ik`ey Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) Hej, chciałbym Was prosić o pomoc w usystematyzowaniu pozycji RMN3Pro do innych telefonów Xiaomi z wyższej serii. Zależy mi na odniesieniu się m.in do Mi3, Mi4/Mi4i/Mi4c w zakresie: - aparatu (typ?) - jakości dźwięku - ogólnych problemów jakie można się spodziewać i z którymi jako kompromis trzeba będzie się pogodzić Powód jest prosty - za chwilę wiele osób (w tym ja) będzie stało przed dylematem czy zmieniać Mi3/Mi4 na RMN Pro 3 czy Mi5. Zagadką jest cena Mi5 ale poniżej 300-350$ raczej bym nie liczył w związku z czym zakup Rmn3 Pro wydaje się bardzo rozsądnym rozwiązaniem. Wiadomo już, że procesor Snapdragon 650 jest lepszy od 615 (mi4c) 808 (Mi4c), 801 (Mi4) i 800 (Mi3). Zdjęcia - tutaj zagadka - czekamy na dobre porównanie Dzwięk - brak HiFi ale nie mam pewności czy działa Viper Fx Procesor graficzny - Adreno itd. Z góry dziękuję za info. Edytowane 8 Lutego 2016 przez ik`ey poprawki błędów 1
Nezumi Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 615 jest w Mi4i, a 801 w Mi4, a nie w Mi3, Mi3 ma 800 . Cała seria "Redmi" jest niską/średnią półką, HiFi jest tylko w MiNotePro, a ViperFX działa na każdym, jeżeli wiesz jak go zainstalować . Nie ma sensu w ogóle porównywać moim zdaniem Redmi Note 3 (nawet ze snapem) do Mi4/Mi4c. Problemy? Działamy na wersjach china dev. więc bugi są możliwe, raz są lepsze, raz gorsze ROMy.
ik`ey Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Opublikowano 8 Lutego 2016 @Nezumi, dzięki za poprawki - wyedytowałem post co by nie robić zamieszania. Viper - chyba sobie poradzę A czy w Miui Polska nie ma już zaszytego Vipera ? "Nie ma sensu w ogóle porównywać moim zdaniem Redmi Note 3 (nawet ze snapem) do Mi4/Mi4c" - a dlaczego? Tzn uważasz, że są słabsze czy lepsze bo np. są lepiej wykoane?
Nezumi Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Po prostu Mi4/Mi4c są jakby nie było serią flagową, Xiaomi je aktualnie najbardziej dopieszcza, co więcej do Mi4 bardzo rzadko zdarzają się słabe ROMy, w sumie ja od sierpnia (czyli od początku MIUIv7) miałem może 2 słabsze ROMy, gdzie coś rzeczywiście nie działało, etc... 1x na Andku 4.4 i 1x na andku 6.0 w akt 6.2.4, ale tutaj obstawiam moją winę, bo po wipe wszelkie problemy zniknęły (coś nabroiłem po prostu ). ViperFX jest tylko w romach na androidzie 4.4, czyli 5.0 up już tego nie ma. Ja zaczynałem swoją przygodę z Xiaomi od Redmi 2 1Gb, następnie wersja 2Gb, w sierpniu przesiadłem się na Mi4 i wierz mi, jest przepaść między serią Redmi, a Mi...
Rekomendowane odpowiedzi