Pytka Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Hejka powiedzcie warto dopłaca do pro ? słyszałem że na pro zostały zawieszone prace nad nowym androidem ? Na papierze wygląda to oczywiste że wybrac wersję pro tylko słyszałem że gorzej trzyma bateria ? dajcie kilka opini bo jestem w mega kropce na pamieci mi nie zalezy wystarczy 16GB tylko kreci mnie ekran 2K tylko czy to widac tak w realu ? różnice ? hmm podpowiedzcie coś dzięki
Zaku83 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Dnia 10.02.2016o20:52, Pytka napisał: Hejka powiedzcie warto dopłaca do pro ? słyszałem że na pro zostały zawieszone prace nad nowym androidem ? Na papierze wygląda to oczywiste że wybrac wersję pro tylko słyszałem że gorzej trzyma bateria ? dajcie kilka opini bo jestem w mega kropce na pamieci mi nie zalezy wystarczy 16GB tylko kreci mnie ekran 2K tylko czy to widac tak w realu ? różnice ? hmm podpowiedzcie coś dzięki Ja mam Mi Note Pro od ponad miesiąca i jestem bardzo zadowolony. Mi zależało na większej pamięci. Jeżeli chodzi o ekran to różnica jest widoczna. Bateria mi trzyma około 2 dni. Wszystko zależne jest od użytkowania. Jeżeli mam intensywny dzień (dużo telefonów, rozmów po WiFI czy w coś sobie pogram) to telefon wytrzymuje około jednego dnia. Jeżeli nie zależy tobie na pozostałych parametrach to bierze Mi Note.
Shokata Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Mam Note Pro od 3 miesięcy. Mam sparowany miband bluetoothem non stop włączone LTE automatyczna synchronizacja co parę godzin, dziennie 1-2h słucham muzyki czasem jakieś filmy i dużo smsów i ok. godzina rozmów. Ładuję codziennie czasem dwa razy. W stanie spoczynku może 1,5 dnia. Co do ekranu jest opcja przełączania z 2k na 720p i czytałem, że lepiej bateria trzyma przy 720p. Różnicy osobiście nie zauważam. W obu trybach ekran po prostu dobrze wygląda i nie ma pikseli. Telefon potrafi sam się resetować, aplikacje czasem same się zatrzymują ale to taki urok androida. klawiatura potrafi świrować i nie wysuwa się wtedy trzeba zamknąć smsy i znów odpalić. klawisze dotykowe też potrafią się zaciąć ale wygaszenie ekranu i włączenie przywraca wszystko do normy. Z 4gb jak odpalam te apki co używam na co dzień to zostaje mi ok 1,5gb wolnego ram. Co do nagrzewania obudowy od procesora pod obciążeniem to robi się ciepły ale na zimę przyjemnie w ręce. Ekran słabo reaguje na dotyk w skórzanej rękawiczce. Osobiście przy drugim wyborze postawiłbym na coś z mniejszym ekranem. Jak nigdy nie miałeś telefonu większego niż 4" to będziesz cierpiał z patelnią w kieszeni. Buta nie mogę zawiązać jak się schylam to mnie telefon gniecie. Trzymam w kurtce ale w lato to zostaje tylna kieszeń. Nie dopłacaj dla samej wydajności. Sprzęt działa płynnie i spełnia swoje funkcje. Wyglądem nadrabia te drobne niedoskonałości.
Houston11 Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Używam swojego MiNote dość intensywnie i nie jest on wstanie dotrwać do końca dnia na jednym ładowaniu - ratuję się powerbankiem Mi16000 mAh. Skoro powszechnie wiadomo, że MiNote Pro trzyma o wiele krócej od zwykłego MiNote to obawiałbym się, że musiałbym go ładować 2 razy dziennie - a to już byłaby totalna porażka... Nie wiem jak to ludzie robicie że telefon potrafi wam trzymać ze 2 dni... Jeszcze w żadnym telefonie mi się to nie udało, a miałem ich parę.
Rekomendowane odpowiedzi