goku122 Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Cześć, Od pewnego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Mi4c, mam wgrany systemem Miui w wersji stabilnej 7.1.6.0 (xiaomi.eu). Od kilku dni poszukuję dobrej darmowej nawigacji na telefon, którą będę mógł wykorzystywać offline podczas zagranicznej podróży. Na pierwszy rzut wybrałem nawigację Sygic oraz Be-On-Road. W przypadku Sygica zdarza mi się, że tryb nawigowania w trakcie jazdy wyłącza się, co jest dosyć problematyczne. Natomiast w obu apkach zauważyłem problem z użyciem syntezatora mowy (defaultowo mam ustawiony Google TTS czyli Zamiana Tekstu na Mowę). Po uruchomieniu aplikacji niby wszystko jest skonfigurowane, ale podczas jazdy aplikacja nie odtwarza żadnych komend głosowych (skręć w lewo itp). Komendy zaczynają działać dopiero wtedy, gdy po uruchomieniu aplikacji wejdę do menu powiadomień i odtworzę przykładową komendę. Muszę tak robić za każdym razem, gdy uruchamiam nawigację. Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? A może polecicie inny TTS, który na tych aplikacjach działa bezproblemowo?
Rekomendowane odpowiedzi