Big00s Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Witam. Chciałbym wam przedstawić mój sposób na trwałe TWRP recovery. Po długiej nocnej walce z wgraniem TWRP podszedłem do tego inaczej i tutaj przedstawię mój sposób na wgranie tego recovery. Za uszkodzenia, bricki, bootloop itp nie biorę odpowiedzialności. Wszystko robisz na własne ryzyko.!!! Co będzie na potrzebne: Odblokowany Bootloader. Wgrany China Dev 6.3.17 bądz nowszy przez MiFlash poto żeby łatwo zrootować. Jakikolwiek inny Rom na którym jest root pod warunkiem iż mamy odblokowany Bootloader Zrootowany telefon. Flashify TWRP Zaczynamy od wrzucenia Flashify na telefon bądź kartę pamięci i wcześniej rozpakowanym TWRP (plik z koncówką .img). Instalujemy Flashify i uruchamiamy. Po przyznaniu uprawnień Flashify przechodzimy do działania. Najpierw robimy kopię zapasową recovery. Następnie klikamy to: Wybieramy nasze wcześniej wrzucone TWRP. Upewniamy się "dziesięć" razy czy plik jest odpowiedni, Klikami i potwierdzamy. Po zakończeniu wgrywania robimy reboot do recovery najlepiej przez aplikację. Wgrane TWRP przywita nas chińskim językiem, ale nie ma co się bać. Chwila moment i mamy angielski. Robimy wszystko tak jak opisałem na zdjęciach żeby cieszyć się angielskim i trwale wgranym TWRP Przy wychodzeniu z TWRP Nie zgadamy się na to by zainstalowało roota jeśli nam wyskoczy takie zapytanie. Robimy to odzienie poprzez wcześniej przygotowaną paczkę z SU. Jak by coś było nie jasne postaram się pomóc. U mnie wszystko działa i teraz cieszę się wgranym romem od xiaomi.eu. Mam nadzieję że pomogłem. 3
marcinj6 Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 No i elegancko:) a powiedz na xiaomi.eu 6.3.17 jestes? Dziala Ci bluetooth?
Big00s Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 Wiesz co... Jestem od soboty i nie działa bo zrobiłem wipe po przejściu z china dev. Podobno jak się nie zrobi to działa. Ale ja nie używam go więc zrobiłem wipe bo chciałem się pozbyć syfu i przejść bez problemu. Swypnięte z Redmi Note 3 Pro
wrc81 Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) ja poradziłem mając rom global wgrałem TWRP 3.0(TWRP3.0_RN3_SD_feds64) nie wciskałem enter na końcu tylko uruchamiłem TWRP power + up volume .Po wejsciu w TWRP 3.0 zainstalowalem rom xiaomi.eu_multi_kenzo_6.3.17_v7-5.1 , restart i po chwili wszystko poszlo . Bluetooth nie działa ale pl język jest Edytowane 20 Marca 2016 przez wrc81
kamaloo Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Potwierdzam, działa. O jakiej paczce z SuperSU mówisz?
Big00s Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 Potwierdzam, działa. O jakiej paczce z SuperSU mówisz? O tej http://download.chainfire.eu/supersu do zainstalowania przez TWRP. Ale to wtedy jak się chce mieć root'a na romie od xiaomi.eu Swypnięte z Redmi Note 3 Pro
Troc Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Pytanie do końcówki poradnika: dlaczego odradzasz wyrażenia zgody na zainstalowanie roota przy wychodzeniu z TWRP? Ja wychodząc z TWRP tuż po wygraniu xiaomi.eu stable 7.3.2 zgodziłem się, coś tam poinstalowalo, po reboocie sciagnelo się SuperSu z Google play i gotowe. A TWRP pozwoliłem pobrać aplikacji Flashify, nie wrzucając wcześniej obrazu na telefon. Mogę mieć z tym w przyszłości problem? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Big00s Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Opublikowano 25 Maja 2016 @Troc Lepiej dograć z paczki roota. Ja tak robię i takie jest moje zdanie
Troc Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 @Troc Lepiej dograć z paczki roota. Ja tak robię i takie jest moje zdanie Ok, ale czy jest jakiś powód, dla którego prezentujesz taki zdanie, a nie inne? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Big00s Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Opublikowano 25 Maja 2016 Gdzieś wyczytałem że nie zawsze to działa. Ale może już działa? Jak tak i to sprawdziłeś to możesz się podzielić tym
Troc Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 U mnie zadziałało, ale czy działa zawsze - tego nie wiem Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
zuber24 Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 dzieki wielkie zrobiłem g instrukcji instalacje TWRP potem rom xiaomi.eu i wszystko ok
acidbrain Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Są różne metody i nie zawsze działają... Ta działa zawsze...
Rekomendowane odpowiedzi