Planuję zakup swojego pierwszego "chińczyka". Krążę tak wokół Xiaomi Redmi Note 2 lub Redmi Note 3 (i Meizu M2 Note).
Priorytetem jest wyświetlacz - Na pewno fullHD, dobra ostrość, nasycenie, kontrast itp. Wolałbym 5"-5,2", większe ppi to przyjemniejszy obraz a przy okazji lepiej się trzyma. Ale 5,5" też przeżyję.
Zaraz za tym jest płynność działania - 2GB ramu to minimum.
Raczej nie do gier, aplikacje (instagram, facebook, messenger etc.) i internet.
Dobra byłaby polska gwarancja.
Kwoty preferowałbym zatrzymać w granicach 800 zł.
Teraz w kwestii tłumaczenia, wiem że nie wszystkie telefony mają 100% tłumaczenia polskiego. A co z tłumaczeniem angielskim, jest na poziomie? Można mieć uruchomiony telefon w języku angielskim, ale słownik przy pisaniu polski?
Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc w doborze (i najlepiej od razu informację gdzie najlepiej kupić. Preferuję allegro, łatwiej + mogę sobie raty wziąć w razie czego ).
Question
Selvanis
Hej, witam.
Planuję zakup swojego pierwszego "chińczyka". Krążę tak wokół Xiaomi Redmi Note 2 lub Redmi Note 3 (i Meizu M2 Note).
Priorytetem jest wyświetlacz - Na pewno fullHD, dobra ostrość, nasycenie, kontrast itp. Wolałbym 5"-5,2", większe ppi to przyjemniejszy obraz a przy okazji lepiej się trzyma. Ale 5,5" też przeżyję.
Zaraz za tym jest płynność działania - 2GB ramu to minimum.
Raczej nie do gier, aplikacje (instagram, facebook, messenger etc.) i internet.
Dobra byłaby polska gwarancja.
Kwoty preferowałbym zatrzymać w granicach 800 zł.
Teraz w kwestii tłumaczenia, wiem że nie wszystkie telefony mają 100% tłumaczenia polskiego. A co z tłumaczeniem angielskim, jest na poziomie? Można mieć uruchomiony telefon w języku angielskim, ale słownik przy pisaniu polski?
Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc w doborze (i najlepiej od razu informację gdzie najlepiej kupić. Preferuję allegro, łatwiej + mogę sobie raty wziąć w razie czego
).
16 answers to this question
Recommended Posts