W sensie dobrze przygotujesz sobie system to instalacji sterownikow upewnisz sie ze wszystko masz na miejscu gotowe zainstalowane to 10 min i masz stary system I jak mowilem lyknie ci wszystko nawet miui v6 albo spowrotem 6.0 co tylko chcesz. Edytowane 29 Marca 2016 przez SebastianWijatyk
Nezumi Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Po co kombinować... Zainstaluj rom na 4.4 który łączył partycje i tyle. Bez żadnych roszad z partycjami i zabawami w uceglanie... na Mi3 i Mi4 bez problemu działa powrót do 4.4 na 5.12.17, tutaj powinno być podobnie. Jaki błąd wywala TWRP? 1
SebastianWijatyk Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Moim zdaniem to ,żadne kombinowanie .Nie chce przyjac starszego romu przez inaczej ulozone partycje to wywalasz wszystko i dajesz mu co innego nie wiem czemu kazdy boi sie tego powrotu.Jasne mozna cos zrobic zle i uceglic telefon ale jak wszysko zrobisz tak jak jest napisane to nie wiem co moze pojsc nie tak..Zwlaszcza ze kolega wyzej pisze ze chce wrocic do wersji stable 7.1.5.0 a szczerze to nie pamietam czy jakakolwiek wersja stable posiadala laczenie partycji choć utja moge sie mylic poniewaz osobiscie wole starsze wersje miui.
Nezumi Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 @SebastianWijatyk Zerknij na dział Mi4 i Mi3, masz kilka tematów, gdzie ludzie idąc ZGODNIE z poradnikiem uceglili tel i panika... 3/4 wątków po prostu ląduje w koszu z powodu powielania się tematu. Jeżeli można wrócić bezpiecznie, bez problemów i cegły do 5.12.17, to po co się bawić partycjami i ryzykować niepotrzebnie? Autor chce wrócić do Stable, bo 5.12.17 wywala błąd w TWRP, ale jaki, tego nie podał, być może wystarczy wyłączyć sprawdzanie MD5, czy podpisów i problem się rozwiąże...
SebastianWijatyk Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Skoro było aż tyle paniki no to fakt.Masz rację w takim razie niech autor tematu wroci do 5.12.17.Osobiście po prostu tak bawię się ze wszystkimi telefonami tyle razy uceglałem i ani razu nie udało mi się uceglić telefonu na zawsze albo po prostu go nie przywrocić do życia.Na forum chinskim tez czyalem ze ktos tam uceglił ale są takie fajtłapy ,że nie zaznaczali wymuszanie certyfikatow co do sterownikow od razu uceglali a potem szok bo jak tutaj zainstalowac sterowniki...No nic po prostu może ja inaczej na to patrzę w takim razie masz Neumi racje skoro 5.12.17 ma takie same partycje jak 6.0 a jest to 4.4 to jest to najrozsadniejsze wyjscie dla autora.
Nezumi Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Niektórzy po prostu mają do tego rękę i widzę, wtedy proszę bardzo, bawcie się, sam bym się pewnie bawił, ale widząc ile osób nie mając zielonego pojęcia o tym co robi bierze się za to, wolę dmuchać na zimne i zaczynać od najprostszych kroków . 1
lg4xhd Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Wolałbym jednak mieć wersję stable. Przed przejściem na MM, miałem 7.1.3.0 i to była chyba najlepsza jaką miałem Ktoś na forum xiaomi.eu chyba pisał coś o wersji 7.1.5.0 i "merged partitions". I tak mi się to gdzieś zapamiętało. dotyczyło to co prawda mi3/4, ale to chyba jest analolgia, krótko po moim zapytaniu pojawiła się wersja 7.1.5.0 dla virgo. edit: cytuję: Cytat Mkayreg said: ↑ Hi guys. I can't install latest stable rom 7.2.8.0 on my MI3. Getting error while installing it via TWRP. The error is: "failed to extract dir from system to /system" and i have also other similar error messages. Do you have the same problem? ingbrzy said: ↑ Try install Stable 7.1.5.0 first for merge partitions... Thanks but my partitions are merged to 1,2GB. link: http://xiaomi.eu/community/threads/6-3-17.30633/page-34 post #672 oraz #673 Wolę być po prostu ostrożny, poczytać, popytać - jak kolega wyżej napisał, przygotować sobie stanowisko i posiadać jakąś chociaż podstawową wiedzę na ten temat. Co do błędu, na pewno nie było to md5. To było coś podobnego jak u kolegi z xiaomi.eu. Nie pamiętam - aczkolwiek jak wyżej napisałem, wolałbym stable. a tutaj pisza Chińczyki: http://en.miui.com/thread-251183-1-1.html tylko nie rozumiem ostatniego postu, bootloader locked? Na virgo przecież nie ma blokad bootloadera. Nie wiem czy oni nie mylą z note pro. uważajcie na stable 7.2 (wersja fastboot dla miflash). Właśnie Chińczyk napisał, że będzie blokada bootloadera. Edytowane 29 Marca 2016 przez lg4xhd
SebastianWijatyk Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Okej a więc tak. Skoro chciałbyś wersje stable 7.1.3.0 To jednak moim zdaniem musisz wykonać tą operację z czyszczeniem partycji.Mi tylko w taki sposób udało się powrócić do tej właśnie wersji ponieważ ona posiada jeszcze te starsze partycje prawda ?.Mogę dokładnie opisać wszystko pokazać strukturę plików jakich potrzebujesz itd. Ale jednak faktycznie jest możliwośc uceglenia.Rozmawialem z jednym z uzytkownikow na ten temat który właśnie tak uceglił Mi Note . Co do tego błędu z postawieiem 5.12.17 tak mnie ciekawił ,że zrobiłem sobie kopie zapasową swojego obecnego romu i wziałem się za wgrywanie jego i co. Cóż CWM powiedział mi ,że instaluje paczke na urządzenie virgo a ja mam niby cancro ? Mocne zdziwienie... Następnie zainstalowałem za pomocą cmd stare twrp wersja chyba 2.8.7 ta chinska i tam pisało rownież ze isntaluje paczuszke virgo a ja mam cm_virgo. No cóż a póżniej zainstalowałem raz jeszcze przez cmd twrp wersje 3.0 od jakiegoś chinczyka i co ? no i pykło zrobiłem zdjęcie w razie czego logu wszytko działa.Normalnie sflashowalem w twrp wersje 5.12.17 miui polska z miui z 6.0. Także polecam zrobic full wipe i format wszystkiego w twrp a pozniej raz jeszcze przez cmd wgrac mu recovery podaje linka recovery ,ktorego uzylem do tego md5 też nie miałem A polecenie writing drm przebieglo pomylsnie i dalej instalowało inne elementy. http://yun.baidu.com/share/link?shareid=277970830&uk=2736972345&third=0&dir=%2F刷机集合%2F小米4刷机文件%2F秋大最新recovery%2F2016-02-25-support-f2fs&page=1&adapt=pc&fr=ftw#path=%2F%E5%88%B7%E6%9C%BA%E9%9B%86%E5%90%88%2F%E5%B0%8F%E7%B1%B34%E5%88%B7%E6%9C%BA%E6%96%87%E4%BB%B6%2F%E7%A7%8B%E5%A4%A7%E6%9C%80%E6%96%B0recovery%2F2016-02-25-support-f2fs Co do blokady bootloadera dziwne choć możliwe , ale nie jestem pewny czy tak jak mowisz czasem nie myla z mi note pro, w kazdym badz razie trzeba uważać.Na chinskim forum zoaczyłem ,ze była wersja 7.2.4 stable dla mi note ale nagle ją usuneli... dziwne szukalem plikow w necie ale nigdzie nie ma Spoiler Edytowane 29 Marca 2016 przez SebastianWijatyk
lg4xhd Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) mam ją jeszcze na dysku jak chcesz a chciałbym wersje stable, ale 7.1.5.0 (bo wywnioskowałem, że to byłby taki odpowiednik tej 5.12.17 - przynajmniej z powyższych postów z xiaomi.eu). "Try install Stable 7.1.5.0 first for merge partitions..." Edytowane 30 Marca 2016 przez lg4xhd
SebastianWijatyk Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Okej skoro wersja dev 5.12.17 poszla to 7.1.5.0 majac te same partycje rowniez musi pojsc nie ma bata.Ja moge to sprawdzic dopiero wieczorem bo teraz nie mam dostepu do wifi tylko do pakietu danych.Twrp te co daoem wyzek czyli 3.0 dla virgo i powinno pojsc
lg4xhd Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Opublikowano 30 Marca 2016 Tylko pamiętaj, że post ten dotyczył CANCRO. Ja zapytałem tego użytkownika czy jest taki sam rom dla VIRGO i krótko po tym ukazała się także wersja 7.1.5.0 dla VIRGO - natomiast odpowiedzi nie dostałem czy to jest taki na jedną partycję. Tylko pamiętaj, że post ten dotyczył CANCRO. Ja zapytałem tego użytkownika czy jest taki sam rom dla VIRGO i krótko po tym ukazała się także wersja 7.1.5.0 dla VIRGO - natomiast odpowiedzi nie dostałem czy to jest taki na jedną partycję.
