Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie

Mój Mi4 udowadnia mi, że do współpracy z nim potrzeba cierpliwości, inteligencji. Po problemach z płytą główną - wymiana we Wrocławiu (prawdopodobnie Acid - pozdrawiam ;-))mam nowy kłopot. Otóż rano odebrałem od kuriera telefon, wpakowałem kartę sim, telefon pięknie się zalogował, pięknie pokazał 3G a nawet LTE i..... 

MI_20160223_213221.thumb.png.a66b711e204

Żadne hasło mi nie działa. Problem polega na tym, że gdy kupiłem telefon prawdopodobnie założyłem konto dwa razy i teraz mam widoczne dwa telefony, niestety oba offline. Pamiętam, że jakiś czas temu przeglądając swoje konto zwróciłem uwagę, że mam dwa numery - ten, o który "woła" telefon i inny, który jest widoczny po zalogowaniu się. Niestety przy numerze 175**** widniało nieaktywny, więc go usunąłem i teraz ... d*pa.

Napisałem na support xiaomi, może coś pomogą.

Czy może ktoś z Was był kiedyś równie "mądry" jak ja i miał podobny problem? Przeszukiwałem forum i nawet chyba ktoś coś podobnego miał i otrzymał informację z supportu jak z tego wybrnąć, ale teraz nie mogę znaleźć tego postu.

dzięki

P.S. telefon jest widoczny przez MIPC Suite

Edytowane przez soto74
Opublikowano

Na swoim koncie mam zupełnie inny numer. Ten 175** prawdopodobnie usunąłem (?). Zastanawiam się dlaczego konto pokazuje mi że mam przypisane dwa telefony

20160223_220450.thumb.jpg.4169d8258463e9

Opublikowano

Konta się usunąć nie da, chyba że gadałeś z supportem o usunięcie. Miałeś 2 różne karty SIM włożone i aktywowane? Bo tak się zazwyczaj dzieje, gdy do 1 konta mamy przypisane 2 numery telefonu :P. Miałem podobną sytuacje z Redmi 2, gdy oddawałem go mamie :P. Zapomniałem go odpiąć od mojego konta, na telefonie się potem zalogowałem na moje konto (po to, aby go odpiąć), a poszedł SMS aktywacyjny i o.. miałem Redmi 2 x2 :D. Nie powinno to kolidować.  Musisz się zalogować na to konto 175, ew. proś support o odpięcie tego telefon od wszystkich kont powiązanych.

Opublikowano

Aktywowałem tylko jedną kartę. Pamietam, że na początku nie mogłem aktywować konta i zapewne dlatego mam ich dwa. Zastanawiam się czy nie usunąć obu telefonów z konta, czy to coś zmieni na plus, czy jeszcze bardziej namieszam?

Opublikowano
6 minut temu, soto74 napisał:

Aktywowałem tylko jedną kartę. Pamietam, że na początku nie mogłem aktywować konta i zapewne dlatego mam ich dwa. Zastanawiam się czy nie usunąć obu telefonów z konta, czy to coś zmieni na plus, czy jeszcze bardziej namieszam?

jak je odepniesz to powinno pozwolić na założenie np. nowego konta :P. Teoretycznie...

Opublikowano

i teraz głupie pytanie: wtedy ten komunikat z telefonu zniknie i będę mógł go normalnie używać czy trzeba zrobic jakić wipe?

Opublikowano
1 minutę temu, soto74 napisał:

i teraz głupie pytanie: wtedy ten komunikat z telefonu zniknie i będę mógł go normalnie używać czy trzeba zrobic jakić wipe?

Nie wiem, w życiu aż tak nie kombinowałem z tymi kontami :D. W teorii po odpięciu telefonu od konta, powinno załapać, że nie jest on już przypisany, ale jeżeli dalej będzie to... wipe cache/data zawsze próbować można :D.

Opublikowano
1 minutę temu, soto74 napisał:

ale usunę tak jakby z innego konta ;-) nie tego 175 bo do tego nie mam dostępu tylko przykładowo 158 :eek:

Tutaj jest ciekawie, bo... 1 telefonu nie można podpiąć pod 2 konta :D. Więc coś się musiało zwalić u nich w systemie, może kiedyś prosiłeś support o połączenie kont, dlatego masz 2x ten sam telefon i może dlatego masz inne konto w apce, a inne na PC? Support zazwyczaj odpowiada w 24h więc może lepiej czekać na ich zdanie? :D

Opublikowano

Po "rozmowie" z supportem zrobiłem clear all data, ale niestety nie przyniosło to rezultatu. Czy są w stanie zresetować lub usunąć konta? Czy można je odnaleźć po imei telefonu?

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Trochę poteoretyzuję - pisałeś, że miałeś wymienianą płytę główną - może została włożona używana płyta z jakiegoś rozbitego MI4, który był wcześniej podpięty do konta....Na płycie znajduje się imiei (chyba) i może nie został zmieniony (tak tylko zgaduję....)

Czy w ogóle takie działanie jest możliwe - nie wiem. Taką teorię sobie stworzyłem

Edytowane przez wojtasemaj
Opublikowano
Trochę poteoryzuję - pisałeś, że miałeś wymienianą płytę główną - może została włożona używana płyta z jakiegoś rozbitego MI4, który był wcześniej podpięty do konta....Na płycie znajduje się imiei (chyba) i może nie został zmieniony (tak tylko zgaduję....)

Czy w ogóle takie działanie jest możliwe - nie wiem. Taką teorię sobie stworzyłem

Bardzo dobra teoria. Tak właśnie jest.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawa rozwiązana przez (jak mniemam) Acida i przy pomocy supportu Ibuygou - wymiana płyty głównej na taką, która nie jest podpięta do żadnego konta.

Dzięki za pomoc

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...