Miodeczek Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Chciałbym zalogować się na chmurę Mi, aktualnie nie mam konta. Na innym telefonie mam aplikacje Backup o Gmail dzięki której robi się backup sms i rejestru połączeń natomiast kontakty importuje sobie do pliku vcf lub synchronizuje z kontem Gmail. Niestety wkurza mnie, że po przywróceniu kontaktów zarówno z pliku jak i z konta google w kontaktach brak jest np. zdjęć które były przypisane do niego, podziału na grupy a w przypadku gdy w kontakcie miałem kilka numerów to jako domyślny jest ustawiany chyba losowy nr. Call log z gmaila też nie jest przywracany prawidłowo a smsy w ogóle pomimo że na koncie są. Czy w przypadku synchronizacji z chmurą Xiomi też są takie problemy?
mrosi Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 4 godziny temu, Miodeczek napisał: Chciałbym zalogować się na chmurę Mi, aktualnie nie mam konta. Na innym telefonie mam aplikacje Backup o Gmail dzięki której robi się backup sms i rejestru połączeń natomiast kontakty importuje sobie do pliku vcf lub synchronizuje z kontem Gmail. Niestety wkurza mnie, że po przywróceniu kontaktów zarówno z pliku jak i z konta google w kontaktach brak jest np. zdjęć które były przypisane do niego, podziału na grupy a w przypadku gdy w kontakcie miałem kilka numerów to jako domyślny jest ustawiany chyba losowy nr. Call log z gmaila też nie jest przywracany prawidłowo a smsy w ogóle pomimo że na koncie są. Czy w przypadku synchronizacji z chmurą Xiomi też są takie problemy? Nie, po trzykroć nie. A poważnie. Z chmury przywrócone zostaną sms/mms, historia połączeń (pełna), zawartość dysku - zdjęcia, wideo, nagrania głosowe, kontakty (również z zdjęciami kontaktów). Nie testowałem nigdy przywracania ustawień pulpitów, tapety i ustawień aplikacji/telefonu, jednak taka możliwość też istnieje. Jedno jest pewne: Google daleko do systemu kopii zapasowej MIUI, przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń.
mat01 Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Układ pulpitu, hasła WiFi też bez problemu się przywracają.
Miodeczek Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 Nie no wiem że na pewno chmura Mi daje możliwość backupu zdjęć apek i tp., głównie chodziło mi o to czy w przywróconych danych kontaktów nie ma błędów w ustawionych zdjęciach, dzwonkach, grupach itp. Dzięki, w takim razie zakładam konto
mrosi Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi