raven66 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Mam problem z oryginalną, wbudowaną aplikacją Mi Fit do opasek Mi Band. Wbudowaną - czyli tą, która jest już "zaszyta" w ROMie. Problem mianowicie polega na tym, że aplikacja jest tak jakby wyrzucana z pamięci, tzn. nie jest aktywna cały czas. Czym to się objawia - po każdym uruchomieniu Mi Fit widzę ekran startowy z logo i całość tak jakby uruchamia się za każdym razem od nowa. Co za tym idzie: powiadomienia dotyczące np. ilości snu w nocy, przekroczenia dziennego celu kroków, zaczepki, zachęty odnośnie np. "brakuje ci jeszcze 1000 kroków do celu" NIE SĄ wyświetlane, jeśli Mi Fit nie funkcjonuje na pierwszym planie. Dopiero po uruchomieniu aplikacji, kiedy jest ona na pierwszym planie i aktywna, wtedy dopiero te wszystkie powiadomienia (zaległe) są pokazywane. Co może też ten problem powodować dodatkowo - czasem mam problem z tym, żeby aplikacja zapisała mi w mojej historii aktywność (sen + kroki). Kroki mi się wyświetlają w głównym oknie na bieżąco, ale gdy wejdę w historię, nie ma ich zapisanych. OCZYWIŚCIE Mi Fit ma pozwolenie na autostart, ma zaznaczona kłódkę żeby go nie wyrzucać z pamięci, oraz wszelkie inne zezwolenia i wyjątki (np. związane z baterią i czyszczeniem pamięci). A mimo to zachowuje się, jakby po każdym wyjściu z aplikacji jej działalność była zawieszona... Dodam, że problem występował zarówno na Redmi Note 2 z MIUI Polska jak i na obecnym Redmi Note 3 z chińskim MIUI developerskim. Zarówno z opaska Band 1 jak i Band 1S z pulsometrem. Co ciekawe, aplikacja zachowuje się zupełnie prawidłowo na innych telefonach typu LG G3 czy jakiś inny HTC. Natomiast na Redmi Note, z oryginalnym systemem MIUI (tak polskim jak i oryginalnym) gdzie Mi Fit jest integralną częścią systemu - NIE DZIAŁA PRAWIDLOWO. Czy ktoś miał taki problem i udało się go rozwiązać? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
raven66 Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Opublikowano 1 Lutego 2016 Naprawdę nikt nie ma problemu z Mi Fit, wszystkim działa tak jak powinna? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
squirrelkuss Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Może i nie wszystkim ale nie wszyscy potrzebują tych powiadomień więc nie wszyscy piszą o tym problemie. Gdyby nie Twój post to nawet nie wiedziałbym że mifit ma taką funkcję bo używam go do czego innego. Ostatnio dopiero pierwszy raz dostałem powiadomienie że brakuje mi ileś tam kroków do celu. Czyli nie tylko Tobie nie przychodzą powiadomienia Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Winiu89 Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Ja tylko mam założoną kłódke i wszystko działa. Wysłane z mojego Mi-4c
raven66 Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Opublikowano 2 Lutego 2016 Ale nie chodzi o "funkcje" tylko o fakt, że Mi Fit nie działa cały czas w tle - mimo tego że teoretycznie powinien, bo ma wszystkie pozwolenia, autostart i kłódki... Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi