Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Otóż mam problem z oglądaniem 360 stopniowych filmików na YouTube, Cardboard itp. Podczas oglądania ekran trzęsie się do tego stopnia, że uniemożliwia oglądanie filmów VR. Nawet bez żadnych ruchów. Czy macie ten sam problem na tym urządzeniu lub może ktoś wie jak to rozwiązać?

Dodam że:

Wersja MIUI: 77.1.1.0

Telefon z ROM od Goldway

Edytowane przez Kuloczek
Opublikowano (edytowane)

Gdybym wiedział, że na innym ROMie MIUI7 działa, oraz że jest on stabilny (czyli bez żadnych błędów) zainteresował bym się instalacją. Ale na razie chyba za wcześnie na jakiś porządny, PL rom, a to mój pierwszy Xiaomi więc wolę mieć go w pełni sprawnego xD

Edytowane przez Kuloczek
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Vesemir napisał:

Trzeba sciągać aplikacje youtuba czy włączac gps? Bo u mnie nie działa

By korzystać z wideo 360 tak, trzeba zainstalować aplikacje YouTube.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem jakiego "ostatniego update'u" używa @Lagfir (zawsze polecam pisać dokładną wersję), ale u mnie na 6.3.31 od Xiaomi.EU nie ma drgań gdy położę telefon stabilnie, gdy trzymam go w ręku, to naturalnie, niewielkie drgania pojawiają się.

Opublikowano

Wersja 7.1.3.0 też mam i pierwsze 5 min było ok. Później żyroskop się rozjechał i prócz masakrycznych drgań - doszło zgubienie poziomu i musiałbym trzymać przechyloną głowę żeby widzieć prosto. Masakra.
Jak skalibrować żyroskop?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo dziwne, że niektórym działa normalnie. Dowiedziałem się też o jednej ciekawej rzeczy. Otóż po wpisaniu wybraniu numeru: *#*#64663#*#* ukazuje się kilka ustawień, a w tym informacja o żyroskopie, gdzie pisze ,,No Gryo''. Nwm czy to błąd, czy faktycznie tak jest. Ktoś ma inaczej?

Opublikowano
39 minut temu, fake4r napisał:

U mnie było i jest no gyro, sprawdzałem na kilku romach i tak samo było na każdym.

Masz odblokowany bootloader i zainstalowaną wersje 6.x.xx ?

Opublikowano

Mialem 3.31, 4.7 i 4.14. Wczoraj wróciłem na 7.1.3.0 ze względu na stabilność i dobry wynik na baterii.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dokładnie. Póki nie będzie w nowych romach znaczących ulepszeń i stabilizacji to nie potrzebuję nic więcej. Ten rom jest dla mnie idealny praktycznie, wcześniej gdy nie było rootana niego to była to lekka wada, ale teraz twrp i suspersu wgrany i nie potrzeba nic więcej, wszystko działa. Jedynie te filmy 360, no ale tego i tak nie używam, więc nieistotne.

Opublikowano

Z tym żyroskopem to jest w ogóle ciekawa rzecz. Również byłem przekonany, że R3 go nie posiada, jednak przy innej okazji ściągnąłem aplikację Sensors, wykrywającą i testującą wszystkie czujniki w telefonie, a w niej żyroskop został stwierdzony. :v Co więcej, po kliknięciu pokazywał nawet jakieś wskazania. :P

• 1 miesiąc temu...
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...