Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym wam przedstawić mój sposób na trwałe TWRP recovery. Po długiej nocnej walce z wgraniem TWRP podszedłem do tego inaczej i tutaj przedstawię mój sposób na wgranie tego recovery.

Za uszkodzenia, bricki, bootloop itp nie biorę odpowiedzialności. Wszystko robisz na własne ryzyko.!!!

Co będzie na potrzebne:

1. Odblokowany Bootloader.
  2. Wgrany China Dev 6.3.17 bądz nowszy przez MiFlash poto żeby łatwo zrootować.
  3. Jakikolwiek inny Rom na którym jest root pod warunkiem iż mamy odblokowany Bootloader
  4. Zrootowany telefon.
  5. Flashify
  6. TWRP

Zaczynamy od wrzucenia Flashify na telefon bądź kartę pamięci i wcześniej rozpakowanym TWRP (plik z koncówką .img).

Instalujemy Flashify i uruchamiamy.

Po przyznaniu uprawnień Flashify przechodzimy do działania.

Najpierw robimy kopię zapasową recovery.

1.thumb.png.ceca89e8ccfe44fb1953ddfb116e

Następnie klikamy to:

2.thumb.png.31233ddfd2e741a1fc198d3a620f

Wybieramy nasze wcześniej wrzucone TWRP. Upewniamy się "dziesięć" razy czy plik jest odpowiedni,

3.thumb.png.934dab36f242d12a9f52f31453a66.thumb.png.4f65be534dec8ee538c11805e1ea4.thumb.png.10ef9694bb8e2f0751c214edbe60

Klikami i potwierdzamy.

7.thumb.png.d1da856abf724a78a6a032a8ad9a

Po zakończeniu wgrywania robimy reboot do recovery najlepiej przez aplikację.

5.thumb.png.8c93cd518fec507ac2559ab95dc6

Wgrane TWRP przywita nas chińskim językiem, ale nie ma co się bać. Chwila moment i mamy angielski.

Robimy wszystko tak jak opisałem na zdjęciach żeby cieszyć się angielskim i trwale wgranym TWRP ;-)

Przy wychodzeniu z TWRP Nie zgadamy się na to by zainstalowało roota jeśli nam wyskoczy takie zapytanie.

Robimy to odzienie poprzez wcześniej przygotowaną paczkę z SU.

twrp1.thumb.jpg.49e18e57c6fb185b0b31acbftwrp2.thumb.png.058e7bd61bda378719b79d3btwrp3.thumb.png.a24da54dc673983018cbb116

Jak by coś było nie jasne postaram się pomóc. U mnie wszystko działa i teraz cieszę się wgranym romem od xiaomi.eu.

Mam nadzieję że pomogłem.

• Like 3
Opublikowano

Wiesz co... Jestem od soboty i nie działa bo zrobiłem wipe po przejściu z china dev.

Podobno jak się nie zrobi to działa. Ale ja nie używam go więc zrobiłem wipe bo chciałem się pozbyć syfu i przejść bez problemu.

Swypnięte z Redmi Note 3 Pro :)

Opublikowano (edytowane)

ja poradziłem mając rom global  wgrałem TWRP 3.0(TWRP3.0_RN3_SD_feds64) nie  wciskałem enter na końcu   tylko uruchamiłem TWRP  power + up volume .Po wejsciu w TWRP 3.0 zainstalowalem rom xiaomi.eu_multi_kenzo_6.3.17_v7-5.1 , restart i po chwili wszystko poszlo . Bluetooth nie działa ale pl język jest

Edytowane przez wrc81
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pytanie do końcówki poradnika: dlaczego odradzasz wyrażenia zgody na zainstalowanie roota przy wychodzeniu z TWRP? Ja wychodząc z TWRP tuż po wygraniu xiaomi.eu stable 7.3.2 zgodziłem się, coś tam poinstalowalo, po reboocie sciagnelo się SuperSu z Google play i gotowe. A TWRP pozwoliłem pobrać aplikacji Flashify, nie wrzucając wcześniej obrazu na telefon. Mogę mieć z tym w przyszłości problem?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
@Troc Lepiej dograć z paczki roota. Ja tak robię i takie jest moje zdanie

Ok, ale czy jest jakiś powód, dla którego prezentujesz taki zdanie, a nie inne?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Gdzieś wyczytałem że nie zawsze to działa. Ale może już działa? Jak tak i to sprawdziłeś to możesz się podzielić tym :)

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...