elias Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 (edytowane) Witam Proszę o poradę. Od półtorej roku mam RR i jestem / byłem bardzo zadowolony. Ostatnio trochę wariował/ wieszał się, no i ostatnio chyba padł doszczętnie. Nie sadze by pomogło to że kilka razy mi upadł – pomimo „ochrony” w postaci case NILLKIN i szkła. Przy czym jego koniec nie nastąpił zaraz po jakimś upadku. W chwili obecnej : Nie działa start, recovery start (vol+pwr) etc – próbowałem czy flash pomoże – generalnie bez powodzenia. Po podpięciu do kompa wykrywa jako port MTK USB Port Przy próbie SFlash : Permanentnie mam błąd 4032 .. Różne drv, różne wersje SF, próbowane na Vista i W7, sterowniki czyszczone do zera. BROM ERROR : S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL (4032) [EMI] Enable DRAM Failed! Zatem pytanie: czy jest jakiś sposób aby potwierdzić u mnie na miejscu że jest faktycznie trup ? Ew. czy ktoś z ogarniętych na Forum jest skłonny sprawdzić u siebie za uzgodnioną opłatą po przesłaniu czy da się RR zreanimować? Będę wdzięczny za pomoc pozdrawiam Edytowane 13 Stycznia 2016 przez elias
Numb Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Są różne metody, np. z różnymi wciśniętymi kombinacjami klawiszy (ale wciąż bez baterii). O ile to nie problem z hardware to jakoś się da to podnieść, tylko trzeba dość do tego jak. Ostatnio przeczytałem też, że podobno w SPFlashTools v5 jak wejdzie się w options - connections - battery i ustawi W/O battery to może zadziałać. Jednak sprawdzić nie mogę, bo mój Redmi 1 był sprawny i nawet z całkowitej cegły się podnosił.
elias Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 z roznymi kombinacjammi klawiszy probowalem i bez sukcesu... SPFlash options connections tez probowalem - j.w. oczywiscie jest opcja ze mnie sie nie udaje albo cos robie nie tak... nie znam sie na elektronice wiec moje pytanie moze lamerskie: - rozumiem ze nawet jak fon pokazuje sie jako MTK USB port w kompie - to pomimo tego oznaczac to moze ze fon jest gdzies indziej / dalej poza tym portem hardwarowo dead? Chcialbym wykluczyc / potwierdzic czy jest dead czy nie - ale chyba poza serwisem sie to nie uda. w zw. z powyzszym - czy ktos w okolicy Śląska / Kato ogarnia te fony ? Wydaje sie ze najblizej A4Y ( BB) , potem Wroclaw i Acid - ale jesli ktokolwiek jest blizej to prosze o info - moze byc na PW. pozdrawiam
Numb Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Powinien być widoczny w portach komunikacyjnych COM jako (nie pamiętam dokładnie) mtk vcom android czy coś w tym stylu. Jak widać go dobrze w urządzeniach to wg mnie jest jeszcze do odratowania.
elias Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 porobie screeny i wrzuce co widac po podpieciu, dzieki za odzew!
elias Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2016 wklejam wyczyscilem wszystkie drv, zainstalowalem od nowa, SPF 5,1352,01, zmiana connection na w/o no luck...
Numb Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Coś nie tak wykrywa, bo nigdy nie miałem "mtk usb port" w menadżerze urządzeń...
Rekomendowane odpowiedzi