Diabl0pl Opublikowano 6 Marca 2016 Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Witam! Zauważyłem ostatnio na swoim telefonie dziwną rzecz (stało się to po tym, gdy wykonałem downgrade z androida 5.x na 4.4.4), gdy podczas uśpienia telefon nagle, bez powodu uruchamia jakieś procesy (w sensie, na wykresie jest to opisane przez "Aktywność", widać jak zaczyna coś mielić, nie wiadomo dlaczego), zaczyna się nagrzewać i przy tym dosłownie zżerać baterię. Możecie to zobaczyć na zdjęciu w załączniku. Wyłączone wszystkie synchronizacje, wyłączone wifi, GPS'y, no dosłownie wszystko. Czy mogę temu w jakiś sposób zaradzić? Na pewno jakaś aktualizacja wchodziłaby w grę, gdyby nie dwa problemy: a ) Wszystkie starsze romy zostały usunięte. b ) To jest ostatni rom dla wersji 4.4.4, każda następna była już na nowym androidzie, gdzie nie działała opcja sprawdzania stanu konta, co jest bardzo kłopotliwe. Czy ktoś ma dostęp do innego roma na starszym androidzie, który jest sprawdzony i na pewno nie będzie miał tego problemu? Błagam o pomoc. EDIT: Znalazłem na miuipolska jedyną wersję 4.12.5. Czy instalacja tego romu może zostać po prostu przeprowadzona poprzez aplikację "update"? Biorąc pod uwagę, że jest to downgrade, do tego bodajże z wersji androida 4.4.4 na 4.1. Edytowane 6 Marca 2016 przez Diabl0pl
Renegade Opublikowano 6 Marca 2016 Opublikowano 6 Marca 2016 Wejdź na chomika: palela Powered by MI4C 1
Diabl0pl Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Opublikowano 6 Marca 2016 Ale to piękne. Dziękuję bardzo! Przy okazji, zauważyłem, że najnowsza wersja 6.3.3 jest też dostępna dla Mi2S - myślałem, że zakończono wsparcie dla tego telefonu. Czy może lepiej zamiast bawić się w te stare wersje, spróbować czegoś nowego? Czy do zaktualizowania telefonu z aktualnego stanu wystarczy wrzucić rom na kartę i zaktualizować, czy najpierw lepiej wykonać instalację przez fastboota do androida 5.0.2?
Renegade Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Nie wiem baw się i testuj , choć uważam, że Mi2s najlepiej działa na MIUI 4.1 V5, np: rom: 4.4.18 lub ostatni 4.12.05
Diabl0pl Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Opublikowano 7 Marca 2016 Tak myślę cały czas o tym 4.12.5, tylko chcę się upewnić, że mogę wykonać tego typu downgrade bezpośrednio przez aplikację Update. No nic, późno już, rano pomyślę. Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi