Wodzu Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 Wersja MIUI: 6.1.29 Posiadany smartfon: RN2 Opis znalezionego błęduPo każdym dźwięku powiadomienia (sprawdzone i potwierdzone wielokrotnie) pojawia się System wakelock który utrzymuje się do odczytania powiadomienia. Drainuje baterie. W szczegółach pojawia się "Dźwięk wlaczony" i czas od powiadomienia do jego odznaczenia, czasem np kilka godzin jeśli nie odczytam maila. Nie występuje w trybie cichym, wibracji. Występuje przy SMS, mailu i każdym innym krótkim dźwięku powiadomienia. sprawdzane kilkadziesiąt razy GSamem (reset znacznika czasu, ekran off, powiadomienie SMS i odczekanie różnego okresu - zawsze jest i trwa do odczytania). Czy ktos moze sprawdzic czy tak ma? Jesli nie zrobie wipe i zzainstaluje system od nową. Dzieki
Wodzu Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Opublikowano 15 Lutego 2016 Po kilku dniach walki problem rozwiązany (na to wygląda). W opcjach programistycznych miałem włączony NuPlayer (eksperymentalny). Nie pamiętam abym wlaczal go celowo aczkolwiek po wyłączeniu wakelock przestał się pojawiać. 2
krzycz Opublikowano 19 Lutego 2016 Opublikowano 19 Lutego 2016 dobrze wiedzieć, bo właśnie się cały czas zastanawiałem co to za wakelock mi odpowiada za sporą część zużycia baterii i czemu czasami go nie ma
Rekomendowane odpowiedzi