Skocz do zawartości
  • 0

właściwy wybór telefonu

Pytanie

Opublikowano

Witam serdecznie. to mój pierwszy post na forum. jeśli niewłaściwy dział to proszę o wyrozumiałość.

mój stary samsung dokonuje żywota i stoję przed wyborem nowego telefonu 

Czy jest ktoś kto używał wskazanych telefonów i jest w stanie realnie je ocenić i pomóc mi dokonać wyboru.

oczywiście moje propozycje to Xiaomi redmi Note 3 lub Honor 7

wiem że redmi note to budżetowiec (co wcale nie oznacza kiepskiego telefonu) a honor to flagowiec.

ceny są podobne (różnica nie wpływa na wybór telefonu).

interesuje mnie bardziej szybkość, wygoda w codziennym użytkowaniu. honor od razu przegrywa ilością wbudowanej pamięci, ale czy to wystarczy aby wybrać Redmi Note 3 ?

Kiluk

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
Witam serdecznie. to mój pierwszy post na forum. jeśli niewłaściwy dział to proszę o wyrozumiałość.

mój stary samsung dokonuje żywota i stoję przed wyborem nowego telefonu 

Czy jest ktoś kto używał wskazanych telefonów i jest w stanie realnie je ocenić i pomóc mi dokonać wyboru.

oczywiście moje propozycje to Xiaomi redmi Note 3 lub Honor 7

wiem że redmi note to budżetowiec (co wcale nie oznacza kiepskiego telefonu) a honor to flagowiec.

ceny są podobne (różnica nie wpływa na wybór telefonu).

interesuje mnie bardziej szybkość, wygoda w codziennym użytkowaniu. honor od razu przegrywa ilością wbudowanej pamięci, ale czy to wystarczy aby wybrać Redmi Note 3 ?

Kiluk

Jakim rodzajem pamięci przegrywa honor? RAM czy ROM?

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)

To w zasadzie dwa bardzo podobne do siebie telefony, zbliżone specyfikacją i w podobnej kategorii cenowej, oba wyposażone w czytnik lini papilarnych. Jeden Rabin powie tak, drugi powie nie. Redmi Note 3 jest nieznacznie lepszy pod względem specyfikacji i tańszy o kilka stówek. EMIU3 jest bardzo podobne w używaniu do MIUI7. Myślę, że zadając to pytanie na forum Honoru (jeśli takowe forum istnieje) to dostałbyś odpowiedź, że lepiej brać Honor 7. Pytając na TYM forum dostaniesz odpowiedź, że lepiej brać RN3. Decyzja sprowadza się do wybrania telefonu jedynie nieznacznie lepszego i troszkę tańszego, a telefonu z 24 miesięczną gwarancją w Polsce, bo to chyba jedyny argument, który przemawia za Honorem 7. No i może jeszcze fakt, że Honor będziesz mógł używać już od momentu wyciągnięcia z pudełka, a przy RN3 czeka Cię zabawa z (1) usunięciem syfnego ROMu, jeśli takowy będziesz miał zainstalowany (2) instalacją oficjalnego stable, które nie posiada języka polskiego (3) aktualizacją do wersji dev (4) wypełnieniem formularza o odblokowanie bootloadera (5) oczekiwaniem około 10 dni na decyzję  (6 – opcjonalne) instalacją sklepu Google i ustawieniem aplikacji ze sklepu po Polsku, aby te 10 dni jakoś przeboleć. (7) i wreszcie instalacją MIUI Polska. Czy warto? Ja bym powiedział, że tak, ale inny rabin pewnie by powiedział, że nie...

Edytowane przez woland85
  • Like 1
  • 0
Opublikowano

Główna przeszkoda jest brak gwarancji w Polsce

co przy ewentualnej usterce sprowadzi sie do miesięcznego egzystowania bez fona a na to nie chce sobie pozwolić.

W związku z tym pytanie choć wiem ze ciężko odpowiedzieć bo RN3 to w miarę nowość. czy te telefony się psują aby wymagały naprawy gwarancyjnej ?

=

• 0
Opublikowano
Główna przeszkoda jest brak gwarancji w Polsce

co przy ewentualnej usterce sprowadzi sie do miesięcznego egzystowania bez fona a na to nie chce sobie pozwolić.

W związku z tym pytanie choć wiem ze ciężko odpowiedzieć bo RN3 to w miarę nowość. czy te telefony się psują aby wymagały naprawy gwarancyjnej ?

=

Każdy może się zepsuć.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Ale bez przesady, jeżeli telefon się popsuje od strony gwarancji ( a takich spraw na forum na palcach 1 ręki) to ugadujesz się ze sprzedawcą i po kłopocie, jeżeli zależy Ci na czasie, to... Kup np. w XFS? 2tygodnie +-tydzień i zrobione, a jak się zrobić nie da to od ręki wymienią no nowe... Częstsze usterki to stłuczenia ekranu, a tego na gwarancji nie naprawisz... No i nie wiem jak wy, ale ja z usług gwarancyjnych korzystałem może 3x w życiu, raz Sony Xperia J jakieś 3lata temu, potem płyta główna do Asusa od PC, a na końcu monitorek do LG i to wszystko w sumie na farcie, bo w ost. mies. gwarancji xD. Zawsze też można kupić w Polsce i mieć tutaj serwis, co prawda nieoficjalny, ale zawsze na miejscu, np. Technos.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...