Skocz do zawartości

PORADNIK: Wyłączenie sprawdzania pisowni Google (czerwone podkreślenia tekstu)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze denerwowało mnie te podkreślenia nawet jeśli słowa były napisane poprawnie, czasem by zmienić słowo lub edytować je, wyskakiwało jeszcze do tego okienko propozycji od google, więc poszukałem rozwiązania na tą uciążliwość i znalazłem! W źródle zrobione to było trochę inaczej, bo poprzez adb na komputerze ale wymaga to większej wiedzy i więcej roboty przede wszystkim.

Instrukcja krok po kroku:

1. Ściągamy Terminal Emulator z google play.

2. Włączamy go i wpisujemy "su", a następnie przechodzimy do panelu sterowania i nadajemy mu uprawnienia root.

3. Włączamy go ponownie i wpisujemy:

su

settings put secure spell_checker_enabled 0

Drugim sposobem jest usunięcie klawiatury google lub jej kompletne zablokowanie, ale gdy zablokowałem czasem się włączała i znów podkreślenie słów się pojawiało.

Źródło: en.miui.com

Opublikowano

Wyłączyć ją można z poziomu "Ustawienia -> Aplikacje" :) Nie trzeba pobierać jakichś dodatkowych aplikacji w celu zamrożenia/wyłączenia/usunięcia ich :) 

• Like 1
Opublikowano

Dokładnie, po wejściu w Ustawienia - aplikacje - klawiatura Google trzeba odinstalować aktualizacje a następnie w tym miejscu pokaże się opcja wyłączenia klawiatury

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano
Dokładnie, po wejściu w Ustawienia - aplikacje - klawiatura Google trzeba odinstalować aktualizacje a następnie w tym miejscu pokaże się opcja wyłączenia klawiatury

Wyłączyć ją można z poziomu "Ustawienia -> Aplikacje"  Nie trzeba pobierać jakichś dodatkowych aplikacji w celu zamrożenia/wyłączenia/usunięcia ich  

Super, takie proste ale sam nie wpadłem na to. Dziękuję.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Jak nie ma tego w ogóle i nic nie robiłem bo nie używam gugla, usnąłem chwasta Polecam Switfkey

Ja też korzystam ze SwiftKey, ale podkreślenie od Google dalej było :-P

Opublikowano

Niby Swiftkey jest taki super, ale jak już nagromadzi sporą ilość słów, to potrzebuje chwili na załadowanie, a czasami się wyłącza i trzeba ponownie stuknąć w pole tekstowe i poczekać, aż się znów pojawi...

Opublikowano

Ja nie zauważyłem takiego problemu w SwiftKey. A man już go od paru urządzeń (jedno konto przez cały czas) więc słów się trochę nazbierało

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...