Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wiem, że można dostosować klawiaturę Google, by wyświetlał się rząd klawiszy numerycznych, ale nie mogę wykonać tego w moim Redmi Note 2

google-keyboard-numbers.jpg?itok=8auIuc8

Postępowałem wg. opisu znajdującego się na stronie: http://www.androidcentral.com/how-add-dedicated-number-row-google-keyboard

ale nie mogę uruchomić apletu języka - zawiesza mi się, czy źle szukam?

Ma ktoś z Was jakiś patent na to?

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

olekstar

Opublikowano

Ja zainstalowałem touch pal i spełnia moje wymagania, posiada w/w cyfry, ale ciągłe reklamy i chyba wrócę do google

Opublikowano

No właśnie ja też nie chcę się wkurzać reklamami, dlatego właśnie szukam rozwiązania z klawiaturą działającego na MIUI7 w wersji 6.2.25.

Wcześniej miałem wersję 6.1.29 i też nie udało mi się tego ustawić :-(

Opublikowano

Wybrałem klawiaturę Xperia, ale efekt dokładnie taki sam jak w przypadku klawiatury Google. Czy w tej sytuacji nie będzie nietaktem prośba moderatora o przeniesienie wątku na zgłaszanie błędów? 

Opublikowano

Przy wyborze klawiatury Xperia, w ustawieniach musisz zahaczyć opcję "Cyfry po przytrzymaniu", czy coś podobnego - nie mam przed sobą telefony, więc podaję z pamięci.

Opublikowano

Dziękuję za Wasze sugestie i propozycje. Właśnie tak ustawiłem klawiaturę Xperia, ale i tak nie do końca o to mi chodzi. Chciałbym uzyskać efekt jaki jest w klawiaturze w Samsung Galaxy S5 lub w zmodyfikowanych ustawieniach w klawiaturze Google.

Pozdrawiam 

Opublikowano (edytowane)

Poradziłem sobie poprzez drobny trik:

zamieniłem klawiaturę Francuski (QWERTZ) na Polski(PC), potem już bez problemu mogłem wybrać w 'Język' klawiaturę Polski(PC).

Mam dzięki temu klawiaturę Google z dodatkowym rzędem klawiszy.

Dziękuję Wam za odpowiedzi.

Polecam to rozwiązanie i proszę moderatora o zamknięcie wątku.

Edytowane przez olekstar
podziękowania
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...