Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Mi4 :D Przejdę od razu do rzeczy.. podczas pierwszej konfiguracji odpaliłem wi-fi (chociaż mam ujowe) gdyż nie widziałem możliwości włączenia transmisji danych, ale mniejsza o to. Gdy chcę ściągnąć aktualizację 5.12 to stoi na 0% cały czas. Taka sama sytuacja przy pobieraniu ze sklepu Play - na początku ostrzega, że podczas transmisji danych mogą być naliczane opłaty itp, odznaczam fajeczkę z uzależnieniem od wi-fi (mam pakiet) i ciągle pisze "pobieranie" a po chwili "oczekuję na wi fi" no k**wa! Dane w roamingu mam włączone. Co dziwne po stronach mogę normalnie chodzić... Drugie pytanie, czy to normalne, że podczas ładowania telefon się aż tak nagrzewa?

Edytowane przez SETH
Opublikowano (edytowane)

W aplikacji Pobrane, na górze po prawej masz trzy kropki. Wejdź tam i w ustawieniach zmień limit. Kolejna sprawa to ustawienia w GooglePlay. Może tam masz ustawione pobieranie tylko wifi.

Co do nagrzewania - jeżeli ładuję i nie używam to jest chłodny. Jeżeli jednak gram - ło Panie - grzejniczek!!! Ale i tak nie zauważyłem nic niepokojącego.

Aha: i przez apkę Aktualizacja nie ściągniesz MiuiPolska. Musisz przez stronę, wrzucić do pamięci telefonu i wtedy instalka dopiero

Edytowane przez wojtasemaj
Opublikowano

Dzięki wielkie, miałem limit 1mb dla transmisji danych haha :D Co do aktualizacji. Dzisiaj odebrałem telefon. Niby na początku wybierałem język, ale gdy włączam aktualizacje (właśnie się aktualizuje) to pojawia się balonowe tło, a na środku napis MIUI POLSKA, więc to chyba nie jest multilang, tak?

Opublikowano
4 minuty temu, SETH napisał:

Dzięki wielkie, miałem limit 1mb dla transmisji danych haha :D Co do aktualizacji. Dzisiaj odebrałem telefon. Niby na początku wybierałem język, ale gdy włączam aktualizacje (właśnie się aktualizuje) to pojawia się balonowe tło, a na środku napis MIUI POLSKA, więc to chyba nie jest multilang, tak?

Jeżeli masz tel. od XFS (a z tego co pamiętam to tak), to masz Xiaomi.eu :P. Spokojnie, oni syfu nie wgrywają :D.

Opublikowano (edytowane)

Czyli reasumując.. wgrywać Miui Polska? w czym to miałoby pomóc, teraz chyba źle nie jest.

Druga sprawa odnośnie tej transmisji. Normalnie ze sklepu play ściągam (spoko transfer 300-400kb) tak przy tej aktualizacji do najnowszego miui ciągle się aktualizuje, przez godzinę wzrosło zaledwie o 16%, kiedy cały miui waży ok. 450mb.... wtf

EDIT: Transfer 15kb/s ....

Edytowane przez SETH
Opublikowano
1 godzinę temu, SETH napisał:

Czyli reasumując.. wgrywać Miui Polska? w czym to miałoby pomóc, teraz chyba źle nie jest.

Druga sprawa odnośnie tej transmisji. Normalnie ze sklepu play ściągam (spoko transfer 300-400kb) tak przy tej aktualizacji do najnowszego miui ciągle się aktualizuje, przez godzinę wzrosło zaledwie o 16%, kiedy cały miui waży ok. 450mb.... wtf

EDIT: Transfer 15kb/s ....

miuipolska.pl -> Pobierz MIUI->Instrukcja Instalacji 2014...

Opublikowano

No ok, ale tak na prawdę jaki jest sens zmieniać skoro jest dobry?

Wciąż się aktualizuje (przez systemową apkę) najpierw przez godzinę transfer wynosił 15kb/s, a nie dawno wzrósł do 100-200kb/s i wszystko było by dobrze gdyby nie to, że nie mam teraz wgl zasięgu. Nie mogę zadzwonic ani odebrać, a net normalnie jest sprawny. Nie korzystam z wi-fi

Opublikowano
2 minuty temu, SETH napisał:

No ok, ale tak na prawdę jaki jest sens zmieniać skoro jest dobry?

