Picasso Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 Cześć wszystkim, chciałbym zapytać jak u was wygląda prędkość internetu w Play? Ja dzisiaj sprawdziłem jego szybkość w popularnej aplikacji speed test i na 4G w Krakowie pokazał niecałe 2mb co chyba nie jest normalnym wynikiem. Jak z tym jest u was? Co może być powodem tak wolnej prędkości internetu? Wysłane z mojego Redmi Note 2
Winiu89 Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 To wszystko zależy w jakiej odległości jesteś od nadajnika i w jakim stopniu jest aktualnie obciążony. Czasem zdarzyć się może że na 3g będziesz miał szybszy internet niż w tym samym miejscu na 4g. Wysłane z mojego Mi-4c 1
kpirx Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 Bardzo różnie, średnio około 7mb, ale często jest to tylko 2mb właśnie. I tak jak kolega wyżej wspominał, to zależy. Np. (ten sam serwer) na moim osiedlu w Lublinie jest 2mb podczas gdy kilometr dalej, bardziej w dzicz potrafi wskazać 40mb! Jeszcze zauważyłem, że zazwyczaj mam większy upload niż download, więc prawdopodobnie sieć jest po prostu obciążona. Trzeba pamiętać, że teraz sporo ludzi używa tylko i wyłącznie internetu poprzez sieci mobilne, więc jeśli w okolicy jest sporo studentów...
djdanto Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 Ponad 40 mbit w małej miejscowości na Śląsku Wysłane z mojego SM-T810 przy użyciu Tapatalka
Picasso Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Opublikowano 4 Marca 2016 Dzisiaj sprawdziłem bliżej centrum Krakowa i było 7mb/s więc to całkiem możliwe, że zależy od lokalizacji i obciążenia sieci. Chociaż prędkość i tak jest dość niska i szczerze mówiąc trochę się rozczarowałem po tym całym LTE... Wysłane z mojego Redmi Note 2
kpirx Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 Garść statystyk i wszystko jasne https://mobirank.pl/2016/02/04/predkosci-internetu-mobilnego-w-sieciach-lte-na-swiecie/
Pete67 Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 mój rekord to 30 coś Mbps. tam gdzie mieszkam zwykle działa na 15-20. Problem tylko gdy włącza sięroaming to wtedy głupieje...
d3tr0 Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi