Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, chciałbym zapytać jak u was wygląda prędkość internetu w Play? Ja dzisiaj sprawdziłem jego szybkość w popularnej aplikacji speed test i na 4G w Krakowie pokazał niecałe 2mb co chyba nie jest normalnym wynikiem. Jak z tym jest u was? Co może być powodem tak wolnej prędkości internetu?

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Opublikowano

To wszystko zależy w jakiej odległości jesteś od nadajnika i w jakim stopniu jest aktualnie obciążony. Czasem zdarzyć się może że na 3g będziesz miał szybszy internet niż w tym samym miejscu na 4g.

Wysłane z mojego Mi-4c

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo różnie, średnio około 7mb, ale często jest to tylko 2mb właśnie. I tak jak kolega wyżej wspominał, to zależy. Np. (ten sam serwer) na moim osiedlu w Lublinie jest 2mb podczas gdy kilometr dalej, bardziej w dzicz :) potrafi wskazać 40mb! Jeszcze zauważyłem, że zazwyczaj mam większy upload niż download, więc prawdopodobnie sieć jest po prostu obciążona. Trzeba pamiętać, że teraz sporo ludzi używa tylko i wyłącznie internetu poprzez sieci mobilne, więc jeśli w okolicy jest sporo studentów... ;) 

Opublikowano

Dzisiaj sprawdziłem bliżej centrum Krakowa i było 7mb/s więc to całkiem możliwe, że zależy od lokalizacji i obciążenia sieci. Chociaż prędkość i tak jest dość niska i szczerze mówiąc trochę się rozczarowałem po tym całym LTE...

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Opublikowano

mój rekord to 30 coś Mbps.

tam gdzie mieszkam zwykle działa na 15-20.

Problem tylko gdy włącza sięroaming to wtedy głupieje...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...