Problemy techniczne
Przeglądaj pytania
Brak pytań do wyświetlenia
-
0 głosów0 odpowiedzi
-
0 głosów5 odpowiedzi
-
0 głosów4 odpowiedzi
-
0 głosów2 odpowiedzi
-
0 głosów1 odpowiedź
18 pytań w tym forum
-
Telefon POCO F5 PRO i Mobvoi Ticwatch PRO 5
Witam wszystkich forumowiczów. Od 2,5 roku posiadam telefon POCO F5 PRO a od roku smartwatch Ticwatch PRO 5 i muszę przyznać że od tego czasu walczę z problemem który tu opiszę. Problem tkwi w losowym zrywaniu połączenia BT zegarka z telefonem. Raz dobrze działa dłużej ale częściej raz na dzień brak połączenia. Zdarzają się sytuacje że ktoś dzwoni lub pisze wiadomość a zegarek milczy i nic nie wiem. Drugi problem to losowy brak powiadomień lub znaczne ich opóźnienie zwłaszcza WathsApp czy Gmail, gdy zegarek jest podłączony. Trzeci problem w przykładzie dzwoni telefon, połączenie odbieram na telefonie a rozmowa przebiega z zegarka, albo odwrotnie jadę samoch…
0 głosów0 odpowiedzi -
-
Aktualizacja systemowa Google Play
Witam. Jak w temacie. Pokazuje ostatnią z dnia 1 kwietnia 2025, sprawdzenie dostępności potwierdza że jest aktualizacja. Po instalowaniu ponowne uruchomienie telefonu nie potwierdza zainstalowania aktualizacji. Dokładnie taka sama sytuacja jest po restarcie telefonu (aktualizacja nie instaluje się). Pytanie: czy info o aktualizacji to prawda, czy to błąd? Jeżeli to prawda to jak tą aktualizację zainstalować. Może ktoś miał taki przypadek.
0 głosów5 odpowiedzi -
Historia połączeń
Po ostatniej aktualizacji "telefonu" znowu uszczęśliwiają nas dziwnymi bezsensownymi modyfikacjami. Przed aktualizacją kiedy wchodziło się do apki z telefonem by zadzwonić, wyświetlały się wszystkie połączenia które były "zbite czy skonsolidowane" wg kontaktu. Dopiero jak się weszło w dane połączenie można było wyświetlić jego historię połączeń, a teraz po tej aktualizacji mamy wszystkie połączenia wyświetlone, tzn. jak dziś dzwoniłem do jednej osoby 10 razy, to wyświetlają mi się te wszystkie połączenia, jednio po drugim, a kiedyś wyświetlało się tylko jedno , dopiero w historii było widać te 10. Także aktualizacja do bani. Rozumiem by to odkręcić należy odinstalować dla…
0 głosów4 odpowiedzi -
Powiększony ekran kontaków oraz podczas wybierania numeru
Dzień dobry. Dziś zauważyłem że mam jakoś dziwnie powiększony ekran kiedy wyświetlę kontakt, czy jak wykonuję połączenie. Chyba to dziś się zadziałało, może jakaś aktualizacja weszła i to zepsuła. Na drugim telefonie marki Xiaomi też tak się zadziało, podobna sytuacja. Czy można jakoś wrócić do poprzedniej wersji ? Pozdrawiam
0 głosów2 odpowiedzi -
Gubienie zasięgu GPS
Witajcie. Od ostatniej aktualizacji przy dłuższym korzystaniu z nawigacji czy to yanosika czy googla po jakimś czasie i to w różnych rejonach Polski ni z tego ni z owego telefon gubi sygnał GPS. Pomaga czasami wyłączenie mapy i ponowne wyznaczenie trasy ale nie zawsze. Nawet ściągnąłem apkę fix gps która przeważnie naprawia problem ale czasami trzeba ją włączyć 2 lub 3 razy z rzędu. Spotkał się ktoś z takim problemem?
