Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mogę zaktualizowć miui do v 6.3.10-telefon nie przechodzi do TWRP i wyłącza się. NIe można także zaktualizować TWRP-dzieje się to samo.

Jakieś pomysły?

PS. root też nie możliwy do wykonania. Tel nie przechodzi do TWRP i koniec. Proszę o konkrety i dokładne opisy. Na forum panuje niezły chaos i mam już dosyć czytania i wyłuskiwania strzępów informacji. Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

U mnie po aktualizacji do 6.3.3 nie mozna nic robić w TWRP (unable to mount...) A od wczoraj tel resetuje się co minutę. MiFlash i rom tylko zablokował bootladera a restarty jak były tak nadal są. Ma ktoś pomysł co z tym dalej zrobić?

MiPCSuite wiesza telefon a po wgraniu latest ROM 6.3.10 przez MiFlash problem się utrzymuje za to mam już zamknięty bootloader.

Czy to już czas wysłania do Xona/Burizy na gwarancję?

Edytowane przez solek
Opublikowano

Ja Też kombinowałem z 6.3.10. Najpierw zakyualizowałem TWRP do wersji 2.8... (tej jedynej słusznej  z MIUI.eu). Aktualizacja do 6.3.10 poszła sprawnie, fon potrzebował prawie 15 min żeby się wskrzesić. Poszedłem dalej i zapodałem mu Super User z paki podanej na naszym forum-mam ładny przycisk do papieru i czekam na kod do odblokowania bootloadera. (po wysadzeniu w powietrze fona super su, mi flaszem uwaliłem bootloader jedyną słuszną wersją Miroma z MIUI.eu). Android 5.1

NIe kombinuj-czekaj na poprawne aktualizacje, bo będziesz czekał na klucz z Chin.

Acidowcy wiedza co robią i szacun wielki im za to. Trochę nie panują nad forum ale nie da się wszystkich upilnować.

Opublikowano (edytowane)

Ta strona internetowa zawiera pętlę przekierowań

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS

i rozbijam się na tym etapie. Resetowanie ciasteczek nic nie daje

ZenMate ustawiony na Kong Kong też nie pomaga. Ma ktoś jeszcze pomysł w jaki sposób dopchać się do pkt 2 unlocka?

Edytowane przez solek
Opublikowano (edytowane)

Solek niestety nie potrafię ci pomóc. Mi to jakoś poszło, ale były jakieś prace moderacyjne na serwerze-może to było przyczyną.

Ale chwilka, to blokuje cię jakiś filtr, antywirus, firewall albo coś w tym stylu-wyłącz opcję i będzie ok. Filtr internetu.

Edytowane przez johny303
Opublikowano

Mam wrażenie, że problem z romem 6.3.3 jak i 6.3.10 wynika z braku możliwości zrobienia wipe Dalvik Cache.

Zresztą teraz nawet nie da się zrobić factory reset. Poddaje się i wysyłam.

Opublikowano

Zaczekam jeszcze na odpowiedź z Xiaomi-i tak nic nie zmienię.

Ale przyznaj piękny mamy przycisk do papieru.

Kurzon: ja zaktualizowałem twrp i zainstalowałem MIUI 6.3.10, potem wrzuciłem Super-user z paczki z forum i się zesrało. Potem udało smi się jeszcze sflashować jakimś do miui 5.1...nie pamiętam chyba 17 tak dla ostrożnośći, ale nie mogłem go obsługiwać i poleciałm z flashowaniem do miui 6.3.10 i z tego co już się dowiedziałem wlaśnie wtedy zablokowałem bootloader. Do wersji 6.1.1 jest bezpiecznie dla tel. wyprodukowanych przed 2016 na andku 5.1

Opublikowano (edytowane)

Solek: pogrzebałem i poczytałem i powiem jedno-czekać na łaskę z chin-nic więcej nie da się zrobić-wysłać można zawsze. Na razie czekam, spróbuj na innym kompie  musi zagadać. Jak będziesz wypełniał pytania dodatkowego zabepieczenia wybierz po jednym z tematów-ja i inni mieli z tym kłopot. Chińczyki nie są oazą szybkości w odblokowywaniu ale raczej nie robią problemów. Zresztą z reklamacjami takimi jak nasze też nie-nikt na forum naszym ani europejskim nie narzekał. Pozdrawiam i czekam...

Aaaa... jeszce jedno zostajemy z naszymi MIUI sami (polskim wydaniem, Xiaomi rezygnuje z zewnętrznych developerów, będzie jedna słuszna wersja.

Edytowane przez johny303
  • 9 miesięcy temu...
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...