Linux
4 topics in this forum
-
- 0 replies
- 1.6k views
A więc zachciało mi się posprzątać lapka....Skończyło się na pełnym formacie i załadowaniu Linux Minta Tylko Winda10 Poleciała se....No więc za ciosem zachciało mi się sprawdzić czy Proton działa z moim GPU i tu zaczęły się schody...,a dokładnie jeden trywialny,ale kluczowy problem. Zainstalowałem Steam,ale hasła zapomniałem(ok 2 lata temu go używałem i logowałem się),ale mam tam starocia Doom3 kupionego i chciałem wkoncu zobaczyć jak Steam na Linuxie daje czadu...(wiem że ma natywny instalator)w id Software. W telefonie spoko mogę się zalogować widzi login i hasło(te zagwiazdkowane),w menadżerze haseł od Google tego wpisu Wogóle nie mam widocznie się nie zgodziłem …
Last reply by Xvistak, -
-
- 2 followers
- 2 replies
- 4.7k views
Czy komuś też to g... zwane Facebookiem wyświetla się tak: Mam tak na dwóch kompach z Ubuntu 16 i Chrome/Firefox, a także na Windows 10. Wina jakiejś wtyczki do Chrome czy co? Czy ten facebook jest zj... . Nie wiem czemu ludzie nie przeniosą się na G+...
Last reply by Acid, -
- 6 replies
- 9.8k views
Mam problem z transferem plików między rr1s a komputerem, wyskakuje taki błąd "Zamontowanie położenia nie jest możliwe, Nie można otworzyć urządzenia MTP "[usb:002,006]". Dodam, że na mipadzie wszystko gra i buczy. Ktoś coś?
Last reply by Ardo, -
- 1 reply
- 7k views
Tak, zdaję sobie sprawę że są od tego pewnie inne fora ale i tutaj bez problemu powinny znaleźć się osoby ogarniające temat Oglądając sobie filmy na moim Raspberry Pi z systemem xbmc z pendriva wszystkie śmigają elegancko ale przez wifi z folderu nfs na routerze chyba tylko divixy działają bez zająknięcia... W necie znalazłem taką stronkę: http://forum.osmc.tv/showthread.php?tid=10447 i z jej pomocą dodałem do pliku /etc/fstab linijkę 192.168.0.1:/nfs/Dysk nfs udp,noatime,rsize=32768,wsize=32768,nolock 0 0 Ale nie pomogło... zwiększyłem rsize i wsize do 65536 ale nic nie dało a nawet chyba jest trochę gorzej. Jak ten plik powinien wyglądać w moim przypadku? Bo wy…
Last reply by wertjacek,