Nawilżacze
6 topics in this forum
-
- 1 follower
- 2 replies
- 106 views
Witam, proszę o pomoc. Nawilżacz po podłączeniu do prądu działa, ale nie mogę dodać urządzenia w aplikacji. Przycisk Wi-Fi z tyłu po przycisnieciu przez 3s pika dwukrotnie i nic się nie dzieje. Lampka przy nim nie mruga, nie świeci. Przy próbie ręcznego podłączenia telefon nie znajduje sieci WiFi którą rzekomo miał utworzyć nawilżacz. Co robić?
Last reply by MartikZ, -
-
- 1 follower
- 1 reply
- 896 views
Hej, Zakupiłem Xiaomi SmartMi Evaporative Humidifier 2 i jestem bardzo zdziwiony że cały czas czujka nawilżacza pokazuję jakieś + 7-8% wilgotności względem osobnej czujki którą posiadam. Na jednym filmiku gość powiedział że ma ten sam problem ale więcej nikogo nie widziałem kto by miał taką sytuację, co myślicie? u Was podobnie?
Last reply by Zofia, -
- 1 follower
- 46 replies
- 20.6k views
Witam, Mam problem z nawilżaczem Xiaomi. Dotychczas działał spoko. Sam nawilżacz jest w wersji Chińskiej, ale po sparowaniu z hackowaną aplikacją MiHome dało się go bez problemu dodać do europejskiego serwera. Z racji że potrzebowałem latem go uruchamiać, ale nie chciałem stracić jego opcji bramki BT (mam podłączone czujniki wilgotności/temp.) pozostawiłem go włączonego do pracy przez całe lato. Jedynie nie zakładałem go na ta dolną część ze zbiornikiem. Obecnie z racji rozpoczęcia sezonu grzewczego chciałem znowu wrócić do urządzenia. Nalałem wody, założyłem górną pokrywę na zbiornik, i nawilżacz zaczął działać. Jednak kiedy wchodzę w aplikacji w to urządzenie…
Last reply by tomahawk5000, -
- 2 followers
- 16 replies
- 14k views
Witam, na początku nawilżacz działał ok. Po kilku dniach czujnik wody cały czas wskazywał poziom 3/4, nawet jak wody nie było. Było to do zaakceptowania, bo nawilżacz spełniał swoją funkcję. Niestety po kolejnych paru dniach nawilżacz pokazuję że nie ma wody, nawet jak jest woda na max. Jest to o tyle uciążliwe, że wtedy urządzenie nie działa. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Próbowałem czyścić, zostawiłem na dzień urządzenie do wyschnięcia, resetowałem urządzenie, ale nic nie poskutkowało.
Last reply by tomahawk5000, -
- 0 replies
- 620 views
Cześć, wczoraj przyszedł mi do domu ewaporacyjny nawilżacz Xiaomi. Wszystko sprawne, aplikacja działa bez zarzutów, automatyzacje okej martwi mnie natomiast jedna kwestia. Nawilżacz działa już ponad dobę prawie nieprzerwanie a poziom nawilżenia nie podniósł się powyżej 45% (obecnie oscyluje na poziomie ~42%), a chciałbym żeby co najmniej te 55% było. Testowałem go zarówno na automatycznym trybie jak i manualnie na poziomie 3. Nadstawiając rękę nad nawilżacz czuć strumień powietrza. Samo urządzenie fizycznie również nie ma żadnych defektów, poziom wody odzwierciedla stan rzeczywisty. Testowałem 2 potencjalne miejsca gdzie mógłby się od znajdować. Na początku trzymałem go…
Last reply by Ormal, -
- 0 replies
- 1.3k views
Witam. Niedawno zakupiłem nawilżacz Smartmi z tematu. Problem u mnie polega na tym, że nawilżacz czasami pokazuje cały czas 100% wody. Udało mi się zlokalizować problem, choć może jest to normalne. Podczas działania urządzenia koło zębate z wałka płytowego przenosi krople wody na górną zębatkę zamieszczoną w drugiej części nawilżacza. Przez co woda dostaje się do górnej części i spływa w stronę 2-óch styków przy czujniku wysokości wody (najprawdopodobniej to powoduje wskazania 100% - po usunięciu wody wskazuje poprawnie). Czy u Was też występuje taki problem, czy mam wadliwą sztukę i osłona górnej zębatki nie jest szczelna ? Poniżej zamieszczam zdjęcie z zaznac…
Last reply by ozone77,