hUBI Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Sparowałem Redmi 3 z fabrycznym bluetoothem w samochodzie i mam problemy z łączeniem się tzn. raz się łączy raz nie. Być może to zbieg okoliczności, ale jak położę telefon w konsoli środkowej to prawie za każdym razem się łączy a w kieszeni prawie nigdy. Zestaw bluetooth w samochodzie jest ukryty właśnie w konsoli środkowej i może to być kwestia odległości. Dodatkowo bluetooth w samochodzie to jakiś prehistoryk, pewnie 2.0, ale z żadnym innym telefonem nie miałem problemów a testowałem już kilka od chińskich smartfonów po nokie i sony. Jeżeli się nie mylę to Redmi jest pierwszym telefonem z BT 4.1, który paruje więc może tu być problem.
krzysiu85005 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ja mam podobny problem, z tym że mi się bardzo często rozłącza... wtedy pomaga tylko wył/wł bluetooth w tel. szlak mnie trafia bo nawet podczas rozmowy potrafi się rozłączyć. Dodam że zestaw jest stosunkowo nowy, miałem różne telefony i dopiero z tym takie problemy.
hUBI Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 5 minut temu, krzysiu85005 napisał: Ja mam podobny problem, z tym że mi się bardzo często rozłącza... wtedy pomaga tylko wył/wł bluetooth w tel. szlak mnie trafia bo nawet podczas rozmowy potrafi się rozłączyć. Dodam że zestaw jest stosunkowo nowy, miałem różne telefony i dopiero z tym takie problemy. Mnie ani razu się nie rozłączył, podejrzewam że LOW ENERGY coś tu ma do rzeczy.
kodens79 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Ja mam podobny problem, z tym że mi się bardzo często rozłącza... wtedy pomaga tylko wył/wł bluetooth w tel. szlak mnie trafia bo nawet podczas rozmowy potrafi się rozłączyć. Dodam że zestaw jest stosunkowo nowy, miałem różne telefony i dopiero z tym takie problemy. Mnie ani razu się nie rozłączył, podejrzewam że LOW ENERGY coś tu ma do rzeczy. A gdzie ją znajdę takie Low Energy? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
AdBloczek Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 23 godziny temu, krzysiu85005 napisał: Ja mam podobny problem, z tym że mi się bardzo często rozłącza... wtedy pomaga tylko wył/wł bluetooth w tel. szlak mnie trafia bo nawet podczas rozmowy potrafi się rozłączyć. Dodam że zestaw jest stosunkowo nowy, miałem różne telefony i dopiero z tym takie problemy. Obstawiam, że dzieje się to po dokładnie 10 minutach. "Settings->Additional settings->Battery & performance->Power-Battery profiles". Wybierasz profil z którego korzystasz i zmieniasz "Clean memory" z 10 minut na "Never".
krzysiu85005 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 7 godzin temu, AdBloczek napisał: DObstawiam, że dzieje się to po dokładnie 10 minutach. "Settings->Additional settings->Battery & performance->Power-Battery profiles". Wybierasz profil z którego korzystasz i zmieniasz "Clean memory" z 10 minut na "Never". Dzięki, będę sprawdzał.
Rekomendowane odpowiedzi