0 głosów1 odpowiedź -
Rebooty - restarty Poco F5 Pro oraz pętla wibracji
Telefon mam od prawie półtora roku. Na jesieni 2024 telefon przegiął kiedy wykonał drugi raz ciąg rebootów w Bardzo Złym Momencie. Dwa tygodnie później przeinstalowałam go na MIUI Polska. Przez jakiś czas nic się nie działo. Dzisiaj rano odłączyłam go od zasilania kiedy miał już 100% naładowania, trafił na moje biurko gdzie chwilę potem postanowiłam wykorzystać aplikację Beat Find do znalezienia pewnego utworu. W tym momencie telefon wszedł w pętlę ponownych uruchomień. Już wtedy powinnam zacząć sięgnąć po stary telefon i przełożyć kartę SIM... Po kilkunastu minutach udało mu się wyjść z tej serii rebootów, po tym jak mu przytrzymałam na dłużej przycisk blokady/z…
0 głosów5 odpowiedzi -
Widget czy można zmienić rozmiar
Dzień dobry. Dziś wyciągnąłem na pulpit widget - kroki. Jest w sobie sam duży, czy jest możliwość zmniejszenia jego rozmiaru na pulpicie ? Proszę o info.
0 głosów2 odpowiedzi -
Problem z wiadomościami
Witam, Przy próbie wysłania mmsów wyświetla się komunikat: nie można wysłać wiadomości osiągnięto maksymalna ilość niewysłanych wiadomości mms Pokasowałem wszystkie "niewysłane" wiadomości. Szukałem rozwiązania tego problemu tu na forum i nic. Drugi problem: próbowałem przejść na aplikację wiadomości google, ale ta nie wyświetla starych wiadomości sms, a tego potrzebuję w pracy Telefon Poco f5 pro z miui polska
0 głosów0 odpowiedzi -
Galeria i jej potężne zużycie miejsca
Witam. Może ktoś z was ma też taki problem, że galeria zajmuje dużo miejsca? Mam włączoną chmurę google - ok. 93Gb danych(głównie zdjęcia i filmy), a systemowa galeria xiaomi potrafi dobić do 223Gb. Zrobię jedno zdjęcie a po jakimś czasie dolicza ok. 300mb. Dałem czyszczenie danych galeri - pomogło, wróciło do normalnych wartości, ale od kilku dni widzę że znów rośnie - dzisiaj zajmuje już ponad 10Gb. ROM stockowy, bez modyfikacji
0 głosów1 odpowiedź -
Głośność maksymalna
Cześć. Szukajka nie pomogła. Jak w Poco F5 pro odblokować max głośność (przede wszystkim słuchawki bluetooth). Pzdr Kamil Wysłane z mojego 23013PC75G przy użyciu Tapatalka
0 głosów12 odpowiedzi -
Telefon nie widzi aktualizacji, ręczna aktualizacja nie działa
Witam po długiej przerwie, Mam POCO F5 PRO w wersji global, nie chce wgrywać EU także za takie posty podziękuje. W czym rzecz? Od czasu zakupu wskoczyła mi tylko jedna aktualizacja i to od razu po włączeniu telefonu, czyli mam obecnie wersję 14.0.5.0(TMNMIXM) Jakoś mi to nie przeszkadzało bo telefon działa szybko i nie ma problemów, lecz jest już Android 14 i Hyper OS więc chciałbym go zaktualizować. Zmieniałem region na Stany Zjednoczone, teraz mam Szwajcarię i nie wykrywa żadnych aktualizacji. Pobierając ręcznie firmvare recovery ze strony https://xiaomifirmwareupdater.com/ i próbie aktualizacji przez wbudowaną apkę xiaomi wywala błąd "Nie …
0 głosów5 odpowiedzi -
Powiadomia na ekranie blokady Poco F5 Pro
Do skasowania - sorry
0 głosów0 odpowiedzi -
Problem z wyświetlaniem powiadomień na ekranie blokady.
