johny303 Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Nie mogę zaktualizowć miui do v 6.3.10-telefon nie przechodzi do TWRP i wyłącza się. NIe można także zaktualizować TWRP-dzieje się to samo. Jakieś pomysły? PS. root też nie możliwy do wykonania. Tel nie przechodzi do TWRP i koniec. Proszę o konkrety i dokładne opisy. Na forum panuje niezły chaos i mam już dosyć czytania i wyłuskiwania strzępów informacji. Pozdrawiam.
solek Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) U mnie po aktualizacji do 6.3.3 nie mozna nic robić w TWRP (unable to mount...) A od wczoraj tel resetuje się co minutę. MiFlash i rom tylko zablokował bootladera a restarty jak były tak nadal są. Ma ktoś pomysł co z tym dalej zrobić? MiPCSuite wiesza telefon a po wgraniu latest ROM 6.3.10 przez MiFlash problem się utrzymuje za to mam już zamknięty bootloader. Czy to już czas wysłania do Xona/Burizy na gwarancję? Edytowane 15 Marca 2016 przez solek
johny303 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 Ja Też kombinowałem z 6.3.10. Najpierw zakyualizowałem TWRP do wersji 2.8... (tej jedynej słusznej z MIUI.eu). Aktualizacja do 6.3.10 poszła sprawnie, fon potrzebował prawie 15 min żeby się wskrzesić. Poszedłem dalej i zapodałem mu Super User z paki podanej na naszym forum-mam ładny przycisk do papieru i czekam na kod do odblokowania bootloadera. (po wysadzeniu w powietrze fona super su, mi flaszem uwaliłem bootloader jedyną słuszną wersją Miroma z MIUI.eu). Android 5.1 NIe kombinuj-czekaj na poprawne aktualizacje, bo będziesz czekał na klucz z Chin. Acidowcy wiedza co robią i szacun wielki im za to. Trochę nie panują nad forum ale nie da się wszystkich upilnować.
solek Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Czy jest jakiś cudowny sposób na zalogowanie się po przekierowaniu z http://en.miui.com/unlock/? Jedyne co mogę osiągnąć to: ERR_TOO_MANY_REDIRECTS
johny303 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 W tutorialach jest opis krok po kroku Poradnik: Odblokowywanie bootloadera w urządzeniach Xiaomi - WERSJA 2016! potem poczytaj [BOOTLOADER] Odblokowywanie rangi diamond na forum MIUI Też będziesz czekał i tęsknił. Trzymam kciuki bo chinole nie są tacy szybcy do odblokowywania słuchawek.
solek Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) Ta strona internetowa zawiera pętlę przekierowań ERR_TOO_MANY_REDIRECTS i rozbijam się na tym etapie. Resetowanie ciasteczek nic nie daje ZenMate ustawiony na Kong Kong też nie pomaga. Ma ktoś jeszcze pomysł w jaki sposób dopchać się do pkt 2 unlocka? Edytowane 16 Marca 2016 przez solek
kurzon Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 czyli jezeli zainstaluje samo nowe twrp i ewentualnie roota to jest mozliwosc zablokowabi bootloadera?
johny303 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) Solek niestety nie potrafię ci pomóc. Mi to jakoś poszło, ale były jakieś prace moderacyjne na serwerze-może to było przyczyną. Ale chwilka, to blokuje cię jakiś filtr, antywirus, firewall albo coś w tym stylu-wyłącz opcję i będzie ok. Filtr internetu. Edytowane 16 Marca 2016 przez johny303
solek Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Mam wrażenie, że problem z romem 6.3.3 jak i 6.3.10 wynika z braku możliwości zrobienia wipe Dalvik Cache. Zresztą teraz nawet nie da się zrobić factory reset. Poddaje się i wysyłam.
johny303 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 Zaczekam jeszcze na odpowiedź z Xiaomi-i tak nic nie zmienię. Ale przyznaj piękny mamy przycisk do papieru. Kurzon: ja zaktualizowałem twrp i zainstalowałem MIUI 6.3.10, potem wrzuciłem Super-user z paczki z forum i się zesrało. Potem udało smi się jeszcze sflashować jakimś do miui 5.1...nie pamiętam chyba 17 tak dla ostrożnośći, ale nie mogłem go obsługiwać i poleciałm z flashowaniem do miui 6.3.10 i z tego co już się dowiedziałem wlaśnie wtedy zablokowałem bootloader. Do wersji 6.1.1 jest bezpiecznie dla tel. wyprodukowanych przed 2016 na andku 5.1
solek Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Piękny przycisk. Już rozumiem dlaczego było zawieszone wsparcie.
johny303 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Solek: pogrzebałem i poczytałem i powiem jedno-czekać na łaskę z chin-nic więcej nie da się zrobić-wysłać można zawsze. Na razie czekam, spróbuj na innym kompie musi zagadać. Jak będziesz wypełniał pytania dodatkowego zabepieczenia wybierz po jednym z tematów-ja i inni mieli z tym kłopot. Chińczyki nie są oazą szybkości w odblokowywaniu ale raczej nie robią problemów. Zresztą z reklamacjami takimi jak nasze też nie-nikt na forum naszym ani europejskim nie narzekał. Pozdrawiam i czekam... Aaaa... jeszce jedno zostajemy z naszymi MIUI sami (polskim wydaniem, Xiaomi rezygnuje z zewnętrznych developerów, będzie jedna słuszna wersja. Edytowane 17 Marca 2016 przez johny303
kinjo214 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Found the solutionhttp://www.deskdecode.com/err_too_many_redirects-solutions-encyclopedia/ its my chrome's problem now everything is working thanks
Rekomendowane odpowiedzi