Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zainstalowałem na swoim Mi4 Windowsa 10, instalacja przebiegła pomyślnie, system działał, jednak okazał się dużo gorszy od MIUI, dlatego postanowiłem zainstalować androida ponownie.
Przygotowałem rom fastboot z MIUIPolska (6.1.15), tryb fastboot, instalacja przez MiFlash ruszyła, zaczęło się wgrywanie, ale po kilku sekundach stanęło, była informacja Device is busy.. aż po ponad minucie wyskoczył komunikat o wyłączeniu podpisywania sterowników (jeśli dobrze pamiętam) za pomocą F8 i po kliknięciu OK komputer się zresetował. Po tym wydarzeniu telefon przestał reagować na ładowanie, przyciski itd.
Telefon był naładowany do 100%, system windows 8.1.
Co mogę w tym przypadku zrobić?

Opublikowano

Odpiąłem i podpiąłem baterię, teraz po podłączeniu telefonu raz zaświeci czerwona dioda, a raz nie, ale słychać reakcję i w menedżerze wyświetla się Qualcomm HS-USB Diagnostics 9006.
Jakieś pomysły co mógłbym dalej z tym zrobić?
MiFlash nie widzi go nadal.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ditroiz napisał:

Jakieś pomysły co mógłbym dalej z tym zrobić?

Jak chcesz by MiFlash zobaczył to urządzenie to wyłącz weryfikację podpisu sterowników w windows, jak się drivery nie zainstalują automatycznie to zainstaluj ręcznie.

Opublikowano

Zrobiłem tak jak mówisz, ale przy instalacji HS-USB Diagnostic 9006 po zainstalowaniu wyskakuje komunikat, że jest błąd, bo urządzenie nie jest uruchomione.

Opublikowano

Tak. Podłączyłem ponownie, już jest normalnieQualcomm HS-USB Diagnostics 9006 (COM 21), ale MiFlash nadal go nie widzi.
Jest za to reakcja na przytrzymywanie przycisku Power. Raz się sterowniki pokazują, a raz znikają.

Opublikowano

Odłącz baterię od telefonu i podłącz go do PC, co jest wykrywane i czy drivery są poprawnie zainstalowane?

Jak dasz refresh w miflash to co jest wykrywane, screen?

Daj też screen z managera urządzeń, jak nadal będzie problem.

Kabelek usb powinieneś mieć dobry i krótki, np. takie od power banków xiaomi są super.

Jak masz możliwość wyboru to porty usb 2.0 w pc są lepsze dla tych zabaw od usb 3.0.

Nie możesz łączyć tego przez huby, bo bardzo problematycznie to wtedy działa.

Opublikowano

Podłączam telefon, led świeci na czerwono przez jakieś pół sekundy, słychać dźwięk podłączenia urządzenia w komputerze i wygląda to tak jak na screenach.

Screenshot - 2016-03-13 , 20_47_47.png

Screenshot - 2016-03-13 , 20_47_59.png

Opublikowano (edytowane)

Tak, ta tasiemka pod dużą czarną. Jak znowu przytrzymam przycisk Power to mam coś takiego i tych sterowników nie mogę zaktualizować

Edit: Teraz znowu jest 9006, ale nadal go nie widać w MiFlash.
Znasz godziny otwarcia serwisu? :(

Screenshot - 2016-03-13 , 21_03_19.png

Edytowane przez Ditroiz
Opublikowano

Weryfikacja wyłączona, nowy MiFlash wgrany, kończy się na tym, że 9006 wyszukuje, ale ma problem z pamięcią masową i przez to chyba nie rusza.

Screenshot - 2016-03-13 , 22_12_20.png

Screenshot - 2016-03-13 , 22_24_43.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jeśli masz system 8, 8.1 lub 10 zalecane jest wyłącznie podpisu sterowników (co podobno zrobiłeś) i uruchomienie trybu testu:

Jak wyłączyć podpisywanie sterowników na zawsze

Niestety, wyłączenie wymuszania podpisów sterowników nie jest trwałe i po ponownym uruchomieniu komputera system znów uruchomi swoje moduły zabezpieczeń. Jeżeli chcemy stale używać niepodpisanych sterowników, to musimy powtarzać powyższą czynność za każdym razem, gdy uruchamiamy komputer ponownie.

Alternatywnie możemy także uaktywnić tzw. Tryb testowy w systemie Windows 8, który posiada wyłączone wymuszanie podpisywania sterowników, ale wyświetla na tapecie pulpitu (w dolnym prawym rogu) niewielką informację o treści: “Tryb testowy”. Można go jednak uaktywnić trwale, bez potrzeby powtarzania wszystkich czynności podczas startu systemu.

Aby włączyć tryb testowy, należy otworzyć wiersz polecenia (cmd) i wpisać dwie komendy, potwierdzając każdą przyciskiem [Enter]:

bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS

bcdedit -set TESTSIGNING ON

Od teraz komputer będzie się uruchamiać w trybie testowym. Jeżeli zechcemy powrócić do domyślnych ustawień, należy ponownie otworzyć wiersz polecenia i wpisać:

bcdedit -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS

bcdedit -set TESTSIGNING OFF

Po ponownym uruchomieniu komputera tryb testowy zostanie dezaktywowany.

Źródło internet
Edytowane przez xargos
Opublikowano

Próbowałeś uruchamiać MiFlasha z uprawnieniami administratora?

Systemy od 8 w górę często dają się we znaki jeżeli chodzi o tego typu zabawy - interfejsy diagnostyczne często z tego powodu wariują.

Sam miałem podobny problem z innym telefonem - IOcean X7S - dopiero wyłączenie cyfrowego podpisu i uruchomienie flasha z uprawnieniamiiadministratora pozwoliło na odceglenie słuchawki.

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...