Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zalogować się na chmurę Mi, aktualnie nie mam konta. Na innym telefonie mam aplikacje Backup o Gmail dzięki której robi się backup sms i rejestru połączeń natomiast kontakty importuje sobie do pliku vcf lub synchronizuje z kontem Gmail. Niestety wkurza mnie, że po przywróceniu kontaktów zarówno z pliku jak i z konta google w kontaktach brak jest np. zdjęć które były przypisane do niego, podziału na grupy a w przypadku gdy w kontakcie miałem kilka numerów to jako domyślny jest ustawiany chyba losowy nr. Call log z gmaila też nie jest przywracany prawidłowo a smsy w ogóle pomimo że na koncie są. Czy w przypadku synchronizacji z chmurą Xiomi też są takie problemy?

Opublikowano
4 godziny temu, Miodeczek napisał:

Chciałbym zalogować się na chmurę Mi, aktualnie nie mam konta. Na innym telefonie mam aplikacje Backup o Gmail dzięki której robi się backup sms i rejestru połączeń natomiast kontakty importuje sobie do pliku vcf lub synchronizuje z kontem Gmail. Niestety wkurza mnie, że po przywróceniu kontaktów zarówno z pliku jak i z konta google w kontaktach brak jest np. zdjęć które były przypisane do niego, podziału na grupy a w przypadku gdy w kontakcie miałem kilka numerów to jako domyślny jest ustawiany chyba losowy nr. Call log z gmaila też nie jest przywracany prawidłowo a smsy w ogóle pomimo że na koncie są. Czy w przypadku synchronizacji z chmurą Xiomi też są takie problemy?

Nie, po trzykroć nie. ;)

A poważnie. Z chmury przywrócone zostaną sms/mms, historia połączeń (pełna), zawartość dysku - zdjęcia, wideo, nagrania głosowe, kontakty (również z zdjęciami kontaktów). Nie testowałem nigdy przywracania ustawień pulpitów, tapety i ustawień aplikacji/telefonu, jednak taka możliwość też istnieje.

Jedno jest pewne: Google daleko do systemu kopii zapasowej MIUI, przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń.

Opublikowano

Nie no wiem że na pewno chmura Mi daje możliwość backupu zdjęć apek i tp., głównie chodziło mi o to czy w przywróconych danych kontaktów nie ma błędów w ustawionych zdjęciach, dzwonkach, grupach itp. Dzięki, w takim razie zakładam konto :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...