Paciula Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Witam,Chciałbym zakupić ten magnetyczny uchwyt do auta iOttie, widziałem różne opinie i rzeczywiście jeżeli chodzi o trzymanie etc sprawuje się super.Tylko jak wygląda sprawa z magnesem na tylnej obudowie? Może to mieć jakiś wpływ na działanie telefon, procesora, baterii, wyświetlacza? Czy dzisiejsze telefony są już tak robione że w żaden sposób im to nie przeszkadza? Ktoś może miał styczność z czymś takim?
krzyzu Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Z tego co pisali wcześniej użytkownicy to działa negatywnie na podzespoły telefonu. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Xen Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Myślę że pole magnetyczne z takiego magnesu ma raczej znikomy wpływ na pracę elektroniki, natomiast nie wiem jak sprawa ma się z baterią i anteną/zasięgiem.
IPeaInYourTea Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 http://www.wykop.pl/link/1806492/gigantyczny-magnes-neodymowy-kontra-elektronika/ Obejrzyj to i można wyciągnąć wnioski jaki ma wpływ na to.
galakty Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 6 minut temu, IPeaInYourTea napisał: http://www.wykop.pl/link/1806492/gigantyczny-magnes-neodymowy-kontra-elektronika/ Obejrzyj to i można wyciągnąć wnioski jaki ma wpływ na to. 1. W uchwycie nie ma takiego magnesu, tylko malutki 2. W telefonie nie masz HDD więc go nie uszkodzisz.
IPeaInYourTea Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Przed chwilą, galakty napisał: 1. W uchwycie nie ma takiego magnesu, tylko malutki domyślam się że nikt nie używa tak wielkiego magnesu neodymowego 1 minutę temu, galakty napisał: 2. W telefonie nie masz HDD więc go nie uszkodzisz. Ogólnie uważam, że elektronika z magnesem nie najlepiej współżyje, ale jest to moja opinia. Nie mówię, że tel padnie po minucie ale na pewno to skraca żywotność urządzenia.
galakty Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Wszystko zależy od mocy magnesu. Są google do VR sterowane magnesem (telefon bada pole magnetyczne) i telefony nie umierają. Na pewno nie będzie działał kompas, wątpię że nagle wszystko się posypie. Czytałem kiedyś o soczewkach na magnes, podobno kilka osób uszkodziło auto focus.
Rekomendowane odpowiedzi