lg4xhd Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) u mnie nie poszło z TWRP, które jest w romie 6.3.24. Podczas instalacji wywala komunikat: błąd: 7 "This package is for "virgo" devices; this is a "omni_virgo". Ten sam błąd wywala przy 5.12.17. Nie wiem jak niektórym udało się cofnąć do KK w ten sposób. Chyba że mieli jeszcze romy z mi recovery. Edytowane 30 Marca 2016 przez lg4xhd
mrosi Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Że się tak zapytam... Co tak bardzo odpychającego jest w wersji na Androidzie 6.x? Sam przez nieuwagę zainstalowałem ten ROM zanim pojawił się jeszcze ROM Miui Polska, ale uważam że to lepszy soft niż ten na KitKat...
lg4xhd Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) no ma trochę bugów, poza tym chciałbym to przećwiczyć żeby wiedzieć, czy jest w razie czego możliwość bezpiecznego powrotu, gdy nie zostaną poprawione. Póki mam jeszcze w miarę pusty telefon, to się mogę pobawić. Edytowane 30 Marca 2016 przez lg4xhd
SebastianWijatyk Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Okej bede pamietal nie puszcze przez fastboota tylko zarzuce mu paczuszke. Blad masz identyko tem co ja aby sie xofnac to musisz sformatowac w twrp wszystko i zarzucic mu te twrp co dalem wyzej.Ja tez tak mialem a wyszlo.Sformatuj w twrp wszystko wylacz go podlacz pod fastboot w commanderze zarzuc mu komenda fastboot flash recovery nazwapliku i rozszerzenie albo recovey flash.Wchodzisz do nowego twrp i dajesz mu wersje dev 5.12.17 nie ma szans aby nie poszlo.Wczoraj do zrobilem i dziala. a dzisiaj zobacze co z tymi partycjami w 7.1.5.0. Co do wad w 6.0 Nie dziala viper4andro i w ogole slaba jakosc dzwieku a miedzyinnymi mam mi note.Wiele modulow nie dziala na xposed posiada bledy z rotacja ekranu...puki co ma za wiele bledow i ograniczen.
lg4xhd Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) ja jednak wolałbym uniknąć tego jakiegoś chińskiego recovery i działać na oficjalnych romach (chińskich lub xiaomi.eu) spróbowałbym miflash + na to xiaomi.eu. Jakby w razie miflash się wysypał (bo się okaże że to nie na te partycje), to nie ucegli mi fona ? Przejdzie miflash z andkiem 6.0 po takim błędzie ? Edytowane 30 Marca 2016 przez lg4xhd
SebastianWijatyk Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Programiści mi notę to głównie chińczycy bo tam ta firma jest najpopularniejsza.Recovery jak każde inne tyle że nie posiada pl języka a angielski i inne.Myślisz że miuipolska od podstaw pisze recovery.Bez tego recovery nie wygrasz androida 4.4 bo będziesz miał błąd jak wyżej.Na oficjalnym romie będziesz mógł wgrać Rom jedynie przez aktualizacje a one dają mniej możliwości niż twrp.Jak ja próbowałem wrzucić system na stara partycje z mi pc suit to zatrzymywał się na Flash DRM.Nie wykluczam że nie odpowiedzialna próba wrzucania recovery z inni partycjami nie uwali fona.Najbezpieczniej będzie przez twrp zainstalować paczuszke z softem jakim chcesz najwyżej nie przyjmie.Mr Ivan to dobry programista przeportowal aosp dla mi notę.I raczej to jego recovery twrp 3.0 co dałem wyżej. .
mrosi Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Jakoś nie znalazłem żadnego błędu. Dźwięk nie uległ pogorszeniu, wbrew zapewnieniom @SebastianWijatyk. A - nie chwaląc się - mam bardzo dobry słuch, jestem miłośnikiem odsłuchu muzyki w dobrej jakości, z wszystkimi "czary-marami" w postaci doboru kolumn, zestawu stereo (nie kina domowego), kabli głośnikowych, konektów, etc. I też posiadam Mi Note, na którym słucham muzy w postaci plików .flac... Natura ludzka (Polaka) jest taka, że jak zabraniają kombinować, to będzie kombinował. Tak to w skrócie myślę trochę wygląda. Gorzej, jak takie grzebanie skończy się uwaleniem telefonu... Zresztą. pretensje każdy będzie miał do siebie. W końcu to wolny kraj...
SebastianWijatyk Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Właśnie przed chwilą wgrywalem z twrp Ivana Rom 5.12.17 czyli 4.4 i wszystko przebiegło Oki a jak wrócę do domu to z twrp 3.0 Ivana spróbuję wgrać 7.1.5.0 Edytowane 30 Marca 2016 przez SebastianWijatyk
lg4xhd Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) 11 minut temu, mrosi napisał: Natura ludzka (Polaka) jest taka, że jak zabraniają kombinować, to będzie kombinował. Tak to w skrócie myślę trochę wygląda. Jak ktoś kombinuje bez żadnej wiedzy na dany temat, to się z Tobą zgodzę. Inaczej niestety nie. Dlatego najpierw się pyta, teoretyzuje, żeby być pewniejszym co się robi. Po to jest forum przecież. Gdyby nie takie pytania, nikt by nic nie wiedział...wszyscy byśmy instalowali oryginalne romy prosto od producenta, nie bawili się w twrp itp. itd. lub uwalali telefony jeden za drugim Edytowane 30 Marca 2016 przez lg4xhd
SebastianWijatyk Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Mrosi może masz rację.Może moje spostrzeżenia są takie przez brak viper4andro w takim razie to moje osobiste raczej błędne odczucie Co do kombinowania masz w zupełności rację ale osobiście lubię grzebać i wiele grzebrałem i mam sprawdzony sposób jak wgrać te 4.4 brakuje mi tylko wiedzy czy ten 7.1.5.0 posiada łączone partycje czy Nie.Jeżeli tak to sposób opisałem wyżej a jeżeli nie to jedyna szansa na wgranie tego stałe 7.1.5.0 to czyszczenie partycji i mi Flash i wtedy Flash tego albo czegokolwiek Edytowane 30 Marca 2016 przez SebastianWijatyk
lg4xhd Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Opublikowano 30 Marca 2016 2 godziny temu, Redmi2 napisał: Unikac chinskiego recovery a dzialas na romach chinskich? Przezciez jak wgrasz rom china lub global to bedziesz miqk mirecovery czyli chinskie oczywiscie z jezykiem eng. Potem wgrasz xiaomi.eu to bedzie twrp. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Ktoś tu kiedyś wygrał jakieś chińskie recovery, gdzie nawet angielskiego nie było. Wolę uwazac:)
SebastianWijatyk Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Racja również miałem takie wtedy mozna robic na pamiec wszystko a jak nie to wgrywamy motyw i wszystko chula po angielsku Co do Tego to rozwiązałem cała naszą nie pewnośc Właśnie z poziomu Android 6.0 miui v7 sflashowalem recovery od ivana wwersji 3.0 a potem na tym twrp postawilem stabilna weersje 7.1.5.0 Pierwsze co to trzeba zrobic wipe wszystkiego wipe data cache system data itd... A nastepnie flashujemy wyskoczy blad ale nastepne flashowanie powiedzie sie pomyslnie tutaj zdjecie aby nie bylo watpliwosci. Wszystko działa i hula , nie trzeba czyscic partycji ani nic , prosta czynnosc ograniczajace sie tlyko do flash zipa nie ma anwet szans uceglic fona... Screen Spoiler Także twoja sprawa mam nadzieje została rozwiązana.Ja osobicie wracam do AOSP 6.0 i czkam na stabilną wersje 6.0 z Miui v7 Edytowane 30 Marca 2016 przez SebastianWijatyk 1
mrosi Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Bo z tym grzebaniem @lg4xhd, to jest jak z danymi: ludzie dzielą się na dwie kategorie - tych co robią kopie zapasowe danych i na tych co będą robili zapasowe danych. parafrazując, na tych którzy grzebią i na tych którzy wciąż mają telefony... Co zaś do jakości dźwięku, o której pisałeś @SebastianWijatyk, to testowałem dziesiątki, a raczej setki tabletów i smartfonów. Kolejne liczby miałem osobiście. Nie spotkałem jeszcze urządzenia, które miałoby przetwornik generujący porównywalną jakość dźwięku. Dodam tylko, że nie używam żadnych "polepszaczy", choćby typu ViperFX, a korektor graficzny w aplikacji muzyka mam ustawiony na "flat". Zawsze szukam dźwięku jak najbardziej zbliżonego do naturalnego, a nie sztucznie podbijanego. 1
SebastianWijatyk Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Odkryłem coś bardzo dziwnego..Po instalacji z fastboota najnowszą wersje dev miui z andoridem 6.0 "Tracimy możliwośc powrotu do 4.4" Niby...A czemu niby ? Bo każdy próbuje zawsze flashować przez fastboota wszytko od nowa...Konczy sie to brickiem urzadzenia albo po prostu nie przyjmie bo partycje są w tych plikach podczas wgrywania romu.Oczywiste ale....Złączone partycje wcale nie uniemożliwiają poprawnej pracy androida 4.4 nawet tak starego jak pierwszy rom dla mi note. Mozna mieć połaczone partycje najnowszego 6.0 a wystarczy wgrać twrp od ivana i ja spokojnie postawiłem nawet Miui v6. Więc aktualizacja wiąze ze sobą tylko utrate dualbota ale starsze miui spokojnie ta partycje przyjmuje. Jestem w szoku bo kazdy właśnie narzeka i kombinuje jak tutaj wrócić na starszego androida a chinczycy nic o tym nie mówią.Ba na żadnym forum o tym nie pisało a dużo czytam.Z ciekawości flashowałem dzisiaj wiele androidow i na tym samym twrp 3.0 od ivana i polaczonych partycjach raz za drugim instalwoalem sobie miui v6 stare jak swiat i najnowsza wersje dev z 6.0.Dziwne tylko ,że nikt o tym nic nie mowi a tak głośno jest że nie da się powrocić z 6.0 do 4.4...Dziwne...Napisze u chinczykow o tym ciekawe co oni na ten temat @mrosi Czyli ,że nasz Xiaomi jest "thebeściakiem" co do jakości dźwięku ? wiesz masz pewnie racje co do sztucznego podbijania ale zalezy jeszcze jakiej muzyki słuchasz.A przez Viper4andro ustawia akiego bardzo hmm jak by to nazwać głebokiego brzmienia i mocniejszych niskich tonów.Może to dziwne ale właśnie lubię te elemnty przy deathcoru i tym podobnym typem muzyki.Gorzej tylko ze słuchawkami, teraz czekam na piston v3 mam nadzieje ,ze będą lepsze od moich soniaczy.Wcześniej rownież miałem Note 2 z wolfsonem i nie bylo ak miło.W Xperi Z też dźwiek byl gorszy dla mnie.Miedzy innymi dlatego zostaje przy mi Note a kusił mnie Nexus 6 ale jak pomyślałem ,że nie będzie HiFi o się rozmyśliłem Edytowane 30 Marca 2016 przez SebastianWijatyk 2