Wciąż się aktualizuje (przez systemową apkę) najpierw przez godzinę transfer wynosił 15kb/s, a nie dawno wzrósł do 100-200kb/s i wszystko było by dobrze gdyby nie to, że nie mam teraz wgl zasięgu. Nie mogę zadzwonic ani odebrać, a net normalnie jest sprawny. Nie korzystam z wi-fi

Mówiliśmy Ci, że nie ma OTA... aktualizujesz ściągając ROM na telefon.. Po to jest ta instrukcja ;-;

Opublikowano

Nie czaje, kiedy mi ktoś coś mówił i co to jest OTA ? Ja zadaje proste pytanie - Jaki jest sens instalować nowego miui, skoro fabrycznie mam wgranego prawdopodobnie Miui z "Miuipolska.pl" skąd taki dziwny wniosek? o godzinie 10 przyszedł do mnie telefon i od razu po włączeniu miałem komunikat o możliwości aktualizacji Miui do 5.12.11, zrobiłem to mimo kilku wątpliwości (jak te z zasięgiem, ale już jest ok) podczas samej aktualizacji jak wcześniej wspomniałem wyświetlał mi się komunikat Miuipolska.pl - tak właśnie miuipolska.pl, po aktualizacji zresetowałem telefon i tak samo czekalem podczas włączania (szedł jakiś pasek) i również było tam napisane MIUIPOLSKA.PL, Neuzumi zadaje konkretne pytania i sorry, ale oczekuję konkretnych odpowiedzi.

Opublikowano
38 minut temu, SETH napisał:

Nie czaje, kiedy mi ktoś coś mówił i co to jest OTA ? Ja zadaje proste pytanie - Jaki jest sens instalować nowego miui, skoro fabrycznie mam wgranego prawdopodobnie Miui z "Miuipolska.pl" skąd taki dziwny wniosek? o godzinie 10 przyszedł do mnie telefon i od razu po włączeniu miałem komunikat o możliwości aktualizacji Miui do 5.12.11, zrobiłem to mimo kilku wątpliwości (jak te z zasięgiem, ale już jest ok) podczas samej aktualizacji jak wcześniej wspomniałem wyświetlał mi się komunikat Miuipolska.pl - tak właśnie miuipolska.pl, po aktualizacji zresetowałem telefon i tak samo czekalem podczas włączania (szedł jakiś pasek) i również było tam napisane MIUIPOLSKA.PL, Neuzumi zadaje konkretne pytania i sorry, ale oczekuję konkretnych odpowiedzi.

http://lmgtfy.com/?q=OTA&l=1 Tyle w temacie OTA...

A to, że masz Xiaomi.eu (prawdopodobnie), nie masz połowy rzeczy z MIUIPolska, jak i pewnych poprawek. Tyle w temacie. Po to jest MIUIPolska i instrukcje instalacji, aby z nich korzystać...

Opublikowano

Ok ostatnie pytanie, mam ściągnąć i wgrać tego miui co masz w sygnaturce w linku "Pobierz MIUI" dla MI4 ? bo rozmiar i nazwa taka sama jak ten co mam (a mam miui v7)

Opublikowano
13 minut temu, SETH napisał:

Ok ostatnie pytanie, mam ściągnąć i wgrać tego miui co masz w sygnaturce w linku "Pobierz MIUI" dla MI4 ? bo rozmiar i nazwa taka sama jak ten co mam (a mam miui v7)

Jeżeli chcesz mieć MIUIPolska ze wszystkimi jego poprawkami to... tak. 

Opublikowano (edytowane)

No ale mam miui v7, a w tej instrukcji jest tylko dla v5 i v6... albo jestemm slepy

EDIT: Dobra już zaktualizowane. Nie sądziłem, że jest to aż tak banalne, zadawałem za dużo pytań. Dziękuję wszystkim za pomoc

Edytowane przez SETH
Opublikowano
27 minut temu, SETH napisał:

No ale mam miui v7, a w tej instrukcji jest tylko dla v5 i v6... albo jestemm slepy

MIUIv6 i v7 nie różnią się zbytnio, więc... Instaluj nie marudź, przecież nie nakłaniałbym Cię do instalacji czegoś, co rozwali Ci telefon, po co mi to?

Opublikowano

Post wyżej Edytowałem :), Jak narazie wielu różnic nie widzę, ale sama myśl, że jest jest to MIUI robiony przez administratorów tego forum sprawia, że wolę przy nim zostać :)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...