tytanick Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Witajcie, Otóż ja i zapewnę także i wy często wgrywacie nowe ROMy na swojego note 3 - no bo każdy z nas lubi sobie pogrzebać troszkę. Więc problem jest jasny: po wgraniu nowego romu trzeba przywrócić wszystko i chciałbym przedyskutować czego używacie i jak sprawnie przywracacie sobie wszystko na nowym romie. Backup: - pierw cały system backupuje z poziomu TWRP i przegrywam sobie na komputer - na wszelki wypadek dzięki temu zawsze moge szybciutko odzyskać ostatni dobry działający rom i dobrze skonfigurowany - dalej robię backup Titanium Backupem wszystkich aplikacji razem z systemowymi i również wgrywam na komputer w bezpieczne miejsce. - robię także dodatkowo backup sms i połaczeń jakimiś innymi programami nie nzma nazwy bo titanium coś mi ostatnio nie chciał tego odzyskiwać Przywracanie: - wiadomo, pełen flash, reset i te sprawy, potem loguję siędo konta google, ściągam Titanium backup (chociaż można by to zoptymalizować mając apk na pamięci wewnętrzej telefonu) - Przywracam sobie konta gmail i wszystkie aplikacje użytkownika - dodatkowo odzyskuje innymi metodami log połączeń i sms - no i dalej mam schody, jak odzyskać np wszystkie moje ustawienia z poprzedniego romu (także miui) tak żeby nie popsuć nowego romu ? Macie jakis sprytny system ? Opiszcie mi swój sposób, może są lepsze metody ? - najlepiej gdyby dało się to możliwie jak najbardziej zautomatyzować.
Rekomendowane odpowiedzi