lg4xhd Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Też kiedyś już to sugerowałem, czy jakby zainstalować nawet jakiś stary rom ale z poziomu TWRP, to czy on by nie działał normalnie? Przecież jak ktoś kiedykolwiek wgrywał sobie TWRP to i tak była obsługiwana tylko jedna partycja /system, bo samo TWRP nie potrafiło nigdy inaczej. Niestety wtedy nie otrzymałem na to odpowiedzi. Znaczy się były ale finalnie okazywały się mało pomocne w stylu "daj se spokój". Ale w końcu znalazł się ktoś tak odważny i przede wszystkim bardzo pomocny jak Ty. Bardzo Ci dziękuje @SebastianWijatyk za sprawdzenie. Wreszcie rozwiązałeś zagadkę, której zawsze byłem ciekawy. Czyli krótko: Mając połączone partycje oraz wgrane TWRP od Ivana możemy wgrywac praktycznie każde MIUI zaczynając od tego najstarszego? (warunkiem aby nic nie uwalić, jest pewnie zakaz używania updatera na tych starszych systemach, bo wtedy pewnie skrypt będzie próbował wgrywać na system1 ?) Edytowane 30 Marca 2016 przez lg4xhd
mrosi Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 52 minuty temu, SebastianWijatyk napisał: Xperia ma według mnie sporo gorszą jakość dźwięku. Co gorsza, z modelu na model było coraz słabiej. Co zaś do Pistonek v3, to niestety ilością basu ustępują v2, więc pewnie Cię zmartwię. Ja czekam z kolei na Xiaomi Iron. Mają dotrzeć z czarnym Mi Note. 1
SebastianWijatyk Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) A dziękuje bardzo lubie takie niepewności i zagadki a z racji ,ze lubie też grzebać to czasem coś wychodzi a czasem nie ;P Ale jeszcze nigdy nie udało mi sie uwalić fona na amen.Nawet w Xperi Z ultrze miałem czerwoną diodę śmierci na xda pisali ,że telefon dedniety a jakoś jednak wstał... Dokładnie tak jak piszesz ,Hmm szczerze nigdy nie używałem updatdera ale raczej będzie trzeba zawsze przy starszych romach ręcznie wgrywać paczuszki przez twrp masz racje chociaż kto wie , ale raczej uwalić fona nie uwalisz jedynie co to system, a puki twrp bedzie na pokladzie to mozna robic co sie chce Tak na cwm zawsze bylo do wyboru system 1 i system 2 i na nowje partycji flashowalem pod system 1 i wtedy działało ale na twrp 3.0 od ivana to juz nie ma takiego podziału. @mrosi o kurczę a wlaśnie dziś zamowiłem bo na gearbest jest promocja na 12 dolarów obecnie używam tańszych Sony mh750 i jestem z nich zadowolony ,Mam nadzieje ,że pistony 3 jednak mnie zadowolą.Co do ironów to w ogole o nich zapomniałem mogłem je również wziąśc pod uwagę.W razie czego jak nie pdejdą mi piston 3 to je sprzedam w polsce ale ze sluchawkami mam problem każde były złe oprócz tych mh750 a to i tka jest jakiś tańszy bubel Czarny Mi Note mmmm Ten mi Note w czarnej wersji wygląda tak cudownie ,ze w większej mierze dlatego się na niego zdecydowałem Edytowane 30 Marca 2016 przez SebastianWijatyk
mrosi Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 8 minut temu, SebastianWijatyk napisał: Czarny Mi Note mmmm Ten mi Note w czarnej wersji wygląda tak cudownie ,ze w większej mierze dlatego się na niego zdecydowałem No więc właśnie. Miałem dotychczas białego. Sprzedałem i zamówiłem czarnego. Niestety czekam już drugi miesiąc na niego, bo to towar deficytowy...
lg4xhd Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Opublikowano 30 Marca 2016 Na twrp Ivana nie ma, bo on nawet pisze, że najpierw trzeba powiększyć partycje a później wgrywać. Zreszta twrp chyba a w ogóle nie wspiera dwóch partycji. Cwm potrafił ale nikt go już nie rozwija.
Rekomendowane odpowiedzi