Kuku1985 Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 Witam, mam dość spory problem z działaniem telefonu a dokładnie jak w tytule, sytuacja wygląda następująco: Zrootowałem telefon przy pomocy tego poradnika https://www.youtube.com/watch?v=0RPH97wyUQQ zamiast miui polska mam to chińskie badziewie i chodziło o zamrożenie app mi store aby domyślną była google play. Wszystko było ok do momentu kiedy odpaliłem terminal i zrobiłem reboot. Teraz mam Bootloop a do tego nie mogę wgrać manualnie MTP Device. Wygląda to tak że uruchamiam Menedżera urządzeń wybieram [inne urządzenia][MTP] - prawy klik i aktualizuj oprogramowanie sterownika, następnie przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika, dodaję ścieżkę do folderu niby instaluje i za chwilę wywala komunikat "klasa instalacji nie istnieje lub jest nie prawidłowa". Także nie mam pojęcia jak to zrobić a aktualnie pozbyłem się telefonu No i przydała by się jakaś pomoc... aha Win10 jak by coś.
Charvel Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zainstaluj sterownik MTK wg tego opisu np: http://laurentiumihet.ro/technology/windows-10-mtk-vcom-usb-drivers-for-32-64-bit-drivers-installation-tutorial/ Po zainstalowaniu ich, pobierz stabilną lub deweloperską wersję xiaomi.eu i zflashuj telefon za pomocą dołączonego tam SPFlash Toola. Linki do obrazów firmware'u jak i opis instalacji znajdziesz w dziale modyfikacji.
Kuku1985 Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Opublikowano 2 Lutego 2016 Dzięki za szybką odp. U mnie jest coś nie tak bo postępuje wedle opisu, ale nie działa, w dodatku u mnie wygląda to troszkę inaczej. Chyba że jest wymagany restart PC?
Charvel Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 Żeby zainstalować sterownik z wyłączoną weryfikacją podpisu cyfrowego musisz zrestartować komputer - to podczas startu wyświetla Ci się odpowiednie menu gdzie przez F7 wyłączasz tą opcję. Po instalacji sterownika pokaże się info, że dane urządzenie nie jest dostępne i nie udało się go uruchomić - tak ma być.
Kuku1985 Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Opublikowano 2 Lutego 2016 No ja to trzymam lewy shift u klikam uruchom ponownie po czym ustawienie uruchamiania a przy restarcie klikam 7 (nie F7) nie mniej instaluje to odpowiednio, czyli pomijam cyfrowy podpis. Problem w tym że PC nie widzi telefonu. Bez tego przy bootloop nic nie wgram ani nie ściągnę.
Charvel Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 Masz nawet poradnik z naszego forum: Ewentualnie próbuj na innym kompie.
Smigoll Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 Ściągnij sterowniki adb do debugowania. Poszukaj sposobu na root i w zestawieniu w teamcie powinny być stery do zrootowania przez PC. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Kuku1985 Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Opublikowano 2 Lutego 2016 32 minuty temu, Charvel napisał: Masz nawet poradnik z naszego forum: Ewentualnie próbuj na innym kompie. Ta metoda także nie działa, powinno niby nie być tych innych urządzeń a u mnie dalej są, wszystko niby ok po za tym MTP. Mi PC Suite po podłączeniu kom. do lapka automatycznie się uruchamia ale wczytuje 50% i mam Waiting for device. Mam też wgrane "Universal Adb Driver... to jakaś porażka aby w dzisiejszych czasach był taki problem z wykrywaniem telefonu na PC z Win7 czy Ubuntu nigdy nie miałem takiego problemu.
Luke_l Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) @Kuku1985 tu masz opisane jak wyłączyć weryfikacje sterowników w Win 10 http://www.mamkomputer.info/windows-10-instalowanie-sterownikow-niepodpisanych-przez-microsoft/ potem po zainstalowaniu sterowników użyj flash tool-a i spróbuj sflashować telefon. Edytowane 2 Lutego 2016 przez Luke_l
Kuku1985 Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Opublikowano 2 Lutego 2016 1 minutę temu, Luke_l napisał: @Kuku1985 tu masz opisane jak wyłączyć weryfikacje sterowników w Win 10 http://www.mamkomputer.info/windows-10-instalowanie-sterownikow-niepodpisanych-przez-microsoft/ Dzięki, ale to już wiedziałem zanim napisałem ten temat, chodzi o inny problem.
Kuku1985 Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Opublikowano 2 Lutego 2016 Chyba wychodzi na to że nie bo już czekam kilka dobrych minut i nic...
Luke_l Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 To wygląda tak, jakby się nie załadowała lista z pliku scatter.txt. Nawet bez podłączania telefonu powinieneś mieć listę plików jak na załączonym obrazku Chyba że o czymś nie wiem...
Kuku1985 Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) Z tego co piszesz to wychodzi na to że właśnie tak robi... dosłownie przed chwilą sprawdziłem SPFlashTool, który wcześniej ściągnąłem do mojego tabletu Overmax i o dziwo wczytało pliki. Ten wcześniejszy wgrałem z tutoriala Na samym obrazku fota jest napis MediaTek zaś na tym drugim pisze tak jak u ciebie MT6795, znalazłem też Tutorial jak flashować. Niestety jest jakiś błąd, którego nie znalazłem w temacie o którym wspomniałem. Poszło na SP_Flash_Tool_v5.1532 z chińskim, wgrałem hennessy_images_V7.0.19.0.LHNCNCJ_20151209.0000.6_5.0_cn Telefon był widoczny w MiPCSuite zaś po aktualizacji MIUI-v7.1.8.0.LHNCNCK już go nie widz Właściwie to prośba do Modka lub Admina o przeniesienie postów do wyżej wspomnianego tematu, nie sądziłem że doprowadzi mnie to do tego samego tematu. Edytowane 3 Lutego 2016 przez Kuku1985
Rekomendowane odpowiedzi