Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie - czy istnieje jakiś player audio, który mi rozpozna słuchawki podłączone bluetoothem i pozwoli przy nich zmieniać ustawienia dźwięku? 

Opublikowano
16 godzin temu, magyarek napisał:

Jak w temacie - czy istnieje jakiś player audio, który mi rozpozna słuchawki podłączone bluetoothem i pozwoli przy nich zmieniać ustawienia dźwięku? 

Przecież każdy odtwarzacz, po podłączeniu słuchawek (nie słuchawki BT) - nawet bezprzewodowych - pozwala na zmianę ustawień dźwięku. Próbowałaś w ogóle zmieniać ustawienia, czy pytasz zanim sprawdzisz?

Opublikowano
12 minut temu, mrosi napisał:

Przecież każdy odtwarzacz, po podłączeniu słuchawek (nie słuchawki BT) - nawet bezprzewodowych - pozwala na zmianę ustawień dźwięku. Próbowałaś w ogóle zmieniać ustawienia, czy pytasz zanim sprawdzisz?

Koledze chyba chodzi o to by ustawienia zmieniać nie w odtwarzaczu, ale słuchawkami. Tylko pytania o jakie ustawienia mu chodzi, czy np. o głośniej/ciszej czy o korektor jakiś?

Opublikowano

Po pierwsze "jej" chodzi ;)

Po drugie - systemowy odtwarzacz w miui nie pozwala ustawiać profilów dźwięku dla słuchawek, jeśli są BT (Dźwięk - Opcje dźwięku - Typ słuchawek). Walkman od Sony przy BT ma nieaktywne Podbicie basów. Rozumiem, że on rozumie tylko, że ma przekazywać dźwięk do urządzenia BT i wszystko mu jego, co to za urządzenie, dlatego pytam, czy istnieje jakiś taki genialny odtwarzacz, który mi te opcje uaktywni przy podłączeniu słuchawek bezprzewodowych... 

Opublikowano
4 minuty temu, magyarek napisał:

Po drugie - systemowy odtwarzacz w miui nie pozwala ustawiać profilów dźwięku dla słuchawek, jeśli są BT (Dźwięk - Opcje dźwięku - Typ słuchawek). Walkman od Sony przy BT ma nieaktywne Podbicie basów. Rozumiem, że on rozumie tylko, że ma przekazywać dźwięk do urządzenia BT i wszystko mu jego, co to za urządzenie, dlatego pytam, czy istnieje jakiś taki genialny odtwarzacz, który mi te opcje uaktywni przy podłączeniu słuchawek bezprzewodowych... 

No ale co i jak miałby to robić, przecież on przekazuje sygnał, przetworzenie na dźwięk odbywa się w procesorze dźwięku w urządzeniu na które ten dźwięk przesyłasz. 

Opublikowano
46 minut temu, boober napisał:

No ale co i jak miałby to robić, przecież on przekazuje sygnał, przetworzenie na dźwięk odbywa się w procesorze dźwięku w urządzeniu na które ten dźwięk przesyłasz. 

Mylisz się. To odtwarzacz (czyt. telefon) i procesor w nim zastosowany reguluje ustawieniami dźwięku. Słuchawki są tylko odbiornikiem. Zwłaszcza słuchawki bezprzewodowe.

51 minut temu, magyarek napisał:

Miałem kiedyś słuchawki Platronics BlackBeat i mogłem bezproblemowo ustawiać parametry dźwięku, ale... Ty w dalszym ciągu nie odpowiedziałaś na pytanie. Sprawdzałaś to, czy pytasz "in advance"? Poza tym kwestia kolejna to rodzaj ustawień: chcesz ustawić profil czy parametry korektora graficznego?

Opublikowano

Tak. Automatycznie, podłączany BT i automatycznie masz zmieniane ustawienia equalizera? To o to tutaj chodzi.

Sent from my MI 5

Opublikowano
1 godzinę temu, mrosi napisał:

Sprawdzałaś to, czy pytasz "in advance"? Poza tym kwestia kolejna to rodzaj ustawień: chcesz ustawić profil czy parametry korektora graficznego?

Sprawdzałam. Nie mam możliwości sterowania basami przy podłączeniu bezprzewodowym. W momencie, kiedy te same słuchawki podłączam kablem, te opcje w odtwarzaczu się uaktywniają. Tylko że ja nie znoszę plączących się kabelków... 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Potwierdzam brak vipera na najnowszych miui...czy podpinam sluchawki bt czy radio w samochodzie bt nic nie idzie zmienic nawet dirac wlaczyc... Kiedys viper gral milo teraz dzwiek plaski nawet korektor w radiu samochodowym to nie to co viper...

jest jakies rozwiazanie ?

Edytowane przez technik
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam was serdecznie, 

Także i ja szukam takowego rozwiązania, tzn możliwości sterowania słuchawkami BT poprzez telefony z MIUI.

Napaliłem się jak szczerbaty na suchary, kupiłem nowe słuchaweczki BT, pełen nadzeji że wreszcie pozbędę się kabelków i co? d... zbita, dźwięk płaski że aż przykro korzystać z nowej zabawki :/ 

Ktoś coś słyszał nt?

Opublikowano
49 minut temu, szakal88 napisał:

Zależy jakie słuchawki kupiłeś, ale rewelacji się po BT nie można spodziewać

Kupiłem Awei A920BL. Aczkolwiek wydaje mi się że producent,model nie będą miały wpływu na to czy zadziała equalizer w Miui. 

Opublikowano

Heh dzięki :) niezła cena :) Wychodzi na to że niepotrzebnie jakiś czas temu kupiłem focale, w zbliżonej kwocie ;)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...