Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam - pierwszy post i od razu problem,

zainstalowałem dziś najnowszy system 7.3 MIUIPolska 6.3.17 I Beta i nie mogę aktywować karty SIM. Myślałem, że uszkodziła się podczas updatów, pojechałem do salonu, wymieniłem i nadal to samo. Na innym telefonie karta działa bez problemu.

Jakieś sugestie co mogę jeszcze zrobić?

Z góry dziękuję za rady i proszę o łopatologine wytłumaczenie w czym problem i jak go rozwiązać...

MI_20160320_192035.png

MI_20160320_192043.png

MI_20160320_192455.png

MI_20160320_194608.png

Edytowane przez skwarek2
Opublikowano
6 minut temu, Nezumi napisał:

Przy włączeniu tel prosiło o PIN do SIM?

Nie - nic takiego nie wyskoczyło. W innym tel karta działa bez wołania o Pin. 

Opublikowano

W ustawieniach->Urządzenie->Prywatność->Ustaw Blokadę SIM wyłącz blokadę. Coś się musiało "zblokować" i tyle nie wiem dlaczego nie żąda PIN przy włączeniu.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, skwarek2 napisał:

MI_20160320_194608.png

2 rzeczy:

1. Nigdy nie pokazuj w Internetach screenów z własnym numerem telefonu, IMEI itp.
  2. Dlaczego twoja karta pokazuje, że jest #2? Przełóż ją do tego drugiego slotu SIM i sprawdź czy bangla...
Edytowane przez Marvinka
Opublikowano
5 minut temu, Marvinka napisał:

Nigdy nie pokazuj w Internetach screenów z własnym numerem telefonu, IMEI itp.

Fakt.

6 minut temu, Marvinka napisał:

Dlaczego twoja karta pokazuje, że jest #2? Przełóż ją do tego drugiego slotu SIM i sprawdź czy bangla...

Taka sama sytuacja, ten sam problem.

Opublikowano
14 minut temu, Marvinka napisał:

A jak w tym fonku sprawdza się inna karta sim?

Właśnie przełożyłem kartę z innym nr też od Play - i od razu zawołało o rejestracje karty w systemie...a karta z moim numerem działa na 2 innych telefonach.

Opublikowano

Nah, ja mam andka 6.0 na Mi4, tutaj inaczej ustawienia są zorganizowane... Musisz poszukać po Ustawieniach (albo w Blokadzie, albo w prywatności, albo w ustawieniach SIM) opcji wyłączenia blokady karty SIM (wyłączenie kodu PIN).

@Marvinka coś jest z tym romem na Redmi2, system nie prosi o kod PIN do kart sim (losowo), nie wiem dlaczego, MIUI żyje własnym życiem :P.

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, skwarek2 napisał:

Właśnie przełożyłem kartę z innym nr też od Play - i od razu zawołało o rejestracje karty w systemie...a karta z moim numerem działa na 2 innych telefonach.

Poczekaj, czyli inna karta bangla, ale twoja, która powinna śmigać, nie chce. A możesz włożyć na raz dwie karty i tą, która śmiga, oraz tą, która śmigac nie chce?

4 godziny temu, Nezumi napisał:

wieniach SIM) opcji wyłączenia blokady karty SIM (wyłączenie kodu PIN).

@Marvinka coś jest z tym romem na Redmi2, system nie prosi o kod PIN do kart sim (losowo), nie wiem dlaczego, MIUI żyje własnym życiem :P.

Może być. Jakby nie patrzeć, nieważne jak bardzo Acid się postara, to co my tu używamy to "hacki" oryginału, który i tak jest daleki od doskonałości. Mniejsze czy większe problemy są nieuniknione. ;)

Opublikowano
19 godzin temu, Marvinka napisał:

Poczekaj, czyli inna karta bangla, ale twoja, która powinna śmigać, nie chce. A możesz włożyć na raz dwie karty i tą, która śmiga, oraz tą, która śmigac nie chce?

To mogę zrobić dopiero w piątek.

23 godziny temu, Nezumi napisał:

Musisz poszukać po Ustawieniach (albo w Blokadzie, albo w prywatności, albo w ustawieniach SIM) opcji wyłączenia blokady karty SIM (wyłączenie kodu PIN).

Wczoraj nie znalazłem - chyba wszystko przeklikałem 2 razy...

A nie mogę wrócić do jakiejś starszej wersji MIUI, która wg Was była by stabilniejsza? Może wtedy zauważy moja kartę?

Opublikowano
36 minut temu, skwarek2 napisał:

To mogę zrobić dopiero w piątek.

Wczoraj nie znalazłem - chyba wszystko przeklikałem 2 razy...

A nie mogę wrócić do jakiejś starszej wersji MIUI, która wg Was była by stabilniejsza? Może wtedy zauważy moja kartę?

Możesz, ale to się wiąże z full wipe (przywróceniem do fabrycznych).

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, St-Bziku napisał:

Tutaj powinno być:

MI_20160322_165844.thumb.png.83746e080c5

Tak to u mnie wygląda oczywiście jak mam kartę SIM w telefonie.

7 godzin temu, Nezumi napisał:

Możesz, ale to się wiąże z full wipe (przywróceniem do fabrycznych).

Polecisz jakąś wersję MIUI? Dokładniej link do pliku? Bo się lekko gubię w tych wersjach...
Full whipe - 2h instalacji aplikacji i będzie ok. Kontakty mam backupa, a fotki są w chmurze.

Edytowane przez skwarek2
Opublikowano
23 godziny temu, St-Bziku napisał:

, ewentualnie zainstalowanie jeszcze raz tej aktualizacji.

ALLELUJA działa :)

Jeszcze raz zainstalowałem MIUI 7 i gra i buczy.

Dzięki wszystkim za pomoc i cierpliwość. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...