Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeglądając forum nie znalazłem odpowiedzi na pytanie dotyczące mojego softu. Redmi Note 3 kupiłem na allegro z wygranym multilang miałem sklep play root itd.

Podpowiedzcie proszę jak wgrać Miui Polska bo mam problem z ciągle wyskakujacymi oknami i reklamami podczas przeglądania www. Poza tym problemem nie zauważyłem innych. Czy mając multilang i root muszę najpierw odblokować bootloader? Czy od razu wgrać soft? Załączam screen z info o sofcie.

Dzięki za pomoc :)95702a6b0d4ce68d543f779af881bddd.jpg

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Znam zasady, potrzebuję tylko małego naprowadzenia to mój pierwszy Xiaomi nie chciałbym go uceglić...

Opublikowano

Dzięki za podpowiedź coś mi się rozjaśnia. Jeszcze tylko pytanie o bootloader i SMS od xiaomi, czy tego nie da się ominąć?

Opublikowano
czy tego nie da się ominąć?

Nie. Na dzień dzisiejszy nie. 

Jasne. W takim razie co najlepszego mogę zrobić mając soft 7.0.11 ? Najpierw aktualizacja przez Flash do 7.0.19 ? Nie chciałbym uwalić telefon żona go używa... :) Czytając forum widzę że są problemy z Flashem 32 GB. Główny problem z tym softem to otwierające się same strony www coś jakby wirus i sporadycznie ale niedziałający czytnik linii. Kumulując pytania jaka jest najlepsza opcja mając 7.0.11 ?

Dzięki za pomoc nie jestem Szakalem w temacie :)

Opublikowano

Albo wrzuć sobie najnowszy, oryginalny ROM od Xiaomi.

Chociaż lepiej byłoby 7.0.22, w 7.1.6 dziwnie działa odblokowywanie (przez chwilę ekran święci jaśniej, później ustawia z czujnika oświetlenia) ;)

Opublikowano

7.0.22 ma język PL ? Żeby zrobić aktualizacje muszę najpierw przejść przez Flash na 7.0.19 ? Nie da się tego zrobić z poziomu aktualizacji w telefonie wybierając zip wcześniej wgrany ?

Opublikowano

Nie, oryginalne softy od Xiaomi mają tylko dwa języki chińskie i angielski ;)

Jeśli zależy Ci na języku polskim to omijaj oryginalny soft.

Sęk w tym, że nie masz zainstalowanego oryginalnego softu (bo skąd byłby język polski?), więc przez update nie przejdzie, najłatwiej przez zmianę w pliku (wymagany root), na forum jest opisana procedura ;)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...