Adreholt Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 (edytowane) Witam. Pewnie będziecie się śmiać i dacie mi odnośniki do poradników, ale... Wczoraj zamówiłem na allegro Xiaomi redmi note 2 dziś o 8 rano już był u mnie i jestem mega zadowolony tym co na chwilę obecną prezentuje. Dostałem telefon z wersją miui 7 by xiaomi.eu 5.10.16 Próbowałem wgrać miui pl, tak jak na tym filmiku poniżej umieszczając update.zip w pamięci telefonu, ale telefon standardowo się wyłączy i uruchomi pojawi się logo miui i ładowanie gdy ładowanie dojdzie do końca pojawi się ' Install update zip failed potem wciskam przycisk POWER i mam do wyboru kilka opcji. Reebot wipe reset install update zip to system i power off <-- na tym zazwyczaj kończę aby nic nie namieszać Ale znalazłem, że " Instalujemy rom wybierając Install update.zip to System One, Po skończonej instalacji powracamy do głównego menu i restartujemy telefon w System 1: Reboot – Reboot to System One (latest), " I moje pytanie brzmi w moim przypadku jest update.zip to system , a wyżej napisałem ONE, bo tak znalazłem na forum. Czy mam kliknąć update zip to system i mi wgra miui PL? Czy lepiej nie ryzykować jeżeli nie, to prosiłbym o pomoc jak to zrobić. Zaznaczę, że kompletnie nie znam się na tym na komputerach mam styczność odkąd zacząłem pracę przy której jest wymagana obsługa komputerów :P, a tak to NIGDY WCALE. Oraz jeszcze 1 pytanie, telefon nie łapie mi LTE tylko 3g czasem zmieni się na 4g z poprzednikiem tego problemu nie miałem. Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam Edytowane 21 Stycznia 2016 przez Adreholt
d3tr0 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Nie nic ci nie wgra bo masz blokadę i wywaliło ci failed. Gdyby zadziałało to telefon sam by ci się zrestartował i uruchomił ponownie. Musisz wgrać przez TWRP.
Adreholt Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 Właśnie z pomocą jakiejś angielskiej strony wgrałem przez TWRP, wszystko śmiga temat do zamknięcia
d3tr0 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi