micslunet Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Witam, Chciałem zaszyfrować sobie telefon, ale chyba coś się wypierniczyło. W Ustawieniach urządzenia dałem opcje szyfruj, niby zaczęło się szyfrować - pokazała się ikonka androida, po czym ekran jak podczas włączania telefonu (ikona MUI i na dole napis android) i po 30 sekundach czarny ekran i komunikat "Niestety aplikacja chmura przestała działać". Można tylko kliknąć "ok", ale nic to nie daje bo od razu komunikat wyświetla się ponownie i tak do oporu. Menu w telefonie nie działa, nic z niem nie mogę teraz zrobić. Czy to możliwe że daje się szyfruje (od momento startu szyfrowania do komunikatu minęło dosłownie 30 sekund), czy coś się wypierdzieliło? Co począć?
GarryMoveOut Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 O szyfrowaniu chodzą słuchy że nie działa jak powinno i są problemy. Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
micslunet Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 Kurde teraz to już dla mnie za późno. Najgorsze jest to że nie da się wyłączyć telefonu bo od razu sam się podnosi, a chciałem spróbować zrobić mu twardy reset.
micslunet Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 Ktoś wie jak na Xiaomi Redmi Note 3 zrobić twardy reset? Jak daje VOL- i Power to mi wyskakuje Fastboot i nie więcej się nie dzieje, a jak próbuje VOL+ i Power to mi wyskakuje obrazek żeby podłączyć telefon do kabla.
Winiu89 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Przytrzymaj power Wysłane z mojego Mi-4c
micslunet Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 d*pa wielka teraz to się nie chce już nawet łączyć. Staje na ekranie startowym MUI z napisem android.
Winiu89 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Musisz sflashować system na nowo Wysłane z mojego Mi-4c
micslunet Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 Tylko z którego poradnika teraz skorzystać? Nie wiem czy mam odblokowanego bootloadera. Da się to jakoś sprawdzić? Fastboot = odblokowany bootloader?
Ovchie Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Kolega poległ na szyfrowaniu Meizu - stracił wszystko co miał na telefonie, więc ja szerokim łukiem obchodzę tego typu rozwiązania, niezależnie od marki telefonu. Powiedziałbym raczej, że obrazek z telefonem podłączanym do kabla = zablokowany bootloader. Wybór poradnika, nie ma chyba znaczenia - jak masz odblokowany bootloader to też możesz zmieniać ROM przez FlashTool (jestem w błędzie?) - spróbuj https://miuipolska.pl/forum/topic/9626-wgrywanie-czystego-romu-oraz-unbrick-martwego-już-telefonu-wersja-2/ Ovchie
micslunet Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 Poszło, telefon wstał Wgrałem mu MIUIPolska_hennessy_6.3.3_v7-5.0_repack.FT.JDStar.pl. Mam nadzieje że będzie chodził stabilnie
Rekomendowane odpowiedzi