patrykt Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Witam, Szukam aplikacji, bo nie znalazłem takiej opcji w ustawieniach, że jak mam dostępne znane już źródło WiFi, to mam włączone WiFi, a jak nie, to ciągnie z internetu operatora komórkowego. Pozdrawiam, Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek7 Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Tasker lub Lama Link to comment Share on other sites More sharing options...
brqsl Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 telefon nie korzysta z danych komórkowych jeśli jest podpięty do wifi. jeżeli będziesz wyłączał wifi gdy nie jest podłączona do żadnej sieci to musisz w jakiś sposób okresowo sprawdzać, czy przypadkiem już się jakaś znana sieć nie pojawiła. lama może to opierać na nauczonych lokalizacjach po stacjach BTS. też się kiedyś w to bawiłem, jednak w końcu zostawiłem wifi on na cały dzień (w nocy kładę wszystkie połączenia profilem zasilania) i jakoś nie zauważyłem, żeby żarło strasznie baterię przy skanowaniu. Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk update do pierwszego zdania: chodzi o to, że jeśli masz włączone dane komórkowe i jestes podłączony do wifi, to telefon korzysta tylko z wifi, a nie z transmisji danych mobilnych. imho nie ma sensu wyłączać danych komórkowych w ogóle w czasie gdy chcesz być online Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts