Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Mam Redmi 3 juz jakis czas, ale caly czas czekam az pojawi sie czysty rom - bez chinskiego malware.

Słyszałem, że miuipolska słynie z przygotowywania takich romów, więc może wiecie, kiedy taki ma szansę się pojawić? Mógłby też być Cyanogenmod...

Potrzebny mi ten telefon, ale boje sie go uzywac z calym tym yellow pages i resztą śmieci od Xiaomi.

Opublikowano

Hej. Ja też mam z chińskim malware i na razie tak używam. Najpierw musi się chyba pojawić global ROM żeby potem mógł się pojawić polski. Nikt raczej nie zna dokładnej daty pojawienia się jednego i drugiego romu. 

Opublikowano
2 minuty temu, superbart napisał:

Hej. Ja też mam z chińskim malware i na razie tak używam. Najpierw musi się chyba pojawić global ROM żeby potem mógł się pojawić polski. Nikt raczej nie zna dokładnej daty pojawienia się jednego i drugiego romu. 

Hej, dla mnie angielski byłby nawet lepszy. Liczę na to, że jednak ktoś coś wie i podpowie :)

Opublikowano

Póki co miuiPolska nie ma i dokładnej daty pojawienia się takiego romu również. Najpierw chińczyki muszą wydać chińską wersję developerską aby można było wgrać miuiPolska przez odblokowanie bootloadera w Redmi 3. Jednakże, z tego co pisze w aktualnościach, trwają prace nad romem multi lang na zablokowany bootloader. Takich postów na forum jest mnóstwo, trzeba tylko troszkę poszukać.

Opublikowano
10 godzin temu, Pepso94 napisał:

Póki co miuiPolska nie ma i dokładnej daty pojawienia się takiego romu również. Najpierw chińczyki muszą wydać chińską wersję developerską aby można było wgrać miuiPolska przez odblokowanie bootloadera w Redmi 3. Jednakże, z tego co pisze w aktualnościach, trwają prace nad romem multi lang na zablokowany bootloader. Takich postów na forum jest mnóstwo, trzeba tylko troszkę poszukać.

Właśnie dlatego, że jest mnóstwo (przy tym sprzecznych) staram się o wyklarowanie sytuacji.

Co więcej, z tego co gdzies czytalem wersja dev chinska juz jest, natomiast nie wiem czy publicznie.

Dalej, bootloader da sie odblokowac (trzeba tylko poczekac na kod od xiaomi), wiec to nie jest przeszkoda.

Jest spory mętlik i liczyłem na to, że ktoś ma to jakoś ładnie ogarnięte i może w 2 zdaniach podsumować:D

Opublikowano (edytowane)

W dwóch zdaniach. Z tego co wiem to chyba tego deva potrzebnego do odblokowania jeszcze nie ma, a wkrótce ma być udostępniony rom na miuipolska do wgrania na zablokowany bootloader.

Edytowane przez fake4r
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...