Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Pewnie będziecie się śmiać i dacie mi odnośniki do poradników, ale...

Wczoraj zamówiłem na allegro Xiaomi redmi note 2 dziś o 8 rano już był u mnie i jestem mega zadowolony tym co na chwilę obecną prezentuje.

Dostałem telefon z wersją miui 7 by xiaomi.eu 5.10.16

Próbowałem wgrać miui pl, tak jak na tym filmiku poniżej umieszczając update.zip w pamięci telefonu, ale telefon standardowo się wyłączy i uruchomi pojawi się logo miui i ładowanie gdy ładowanie dojdzie do końca pojawi się ' Install update zip failed  potem wciskam przycisk POWER i mam do wyboru kilka opcji. 

Reebot

wipe reset

install update zip to system

i power off <-- na tym zazwyczaj kończę aby nic nie namieszać

Ale znalazłem, że " Instalujemy rom wybierając Install update.zip to System One, Po skończonej instalacji powracamy do głównego menu i restartujemy telefon w System 1: Reboot – Reboot to System One (latest), "

I moje pytanie brzmi w moim przypadku jest update.zip to system , a wyżej napisałem ONE, bo tak znalazłem na forum.

Czy mam kliknąć update zip to system i mi wgra miui PL? Czy lepiej nie ryzykować jeżeli nie, to prosiłbym o pomoc jak to zrobić. 

Zaznaczę, że kompletnie nie znam się na tym na komputerach mam styczność odkąd zacząłem pracę przy której jest wymagana obsługa komputerów :P, a tak to NIGDY WCALE.

Oraz jeszcze 1 pytanie, telefon nie łapie mi LTE tylko 3g czasem zmieni się na 4g z poprzednikiem tego problemu nie miałem.

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam

Edytowane przez Adreholt
Opublikowano

Nie nic ci nie wgra bo masz blokadę i wywaliło ci failed. Gdyby zadziałało to telefon sam by ci się zrestartował i uruchomił ponownie.

Musisz wgrać przez TWRP.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...