Rafi1 Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Chciałem dzisiaj zaszyfrować swojego mi4 (LTE, 3gb, miui 6.1.28 android 6.0), cała operacja przebiegła pomyślnie natomiast problemy zaczęły się później. Zaszyfrowanie systemu okazało się klapą, zaobserwowane bugi: - brak możliwości odblokowania ekranu PIN(jedyna opcja to miband), telefon nie reaguje, zacina się, - brak możliwości odłączenia miband w ustawieniach, telefon również się zawiesza, a następnie crashuje aplikacje ustawienia, - brak możliwości zmienia innych opcji blokady oraz wejścia w Ustawienia->Prywatność (również zawieszenie i wywalenie aplikacji) Czy podłączony miband może być przyczyną niepowodzeń? Może komuś udało się zaszyfrować nowe wydanie i nie ma problemów?
Karel Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Miałem problem pod koniec szyfrowania coś się zacięło(na 2 godz) Wyjąłem kartę SIM i się odcięło (może konto xiaomi coś chciało na które nie jestem zalogowany - może, nie wiem). Klucz przy włączeniu systemu taki jaki podałem podczas szyfrowania, zadziałał. Po włączeniu wszystko jak na razie działa bez problemów. Tel zaszyfrowany, mogę zmieniać czy mam blokadę ekranu hasło numeryczne, wzór, działa też bez ekranu blokady. Nie mam opaski miband. (miui 6.1.28)
Rekomendowane odpowiedzi