Nezumi Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Witam, może i nie do końca temat związany z "Komputery i Laptopy", ale bardziej pasuje on tutaj, niż gdziekolwiek indziej , mianowicie, posiadam w/w router w parze z modemem Huawei E3372 i ostatnio zauważyłem, że... chyba zasilanie z gniazda USB routera jest... za słabe dla tego modemu... o ile podpięte mam tylko PC pod sieć, to jest OK, ale gdy urządzeń jest więcej lub gdy jestem sam, ale zaczynam coś ściągać przez czas dłuższy niż 15min, modem się "zwiesza", router pokazuje, że połączenie jest, dioda na modemie stale świeci niebieskim światełkiem (czyli niby jest połączenie z anteną LTE), ale internetu na urządzeniach... brak. Pomaga wyjęcie i ponowne podłączenie modemu. Zasięg LTE mam maksymalny, więc to nie kwestia zasięgu. Reasumując, jeżeli to rzeczywiście jest zbyt słabe gniazdo USB w routerze, to czy zakup HUB aktywnego ma sens oraz czy jeżeli takowy HUB zakupie, to czy istnieje możliwość, aby Router widział więcej niż 1 urządzenie podpięte pod USB np. instalując inny soft niż producenta? Mając HUB walnąłbym sobie odrazu drukarkę pod sieć . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts