Wojcio

Użytkownicy
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Wojcio

  • Rank
    Użytkownik

Dodatkowe

  • Smartfon
    Redmi 3s 3/32

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Info od dystrybutora: " aktualizacja do wersji 8.0.4 zostala wycofana przez producenta do czasu naprawy usterki "
  2. No i ładnie. Po downgrejdzie do 8.0.3 wszystko ruszyło z kopyta. Widzi kartę, jest LTE i jak na razie nic nie zrywa, aczkolwiek prędkość LTE taka sobie. Dzięki za pomoc !!!
  3. Nie do końca wiem o co chodzi z tym b20. Właśnie skończyło mi instalować ROM 8.0.3 i karta sim play LTE działa bez kłopotu (jak na razie ) Gdyby X-kom miał o stówkę drożej tą wersję to bym wziął, ale nie miał, może będzie kiedyś miał. Trudno
  4. Ale ja kupiłem w Polsce w AZE Electronics, pełen legal. Lubię X-Kom, ale nie dając od razu w sprzedaży wersji 3GB/32GB skazali się na porażkę, przynajmniej u mnie.
  5. Też chciałem kupić w x-komie, ale za tą samą cenę mam wersję 3GB Ram/32GB, a ewentualne serwis to pewnie podobnie. Kartę SIM wymień w salonie, powinno to zająć jakieś 30sekund. Update zrób do ROMU 8.0.3, byle nie do 8.0.4 ! Ja właśnie robię downgrade
  6. Telefon mam kilka dni, więc nowych danych prawie w ogóle, A aplikacje to się ściągnie, sklepu google nie zamykają:D Dzięki, dam znać jak poszło
  7. Ok, czyli jest jakieś wyjście. Gdzieś już czytałem, że warto się cofnąć do 8.0.3. Bardzo bym poprosił, o małego tutka, albo sprawdzonego linka, co by nic się nie stało. Z góry serdeczne, niech ci Bozia w pojemności baterii wynagrodzi.
  8. Zrobiłem jak napisałeś. Włożyłem kartę microSIM do slotu 1, uruchomiłem telefon, pokazuje brak karty a po przeciągnięciu w dół, że karta nie zarejestrowana, kliknąłem, ale brak informacji o tym, że chce wysłać smsy konfiguracyjne, Wszedłem do tego menu, było "unknown", zmieniłem na "TD-SCDMA, GSM/WCDMA and LTE", ale sieci nie widziało, dopiero po minucie, pokazało kreseczki, czyli już mały sukces. Następnie w "Karty SIM i sieci komórkowe" wybierając LTE, nie wykrywa karty, ale jak wybiorę 3G to nawet działa i mały sukces bo już Internet mobilny nie jest E tylko H+. W speedteście: pobieranie 0,49Mbps, a wysyłanie 1,95 Mbps. Coś z tym LTE ma kłopot, bo nie wykrywa karty, a tym samym sieci. Zrobiłem jeszcze raz, bo okazało się że w menu dodatkowym wybrało się sieć bez LTE. Zrobiłem, żeby było "TD-SCDMA, GSM/WCDMA and LTE" . Następnie w Karty SIM i sieci, wybrałem LTE, ale znowu sieć się pojawia i znika. Po przeciągnięciu ekranu jest komunikat, że karta jest niezarejestrowana oraz synchronizacja rejestru. Więc czekam....
  9. W slocie pierwszym nie wykrywa mi żadnej karty, ani Play ani Orange, a teraz jak na złość w Play sieć pojawia się i znika, Ja pitole, zaczyna mnie to irytować !
  10. No to ja mam tylko E i nic więcej. W jakiej jesteś sieci ? Czy coś więcej ustawiałeś ręcznie, APN lub coś innego ?
  11. To ja też się zapytam odnośnie mojego nowego Redmi 3S 3/32. Karta SIM Play, na slocie SIM1 nie wykrywana, inna karta Orange też nie wykrywana !!! (uszkodzone gniazdo ?????) Na slocie SIM2 włożona jako nano (karta dość nowa, niedawno zmieniana w salonie). W końcu sieć wykryta, ale transmisja tylko E !!!! Oczywiście na starym telefonie LTE śmiaga bez kłopotów. Wersja MIUI Global 8.0.4.0 Android 6.0.1 Zejść z softem do 8.0.3 ??? Jak to się robi ?