SzczufFun Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Wersja MIUI: 6.1.28 Posiadany smartfon: Mi4c Jakim użytkownikiem jesteś? Początkujący Opis znalezionego błęduOstatnio zakupiłem drugą kartę do internetu Aero2. Nie mogłem jej autoryzować, ale dało radę, użyłem numeru pierwszej karty do wysłania SMS. Problem tkwi w tym że w ustawieniach jako kartę do połączeń itd mam pierwszą a do internetu Aero2. Wchodzę do smsów wysyłam wiadomość z 1 karty. Wychodzę z smsów, wchodzę ponownie i w czasie jak pisze SMSa domyślną kartą jest ta do internetu. Za każdym razem muszę to przestawiać. Problem nie występuje jeżeli odpisuje klikając w powiadomienie (czyt. Szybka odpowiedź). Mój błąd czy oprogramowanie? Edytowane 18 Lutego 2016 przez SzczufFun
SzczufFun Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Dobra, udało się. Rozwiązanie (w moim przypadku działa): Upewniamy się czy obie karty są aktywne. Usuwamy wszystkie wiadomości w smsach. Idziemy do aplikacji "konto Xiaomi" > chmura xiaomi. Dla karty której nie używamy do sms/połączeń bądź właśnie przełącza się na niechcianą w sms: w zakładkach SMS i rejestr połączeń odznaczamy dla niej synchronizację. Klikamy na samej górze "zsynchronizuj teraz". Idziemy do ustawień > sieci komórkowe i sim > klikamy na kartę od internetu > wyłączamy ją suwakiem. Robimy reset telefonu. Po resecie idziemy do ustawień i włączamy ją spowrotem. (NIE USTAWIAMY JESZCZE DO CZEGO MA DANA KARTA SŁUŻYĆ) Piszemy próbnego SMSa nawet do samego siebie z karty która ma do tego służyć. Idziemy do ustawień i przypisujemy daną funkcje do karty (połączenia/internet) U mnie działa, wszystko wróciło do normy, karta sim sama nie przestawia się na inną. Można wstawić temat do tutoriali, trochę go przerobić. Można kopiować bez mojej zgody. POWODZENIA! Edytowane 18 Lutego 2016 przez SzczufFun
Rekomendowane odpowiedzi