Jump to content
  • 0

Co kupić - FullHD, dobry obraz, płynne działanie, pod internet i aplikacje.

Selvanis

Question

Hej, witam.

Planuję zakup swojego pierwszego "chińczyka". Krążę tak wokół Xiaomi Redmi Note 2 lub Redmi Note 3 (i Meizu M2 Note).

Priorytetem jest wyświetlacz - Na pewno fullHD, dobra ostrość, nasycenie, kontrast itp. Wolałbym 5"-5,2", większe ppi to przyjemniejszy obraz a przy okazji lepiej się trzyma. Ale 5,5" też przeżyję.

Zaraz za tym jest płynność działania - 2GB ramu to minimum.

Raczej nie do gier, aplikacje (instagram, facebook, messenger etc.) i internet.

Dobra byłaby polska gwarancja.

Kwoty preferowałbym zatrzymać w granicach 800 zł.

Teraz w kwestii tłumaczenia, wiem że nie wszystkie telefony mają 100% tłumaczenia polskiego. A co z tłumaczeniem angielskim, jest na poziomie? Można mieć uruchomiony telefon w języku angielskim, ale słownik przy pisaniu polski?

Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc w doborze (i najlepiej od razu informację gdzie najlepiej kupić. Preferuję allegro, łatwiej + mogę sobie raty wziąć w razie czego ;) ).

16 answers to this question

Recommended Posts

• 0
7 minut temu, Nezumi napisał:

ew. Redmi 3, ma 5" :).

Ale nie ma rozdzielczości FullHD, ppi poniżej 300 to teraz trochę tak... mało. Szczególnie do przeglądania zdjęć i grafik wysokiej jakości na necie. (jakby miał fullHD, byłaby bajka, miałem okazję pobawić się LG G2, obraz żyleta)

Więc chyba zgodnie z przewidywaniami będzie Redmi note 2.

Firma technos była tu na forum parę razy polecana, sprzedaje na allegro, mogę wziąć raty Payu, fajna sprawa. Czy nie robi różnicy kogo z allegro zgarnę? Coś czytałem o wygodzie ewentualnej gwarancji u technos-online?

• 0

Technos ma dobre opinie tutaj. Dodatkowo o ile się nie mylę dostaniesz telefon już z Miui Polska.

Ci do RN2 ja korzystam od kilku miesięcy i naprawdę jestem zadowolony. Do internetu, filmów i mniej wymagających gier jest wg mnie najlepszy w tej cenie. Wyświetlacz 5,5 wbrew pozorom nie jest aż tak wielki. Telefon dobrze leży w ręce a i pamiętaj o trybie jednej dłoni.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

• 0

Nie wiem czy Ci akurat na tym zależy ale pamiętaj, że w Meizu masz hybrydowy slot sim, czyli możesz mieć albo dwie karty sim albo jedną sim + kartę pamięci.

Dodatkowo Meizu ma 16GB pamięci, a w RN2 Prime (polecam ten model) masz 32GB. Warto dopłacić bo to robi różnicę :)

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

• 0

Tylko tak sobie Allegro sprawdzam... np. ta aukcja:

http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-2-16gb-lte-wysylka-z-polski-i5900490950.html

Trochę ponad stówka więcej za Redmi Note 3 - w zamian aluminiowa obudowa + lepsza bateria. Nie warto? Ja takiego aluminiowego chyba bym wolał ;)

Edited by Selvanis

• 0

W sumie tak myślę... muzyki wgrywać na telefon nie będę, gier nie używam...Obecnie mam telefon z 4GB i żyję.

Może jednak Redmi Note 3? aluminiowa obudowa + duuuużo lepsza bateria za 100zł więcej... hmm...

Niech mi ktoś doradzi ;)

Edited by Selvanis

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...