Do zamknięcia
0 głosów1 odpowiedź -
Poco f5 pro , dźwięki połączeń podczas nagrywania
Witam wszystkich serdecznie. To mój pierwszy post na forum. Przez ostatnie lata korzystałem z pocophone F1, telefon nie do zajechania i wciąż działa pomimo pęknięcia ekranu. Kupiłem nowy F5 Pro bo cały czas nagrywam telefonem moja pracę na konto na YT. Mam następujący problem w nowym telefonie i nie mogę go wyeliminować. Podczas nagrywania wideo jak przychodzi połączenie telefon nie dzwoni. Połączenie widoczne na ekranie, nagrywanie działa dalej ale nie ma dźwięku. W starym było inaczej, podczas nagrywania wideo jak przyszło połączenie telefon dzwonił a wideo zatrzymywało się. Mogłem pogadać i dalej nagrywać swoje zajęcia. Tutaj, nie wiem kiedy dzwoni telefon bo nie widz…
0 głosów0 odpowiedzi -
Płacenie NFC, ikonka słuchawek, brak danych mobilnych gdy rozładowana bateria
Hej, zakupiłem POCO F5 Pro, odblokowałem bootloadera, zainstalowałem Miuipolska, dodałem kartę do portfela i wszystko było git, mogłem normalnie płacić, następnie zainstalowałem aplikację mBanku i nie mogę płacić, wyskakuje komunikat o niebezpieczeństwie. Na szczęście działa płacenie zbliżeniowe Blkiem ale obawiam się, czy wszędzie będę mógł płacić tym Blikiem. Na poprzednim telefonie mi11lite płaciłem bez problemu. Druga sprawa to gdy podłączę słuchawki bezprzewodowe nie widzę ikonki tych słuchawek na pasku statusu, natomiast gdy wejdę w pasek powiadomień to pojawia się ikonka. Na samym początku ikonka była, zniknęła w pewnym momencie. Dzisiaj zauważyłem, że ja…
0 głosów3 odpowiedzi -
Ginący zasieg
Witam. Telefon kupiłem 2 tygodnie temu i zauważyłem że kilka razy dziennie gubi zasięg w sieci T-Mobile. W drugim slocie mam kartę plusa i jest ok. Zamieniałem sloty i wymieniłem kartę SIM na nową. Problem dalej występuje tylko na T-Mobile. Dzieje się to nie regularnie. Czasami kilka godzin jest ok a momentami w ciągu 20 minut 2 razy ginie. Co dalej z tym robić? Reklamacja?
0 głosów29 odpowiedzi -
Przenoszenie danych
Chciałem przenieść dane ze starego RN7 na PocoF5 Pro, częściowo to się udało, ale: - za pomocą chmury Xiaomi nie przenosi mi historii połączeń - jest ona w chmurze po zalogowaniu się do niej, ale Poco jej nie ściąga, - za pomocą aplikacji przenoszenie danych (mi mover) - RN7 się rozłącza w momencie rozpoczęcia przenoszenia, Proszę o pomoc:(
0 głosów1 odpowiedź -
Powiadomia na ekranie blokady Poco F5 Pro
Witam. Proszę podpowiedzieć czy można w jakiś sposób ustawić powiadomienia na ekranie blokady, by to "powiadomienie" było widoczne cały czas lub w jakiś interwałach czasowych było wyświetlane, bo mam ustawione powiadomienia i działa ono tylko chwilę, potem przygasa ekran i już nie wiemy czy do nas coś przyszło. Według mnie takie powiadomienie powinno być widoczne przez cały czas na ekranie blokady lub być wyświetlane co chwilę, bo skąd mam wiedzieć jeśli coś przyszło, a mnie nie było przy fonie ? Proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam
0 głosów1 odpowiedź