Viomi V3
Roboty firmy Viomi serii V3
13 topics in this forum
-
- 1 reply
- 361 views
Telefony nie wykrywają sieci WiFi robota sprzątającego. Na robocie miga kontrolka on/off i house na niebiesko. Po próbie zrestartowania połączenia nie widać sieci WiFi. Zrestartowałem również robota przytrzymując przycisk house. Próbowałem na kilku telefonach, nie ma efektu. Czy odinstalowanie aplikacji i ponowne zainstalowanie będzie miało sens jeżeli nie widać sieci WiFi robota?
Last reply by johnnyrosso, -
-
- 1 follower
- 1 reply
- 597 views
Cześć, Zakupiłem viomi v3 dwie sztuki i oba zachowują się bardzo podobnie. Podczas pracy nagle nakładają sobie mapy pod różnym kątem. Nie zawsze ale stosunkowo często się to zdarza. Później nie potrafi dokończyć odkurzania oraz powrócić do bazy. Poniżej przykład. Czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązać ?
Last reply by msdiesel, -
- 1 follower
- 0 replies
- 265 views
Mój Viomi V3 nie mopuje. Wszystko już sprawdziłem, zbiornik działa tzn pompka, z resztą na kilku innych testowałem, testowałem, za cholere nie mopuje. Wie ktoś ma ktoś firmware albo całą płytę główną na sprzedaż? Wysłane z mojego SM-F926B przy użyciu Tapatalka
Last reply by lukim19830, -
- 1 follower
- 1 reply
- 570 views
Hej, mam Viomi 3 od około roku, wszystko do tej pory działało bez problemu. Około 2 tygodnie temu zauważyłem, że po zakończeniu odkurzania z mopowaniem ze zbiornika wylatuje cała woda, a pod odkurzaczem oczywiście mokro. Szukałem w necie, ale nie znalazłem nic konkretnego. Na jednej z recenzji była wypowiedź o tym, że jest to wada tego modelu, ale wcześniej się mi się to nie zdarzyło. Mam go jeszcze na gwarancji i planuję go odesłać do naprawy, ale najpierw chciałbym się upewnić, że nie jest to jakaś drobnostka, którą mogę sam naprostować. Z góry dzięki za pomoc
Last reply by Mariusz_Lis, -
- 1 follower
- 4 replies
- 915 views
Robot Viomi V3 przestał się ładować. Wpada na bazę, ładowanie nie następuje także po ręcznym dostawieniu- bateria rozładowała się. Nie pomogło przeczyszczenie styków, reset do ustawień fabrycznych ani reinstalacja aplikacji. Jest jeszcze coś co można zrobić przed wysłaniem do serwisu? Urządzenie w trakcie gwarancji.
Last reply by r0bertt, -
- 1 reply
- 559 views
Witam Posiada ktoś może voicepacka Pl do Viomi v3 ?? albo jakieś informacje jak wgrać ?
Last reply by Kaudii, -
- 2 replies
- 1.7k views
Witam, od 2 miesięcy korzystam z robota Xiaomi viomi v3. Wszystko fajnie do dziś. Nagle robot zakomunikował, że jest zbyt długo w trybie czuwania i się wyłącza. Problem polega na tym, że był ciągle podłączony do stacji. Widok na aplikacji jakby się zawiesił, ponieważ ciągle pokazuje wczorajsze sprzątanie i poziom naładowania baterii 85%. Przyciski na obudowie nie działają- nie świecą się i nie reagują. Czy ktoś miał taki problem ? Co robić ? Robota kupiłem przez Allegro, ale adres Hongkong. To nie wróży dobrze reklamacji.
Last reply by jacek040281, -
- 3 replies
- 3.3k views
Do czego służą te opcje w aplikacji?
Last reply by janita, -
- 1 follower
- 20 replies
- 14k views
Od tygodnia mam Viomi v3. W aplikacji mam informację, że odkurzacz musi sobie pierwszy raz przejechać całą powierzchnię (na razie parter), i sam, automatycznie wrócić na ładowanie. Wtedy zapamięta mapę. No i super - przejechał, zmapował, oznaczył sobie pomieszczenie 1, 2 itd, pozaznaczałam mu restricted areas. Dzisiaj kolejny dzień - wchodzi na apkę, mam mapkę, cyk - start, i bum. Nie ma - mapa zniknęła, a odkurzacz zaczyna całą walkę od nowa. Co się dzieje? Czy u was wygląda to tak samo? A może ja po prostu coś robię źle? Będę wdzięczna za pomoc - jak na razie nie udało i się dostać odpowiedzi na żadnego maila do supportu.
Last reply by Norbertm, -
- 2 replies
- 1.1k views
Cześć, Kupiłem w połowie listopada Xiaomi Viaomi V3. NA początku fajnie działał - najpierw zeskanował mape, odkurzył mieszkanie dość dokładnie i regularnie. Potem jakiś tydzień temu - nagle przestał mopować w jodełke -jeździ jakoś chaotycznie. Próbowałem robić factory reset viaomi ale nic to nie pomogło. O ile z odkurzaniem wszystko jest ok, o tyle z mopowaniem coś się zaczął gubić. W załączeniu zdjęcie prawidłowego działania i z błędnym działaniem. Co może być przyczyną? Wersja softu to 3.5.8_008.
Last reply by Przemek71, -
- 0 replies
- 808 views
Nie mogę znaleźć informacji czy Viomi v3 może mówić komunikaty po polsku tak jak xiaomi mop pro global ?
Last reply by matek93110, -
- 0 replies
- 2.5k views
Kupiłem w www.euro.com czyli RtvEuroAGD odkurzacz xiaomi Viomi V3 Główny aktualnie problem to że, menu było po polsku a znów jest po angielsku(nie był aktualizowany itp.) o co chodzi !? Ktoś wie jak zrobić by znów aplikacja była po Polsku? ps.dziwna sprawa bo odkurzacz mówi po polsku Po za tym, sprząta to na plus czyli głównie odkurza i na tym tyle dobrego. Zrobienie mapy i jej zapisanie to zajęło mi 14h ok 8 prób, po czym tylko przestawi się np. krzesło i zaczyna skanować od nowa bo nie wie gdzie jest DRAMAT. brak serwisu nigdzie go nie serwisuję
Last reply by wylon, -
- 2 replies
- 835 views
Witam Znudził mi się Viomi V2 ( dam córce ) i chcę przytulić Viom V3. Z oficjalnej dystrybucji ( np. OleOle ) - tak wszędzie podobnie kosztują. Dręczy mnie taki problem: obecnie wszystkie zabawki mam na serwerze Mainland China: czy te Viomi V3 z oficjalnej dystrybucji da się podłączyć na chiński serwer ? Bo jak to tylko na europejski to jestem d..e
Last reply by pkonrad,